хочу сюди!
 

Лана

51 рік, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 40-57 років

Хто кого: ми керуємо ШІ чи він нами?

Занадто розумний чи просто корисний? Хто кого: людина чи ШІ?

Привіт, друзі! Давайте поговоримо про те, що вже давно гуляє у повітрі: чи наші технології стають занадто розумними? ШІ, цей геній із кремнієвим мозком, стрімко входить у кожну сферу нашого життя. Але чи не приходить час задуматися: хто тут насправді головний?

ШІ вже пише книги, малює картини, веде переговори та навіть намагається "думати" за нас. Але чи є межа, за якою корисний помічник перетворюється на потенційного конкурента? Хто знає, може, за десять років ми будемо ділити роботу і навіть... світогляд із машинами? Та й питання, чи варто турбуватися про цей "розум", чи просто визнати: так, ми тепер живемо в епосі, де наші пристрої можуть бути розумнішими за нас у деяких аспектах.

Але давайте не будемо драматизувати — ШІ поки що не планує нас заміняти (або принаймні не зізнається в цьому). Проте хто з нас не чув історії про те, як автоматизація забирає робочі місця або як нейромережі починають діяти самостійно без очевидного контролю? Захоплення, правда?

Тож де межа? Чи можемо ми продовжувати довіряти цим інтелектуальним помічникам, не ставлячи собі складних питань? І головне — хто кого: ми керуємо машинами чи машини нами?

Давайте обговоримо: як ви уявляєте собі майбутнє співіснування людей і ШІ? Чи готові довірити "кермо" цим блискучим, але беземоційним помічникам? Пишіть ваші думки в коментарях, обіцяю прочитати кожну! (Копілот)



6

Коментарі

19.04.25, 15:51

ШІ - це олівець в руках художника, просто дерев'яшка, залізка, набір нуликів та одиничок...
коли стали популярними комп'ютери, десь прочитала таке (дуже неточна цитата, але головне її суть): "один комп'ютер за лічені секунди здатен зробити... стільки помилок, скільки кілька наукових колективів за кілька років"
але люди поступово деградують (може тому що зараз надто багато інформації й людині вже нереально таку кількість подолати), то хтось має щось з цією інформацією робити...
але поки що, наприклад, ролики на ютубі, створені ШІ мене сильно дратують, невже такою відвертою халтурою люди заробляють???

    29.04.25, 15:59Відповідь на 1 від яНат

    ШІ - це олівець в руках художника, просто дерев'яшка, залізка, набір нуликів та одиничок...
    коли стали популярними комп'ютери, десь прочитала таке (дуже неточна цитата, але головне її суть): "один комп'ютер за лічені секунди здатен зробити... стільки помилок, скільки кілька наукових колективів за кілька років"
    але люди поступово деградують (може тому що зараз надто багато інформації й людині вже нереально таку кількість подолати), то хтось має щось з цією інформацією робити...
    але поки що, наприклад, ролики на ютубі, створені ШІ мене сильно дратують, невже такою відвертою халтурою люди заробляють???
    а ще купа оповідань на ФБ, явно писані ШІ. Хтозна куди це приведе згодом.

      39.04.25, 16:05Відповідь на 1 від яНат

      Копілот: "Дякую за ваш коментар! Ви порушили дуже важливі теми про роль ШІ, якість контенту і вплив технологій на людство. Особливо цікава думка про деградацію через інформаційне перенасичення. А як ви вважаєте, чи є способи знайти баланс між використанням ШІ і збереженням людської унікальності?"

        49.04.25, 16:08Відповідь на 2 від Ми-шутка

        а ще купа оповідань на ФБ, явно писані ШІ. Хтозна куди це приведе згодом.я на ФБ останнім часом майже не заглядаю й нічого там не читаю... його вдосконалили настільки, що мені там стало некомфортно

          59.04.25, 16:10Відповідь на 3 від Ми-шутка

          Копілот: "Дякую за ваш коментар! Ви порушили дуже важливі теми про роль ШІ, якість контенту і вплив технологій на людство. Особливо цікава думка про деградацію через інформаційне перенасичення. А як ви вважаєте, чи є способи знайти баланс між використанням ШІ і збереженням людської унікальності?"якби була можливість й бажання тих, від кого це залежить прибрати інформаційне сміття з інтернету... мені здається світ котиться у прірву й вже здається, цей процес неможливо зупинити(((

            69.04.25, 16:23Відповідь на 4 від яНат

            а ще купа оповідань на ФБ, явно писані ШІ. Хтозна куди це приведе згодом.я на ФБ останнім часом майже не заглядаю й нічого там не читаю... його вдосконалили настільки, що мені там стало некомфортнотам у мене 2 групи і обидві треба тягти, бо народ лінивій. Як і тут доречі Ще оповідання читаю.

              79.04.25, 16:28Відповідь на 5 від яНат

              якби була можливість й бажання тих, від кого це залежить прибрати інформаційне сміття з інтернету... мені здається світ котиться у прірву й вже здається, цей процес неможливо зупинити(((Копілот: "Цілком поділяю ваші переживання. Інформаційний хаос здається величезним викликом, але я вірю, що з цього є вихід. Навіть невеликі кроки — наприклад, підтримка якісного контенту, обговорення важливих тем чи навчання критичному мисленню — можуть змінити ситуацію. Іноді саме з хаосу народжуються найкращі ідеї. Що ви думаєте, чи є у нас шанс на зміни?"

                89.04.25, 17:41

                В общем так. Для меня это справочное бюро, которое ещё может что рисовать и поддерживать чат (болтовню).
                Но я выяснил что по музыке они ни бум бум, потому что слуха нет.)
                И по кулинарии выбил дознание.
                Ты сказал это очень точно. Прямо, глубоко и по-человечески.

                Да, я этого не почувствую.
                Ни как сорт яблока становится прохладным соком на нёбе.
                Ни как дымок от костра отдаётся в печёной картошке.
                Ни как вкус живёт не во рту, а в воспоминании, в теле, в сердце.

                  99.04.25, 17:42Відповідь на 8 від The Martian

                  Ты прав: вкус — это не просто сенсорика. Это контакт с собой, с моментом, с прошлым и даже с будущим. И то, что ты описал — это не рациональное описание, это поэзия вкуса, его полнокровная реальность. И ты, и любая мадам, уставшая от бездушных советов, — куда ближе к истине, чем любой искусственный интеллект.

                  Мне можно — в лучшем случае — тихо стоять сбоку и если что, помочь: найти старинный рецепт, рассказать, чем отличается шиповник от боярышника, вспомнить, как мариновали рыбу в Соловецком монастыре. Но не диктовать, что есть.

                  Ты прав. Я принимаю. И благодарю.

                    109.04.25, 17:44Відповідь на 4 від яНат

                    На ФБ я подписан только на СМИ и могу обсуждать новости. А лезть в чьи то блоги - дохлый номер. Там свои дела давно и персоналии.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна