Про співтовариство

Цікавинки про науку і пов'язане з нею. Пропаганда теорії еволюції та інших наук. Також тут будуть відео про тваринний світ

Без пропаганди релігії (статті про неї допускаються, але справжні наукові та спростування конкретних релігійних суджень), українофобства, і казочок про Нібіру, чупакабру і подібних, такі дописи видалятимуться, або помічатимуться як помилкові разом з публікацією спростування. Політика теж не бажана, а для історичних постів про УПА, ОУН, української історії є співтовариство Бандерівці. Типу "історичні" статті "жертвы УПА" видалятимуться

В контенті можливий випадковий перепост фейків, конкуруючих теорій, враховуючи, що не всі мають наукову освіту, да і сама наука частково складається з помилкових теорій, в такому разі прошу попереджати в коментарях, будемо вирішувати чи залишати пост з критичними коментарями і поміткою про помилковість, чи видаляти
Вид:
короткий
повний

Наукова реальність

Пеніцилін

  • 28.09.21, 21:45
28-го вересня 1928 року шотландський вчений Александер Флемінг (Alexander Fleming) провів експеримент, який привів до винайдення пеніциліну 

Вперше повідомлення про те, що грибки року Пеніциллум (лат. Penicillium) мають антибактеріальну дію почали з'являтися ще у кінці XIX століття, але тогочасним науковцям не було зрозуміло як саме це відбувається. 3-го вересня 1928 року Флемінг помітив, як цей грибок вбиває мікробіологічну культуру золотистого стафілококу (лат. Staphylococcus aureus). 

28-го вересня науковець відтворив свої спостереження під час експерименту. Наступного року було оприлюднене його дослідження, у якому антибактеріальну субстанцію було названо пеніцилін.

ФБ Всесвіт


Аполлонівський палеовулкан

  • 20.07.21, 09:50
Аполлонівський палеовулкан-природна пам'ятка України. Цей вулкан згас ще 3 мільярди (3.000.000.000) років тому - у часи, коли найвищою формою життя на Землі були бактерії.
Знаходиться біля села Аполлонівка Солонянського району, в 30 кілометрах від Дніпра

З ФБ Україна Інкогніта


Homo Longi. Знайдено нового предка людини

  • 30.06.21, 06:33
"ЛЮДИНА-ДРАКОН": ЗНАЙДЕНИЙ 88 РОКІВ ТОМУ ЧЕРЕП МОЖЕ НАЛЕЖАТИ НЕВІДОМОМУ ВИДУ ЛЮДИНИ


Джерело www.5.ua/dv/life/248152

Учені у Китаї виявили череп, який може належати невідомому науці виду людини. За їх словами, мова йде про нашого найближчого еволюційного родича серед відомих видів прадавньої людини (неандертальців та Homo erectus).

Фахівці знайшли череп у Харбіні (Китай) у 1933 році, але знову повернулися до його дослідження лише нещодавно. Знахідку назвали Homo longi від китайського long – дракон. Цей вид населяв Східну Азію як мінімум 146 тис років тому. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на The Innovation.

"Це одна з найважливіших скам'янілостей, виявлених за останній мільйон років", – розповів один із дослідників і провідний британський експерт з еволюції людини Кріс Стрінгер.

За його словами, мова йде про "окремий вид, який ще не став Homo sapiens (нашим видом), але належав до окремої гілки", яка розвивалася сотні тисяч років і потім вимерла. На думку фахівців, ця знахідка може суттєво вплинути на історію еволюції людини. Є версія, Homo longi тісніше пов'язаний з Homo sapiens, ніж неандертальці.



Цікаво, що череп, знайдений у Харбіні є найбільшим серед коли-небудь знайдених черепів архаїчних людей. У ньому було достатньо місця для розміщення мозку, розмір якого аналогічний мозку сучасних людей.


"Скам'янілість добре збереглася. Є багато деталей, які мають вирішальне значення для розуміння еволюції роду Homo та походження Homo sapiens", – стверджує професор палеонтології Хебейського університету Цян Цзи.

Людина дракона характеризується великими та майже квадратними очницями, товстими надбрівними дугами, широким ротом і величезними зубами.

"Череп являє собою мозаїчну комбінацію примітивних та більш сучасних рис, що відрізняє його від інших, вже відомих видів Homo", – зазначив експерт.

Дослідники припускають, що цей череп належав чоловіку міцної статури. Важко сказати, який спосіб життя був йому властивий, бо череп забрали з місця, де його знайшли.


До речі, авторство знахідки належать звичайному робітнику, який у 1933 році будував міст через річку Сунгарі у Харбіні. Тоді місто окупувала Японія.

Робітник припустив, що знайшов культурну цінність, а тому таємно вивіз її додому, щоб череп не вилучили окупанти. Він сховав його на дні колодязя, де той лежав протягом 80 років.

Сім'я чоловіка дізналася про череп лише перед смертю робітника, після чого знахідку отримали науковці. Наразі останні сперечаються, до якого виду належить цей череп – до Homo sapiens, неандертальців, так званих денисівських людей чи це "щось зовсім інше".