хочу сюди!
 

Оксана

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Душа і сніг

Сніг… Білий і чистий сніг. За ніч засипав шляхи і двори. На легкому морозі порипує під ногами. Навіює спогади з дитинства. Порипуючи ним, ішли ми з товаришем вниз по вулиці. Попереду – курсанти, чистять сніг. Добра справа. Але чистять вони його не в дитячому будинку і не в лікарні. Чистять вони його навколо Єпархії… Що вони там роблять, і хто їх туди послав – із державного ВУЗу до структури, відокремленої від держави? Може, у тій Єпархії інваліди чи люди з якими вадами? Ні. Там міцні хлопці. Майже усі по центнеру і більше вагою. Хрести носять “горизонтально”. І могли б сніг почистити не тільки навколо Єпархії, а ще і допомогти комусь. Нема, Боже, церкви, гине повністю. То у дітей приміщення інтернату відбирають, то органний зал у громади. Храмів за кількістю вже скоро буде стільки ж, скільки й бензоколонок. От тільки кількість навіть не те, що в якість не переростає, а скоріше навпаки – гине церква. За винятком окремих волхвів-священиків по околицях, котрі служать Богу і людям самі по собі. Коли авто за сотню тисяч доларів має власник заводів – я розумію. А коли на такім авто під церквою припарковується батюшка, та ще й на стоянці, щойно розчищеній від снігу курсантами… Душа і розум якось не сприймають таку святість. Говорив мені батько, що Бог живе в людській душі, а не в церкві. Живе у чистій і добрій душі. В душі, де немає каменя за пазухою і злості, обману та нещирості.

Сніг… Білий і чистий сніг. За ніч засипав шляхи і двори. От якби так він засипав нещирі корисливі душі, щоб почати з чистого листа: “Якось ішли ми з товаришем вниз по вулиці. А біля Єпархії батюшки чистять сніг. Добра справа. Невтомні хлопці. Щойно після служби дітей з інтернату до органного залу возили, і відразу за сніг.”

*-*

3

Коментарі

Гість: HomoHomini

18.04.11, 13:44

+

    28.04.11, 13:46Відповідь на 1 від Гість: HomoHomini

      38.04.11, 13:53

      Бог живе в людській душі, а не в церкві. Живе у чистій і добрій душі. В душі, де немає каменя за пазухою і злості, обману та нещирості.

        49.04.11, 08:30

        А чим гірші попи від комуністів. І ті і інші прагнуть жити при комунізмі.
        Приходить такий собі багатенький стрижений
        " браток" до батюшки, який пройшов вогонь ( на кривавих розборках за поділ майна, воду ( не ордного конкурента відправив на дно з бетонним блоком на ногах) та мідні труби ( засобів масової інформації, коли обирався депутатом), і каже:
        - Грешен, батюшка! Грешил в молодости. Надо бы душу спасти!.
        Подививсвя батюшка на золотий ланцюг завтовшики з палець, на тваринний переляк в очах, на мерседеса на стоянці і відповів:-
        - Ну что ж, сын мой! Будем спасать твою душу. Однако это дело долгое и очень дорогое. Ти же видишь, раб божий , на храме нашем купола прохудились, во дворе тротуарная плика выкрошилась, да и мне на службу добираться нечем. (Див. частину 2)

          59.04.11, 08:58

          Частина 2.
          Жигули совсем сгнили!
          - Понял батюшка! Все сделаю.
          Минув рік. Не церкві вже виблискували позолотою новенькі бані та хрести, подвір"я було вимощене свіжою тротуарною плиткою, пасували до архітектури храму щойнозбудовані цегляні колони огорожі. Сама огорожа хизувалася досконалістю ковальського мистецтва. Батюшку переповнювала радість - життя набувало нового змісту. Він погладшав і був свідомий того, що кохана донечка вже має змогу отримати освіту в Англії, а його мерседес виблискує полірованим капотом на церковній стоянці. Одне непокоїло батюшку. До нього вчора заходили братки і цікавились "спонсором", пропонували свої послуги за спасіння душі.
          - До чого цей візит?
          Ніяк не збагне батюшка.
          Див.частину 3

            69.04.11, 09:15

            Дякувати богові, все вирішилось само собою. Загинув "спонсор" у дивній автокатастрофі. В ноч на одному з поворотів траси біля Кацапетівки, на швидкості 150 кілометрів на годину врізався у бетонний відбійник. Відспівали та й поховали. На панихіді серед натовпу батюшка помітив тих трьох стрижених, що приходили до нього напередодні та цікавились спонсором. І він згадав, що його хатинка у селі, яка залишилася після смерті мами, вже не відповідає його статусу. Мабуть треба побудувати щось пристойне з сауною та басейном, капличку у дворі поставити....
            Останнє, що здивувало спонсора у земному бутті, це потужний спалах білого сліпучого світла серед ночі на трасі. Потім сильний удар. (Див. частину 4)

              79.04.11, 09:47

              Частина 4.
              Ні страху, ні болю спонсор не відчув . Душа відділилася від тіла і згори бачила трьох людей, які швиденько завантажили в автівку якусь апаратуру та зникли. На панахиді по собі спонсор у натовпі побачив 3- людей з натовпу! Матінко моя! Так це ж помічники його опонента на виборах і одночасно конкурента у бізнесі. Вони мали наглість пропонувати мені продати їм мій сирзавод та зняти свою кандидатуру з виборів. Жалкувати за земним життям спонсору вже не хотілося. Він відчував свободу і вічну легкість буття. Душа спонсора була спокійною-батюшка йому відпустив всі земні гріхи. За це від добре заплатив!.У передчутті небесного раю душа Спонсора постала перед страшним судом. Вирок був коротким, наче постріл:
              - ПЕКЛО!
              (Див. частину 5 останню).

                89.04.11, 09:47

                Частина 5.
                - Так я ж... давав гроші на позолоту хрестів та бань церкви, привів до ладу подвір"я, побудував огорожу, придбав батюшці мерседеса, відправив його дочку на навчання до Англії., роздавав гречку та олію своїм виборцям..... Я ж спокутував гріхи..., молився, не пропустив жодної служби...!
                - Ми все це врахували! Тому буде твоя душа спокутувати гріхи у VIP відділенні Пекла , разом з такими як ти.... Надамо тобі персонального золотого казана з " живицею, сіркою,нефтю," (за "Енеїдою" Котляревським), та золоту пательню для лизання.
                - І на цьому спасибі....
                Підхопили архангели Спонсора по під руки та й потягли у пекло до чортів!

                  99.04.11, 18:46Відповідь на 8 від VChmyriov