хочу сюди!
 

Наталі

50 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-53 років

Люби свого ближнього

«Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою; … Люби свого ближнього, як самого себе; на двох оцих заповідях увесь Закон і Пророки стоять» (Мат., 22, 36-40).

В моралі людина встановлює принципи відносин до себе та інших людей, а релігія, навпаки, встановлює відносини людини з надприродною істотою. Отже, мораль і релігія, віра та любов протилежні одна одній. «Той хто любить Бога, не може любити людину, говорить Фейєрбах, - і навпаки, той, хто любить людину, не може любити Бога».

У світ існує велика кількість релігій. Кожна релігія, у свою чергу, розпадається на безліч течій, розколів, сект. Так, вшановуючи одного й того самого Бога, читаючи одну й ту саму священну книгу – Біблію, визнаючи засновником своєї віри одно й того самого Ісуса Христа, істинними християнами вважають себе католики і православні, адвентисти і баптисти, хлисти і скопі та ін. У кожній із цих релігій, церков, сект вірять в Бога, який практично нічим не схожий на богів інших релігій. Який же з цього сонму богів для віруючих реально існує? Не можуть же вони вс існувати, оскільки кожний з них категорично виключає всіх останніх.
Сторонні говорять, що в кожній релігії один і той самий Бог, але його неоднаково розуміють, йому лише по-різному моляться. Але це лише сторонній погляд. Самі ж віруючі в усіх релігіях вважаються істинним лише свого Бога. Християни ніколи не стануть молитися язичницькому ідолові, сикх – індуському Шиві, адвентист сьомого дня – разом з баптистом або православним. Без переконаності в істинності лише свого Бога нема і не може бути віруючої людини.
В ім’я свого «істинного» Бога віруючі ставляться з недовірою до існування богів інших віруючих, готові вірою і правдою обстоювати віру у свого Бога. Якщо хоча б одна релігія мала бодай одне справді переконливе свідчення на користь свого Бога, то інколи б віруючі даної релігії, церкви, секти не переходили б в інші релігії, оскільки в кожній релігії є щирі віруючі, які зовсім не зацікавлені у самообмані; всі віруючі врешті врешт опинилися б у цій єдино істинній релігії з лише їй притаманними істинним Богом.
Нічого подібного не спостерігається ось уже 20 тисяч років. І сталося це лише тому, що Бог – тільки уявні істота, якій нічого не відповідає у реальній дійсності.
9

Коментарі

130.01.10, 18:35

"..Люди ищут пути на небо
потому что
сбились с Пути на Земле ..""

    231.01.10, 18:25

    Все так складно...
    Дякую за замітку.

      331.01.10, 20:21Відповідь на 2 від minona

      Все просто.

        431.01.10, 20:27Відповідь на 3 від Mamay_

          51.02.10, 08:31

          По Твоєму 10 заповідей є просто людським вимислом?

            анонім

            61.02.10, 08:49Відповідь на 5 від jktu__

            По Твоєму 10 заповідей є просто людським вимислом?Це досвід поколінь

              71.02.10, 17:47Відповідь на 5 від jktu__

              По-моєму! Покажіть мені тих, хто їх дотримується?
              Ви мені напишіть Ваше розуміння, наприклад слів Ісуса "по вірі вашій буде вам".

                82.02.10, 09:55

                Таких є багато, справа лише в тім, що такі люди часто непомітні, особливо для "блискучих інтелектуалів". Не вважаю, що повинен мати стале розуміння слів "по вірі вашій буде вам", та повинен робити інше, що і намагаюся.

                  92.02.10, 17:58Відповідь на 8 від jktu__

                  У Вас є до мене притензії, зауваження, пропозиції? Я Вас примушую читати мій блог?

                    103.02.10, 09:49

                    Та вибачте, як щось не так

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна