хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Dead Kennedys, альбом "Frankenchrist"

"Система перекриває тобі крани, намагаючись повністю взяти тебе під контроль, система тримає одну руку на крані, а іншою рукою, що вона робить іншою рукою, ти знаєш що вона робить іншою рукою? Ні? А ти хочеш про це дізнатись? Так. Напевне хочеш? Так, я хочу. Скажи — я хочу знати, що система робить іншою рукою в той час, як однією перекриває мені кран. Добре. Так от, іншою рукою система в цей час дрочить" (Сергій Жадан, "Червоний Елвіс")

 

Запальний сьорф-панк, який грають ДК, начебто спеціально призначений, щоб стати кісткою в горлянці жирного американського обивателя -- опори й надії країни. "Світовий жандарм імперіалізму" -- так свого часу сказав про США легендарний Че Гевара. "Франкен-Крайст" -- так назвали ДК американського обивателя: потворного монстра, святого, зібраного зі шматків лайна й мертвої плоті -- який є, на думку ДК, головним ворогом людства.

Історія цього альбома цікава вже сама по собі.

Це той самий альбом, тираж якого в квітні 86-го було конфісковано каліфорнійською поліцією за непристойне оформлення та шокуючий зміст. Звісно, гостросоціальні тексти ДК можуть довести до білого каління будь-яку владу, а тут ще в оформленні геть непристойна картина художника Джайгера -- орнамент з дуп та членів, такий собі масовий статевий акт!

Ну що це таке -- не дає поліція Сан-Франциско хлопцям вільно панкувати в рідному місті! А як же демократія, а де ж свобода слова? :)

Звісно, альбом вийшов трохи пізніше, через рік. Картинку з дупами та членами було переміщено до конверту, але лідер ДК пан Біафра ледь не потрапив за грати, коли намагався качати права стосовно цього :)

Треба сказати, що в своїх текстах ДК відверто висміюють недоліки правової системи США та обивателів, що за неї тримаються. Добре, що ця система нічого не тямить в музиці, інакше вона (система) образилась би ще більше на хлопців :)

А сьогодні слухаємо пісню ДК, яка називається "Ем-Ті-Ві -- йди геть з ефіру!"

 

5

Коментарі

Гість: Pechal

117.04.08, 12:03

    217.04.08, 12:20

    веселенькая музычка. но не понимаю я на этом языке ну то что там написано

      317.04.08, 12:57Відповідь на 2 від barbarossa

      веселенькая музычка. но не понимаю я на этом языке ну то что там написаноЭто такая критика современного шоубизнеса. Вот 4 цитаты --
      "...привет! я твой видео-диджей, моя работа -- разрушить то, что осталось от твоего воображения и накормить тебя покрытым сахарной пудрой бессмысленным мусором...так что не стремись создавать ничего, расслабься, будь овощем у себя дома..."
      "...в эфире бестолковые группы с вечно улыбающимися лицами, которые поют про рок-революцию, боясь выйти за рамки формата"
      "...бухгалтера с таблицами вместо мозгов и затычками в ушах -- вот ваши фаны, это на них наживаются крупные компании звукозаписи..."
      "...забудь честность, забудь творчество. Тупейшие покупают ширпотреб -- вот как называется эта игра..."

        417.04.08, 13:02Відповідь на 3 від Dmytro-V

        я не про тот язык

          517.04.08, 13:11Відповідь на 4 від barbarossa

          я не про тот языкА про какой? Про язык серф-панка?

            617.04.08, 13:15Відповідь на 5 від Dmytro-V

            с серф панком как раз более менее

              717.04.08, 13:28Відповідь на 6 від barbarossa

              с серф панком как раз более менеенеужели украинский не понимаешь? вроде ж в Киеве живешь, если в профиле верно написано?

                817.04.08, 13:33Відповідь на 7 від Dmytro-V

                живу в киеве это да, но не понимаю. а что тут все на украинском разговаривают?

                  917.04.08, 13:34Відповідь на 8 від barbarossa

                  живу в киеве это да, но не понимаю. а что тут все на украинском разговаривают?А родился ты где?

                    1017.04.08, 13:41Відповідь на 9 від Dmytro-V

                    не на украине

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна