хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Азовське море

попередня
наступна

Чому ми не підтримуємо свого ???

... Проблема української культури насправді куди глибша. Вона - в неефективності системи взагалі. Теперішня система управління культурою - це навіть не рудимент,  це ворог української культури.

Скільки б коштів не виділяли на розвиток української культури - це гроші на вітер. Ще на початку незалежності було зрозуміло, що Міністерство культури - малоефективний орган. Хто б не прийшов в систему мінкульту, за якийсь час починав грати на саму систему, або йшов звідтіля, якщо мав потенціал. Гасла типу "треба берегти традиції" або "село врятує Україну" зовсім не передбачають розвитку як такого. Це просто зручна позиція для чинуш-нероб, при якій вони нічим не ризикують займаючи тепленькі хлібні місця.

Мінкультури сама себе реорганізовувати не буде. Її позиція зараз одна: мале фінансування. Вони завжди будуть говорити одне й те саме. А культура рухається далі - чи є міністерство, чи немає, чи є в нього фінансування, чи немає. Якщо наші люди без міністерства виграють Каннський кінофестиваль, то постає питання: чим вони у тому міністерстві займаються, які бюджети творять і навіщо вони їм узагалі. І чим далі ми знаходимося від тих управлінських структур, тим зрозуміліше і адекватніше видно ворожу дію проти всього українського.

У певний період мало хто думав про українську міську культуру. Тому процеси, які відбуваються в переважній більшості міст, особливо сходу і півдня України не відбуваються українською мовою. Певний час, коли на початку Незалежності українська музика була модною, пробували це змінити. Та потім усе зійшло до маргінесу, а порожнім місце не буває. Якщо української мови там немає, то одразу ж цю нішу  займає російська мова. А мова - це, певним чином, ідеологія. Тому з впевненістю можемо сказати - ТАК, ми є колонією Росії !!!

Щодо української мови в Україні все ще зберігаються  певні стереотипи. Тут потрібен час і треба пройти багато щаблів.  І  ми усі повинні  докласти  неймовірних  зусиль  щоб  відвоювати  свій  національний  культурний  простір.

Люди, які слухають українське, користуються переважно інтернетом і телебачення майже не дивляться. Український продукт все одно є, просто він дуже рідко виходить на масовий рівень. Музиканти виступають мало, а значить - розвиваються повільніше, ніж могли б. Кількість має перерости в якість. Інших способів просто не буває.

Треба ходити на виступи українських виконавців, а не тільки слухати їх в інтернеті. Митці потребують підтвердження, що вони потрібні людям, що за їхні диски і квитки на виступи - платять гроші. Тоді все буде нормально. Нехай і не відразу.

35

Коментарі

15.06.12, 23:11

Справа навіть не в тому чиєю колонією ми є. Справа в тому, що все НАШЕ теперішнє буття зациклене на одному - ЗАРОБЛЯННІ ГРОШЕЙ. І це "НАШЕ" - є від верхушки, тобто влади, до самих низів. Багаті набивають кишені від жадності, а бідні заробляють копійки, щоб якось вижити. І про яку культуру, тим більше україномовну може йти мова.
Тільки аочинає пахнути "баблом" забувається і мова, і совість. Для прикладу - І.Білик...

    26.06.12, 10:00

    Українці найчастіше «мстяться» лише на форумах у Мережі та вдома під ковдрою. Постраждалі від вибуху газу жителі будинку №127 по вул. Мандриківській у Дніпропетровську — після болісних поневірянь і принижень «помстилися»... листом на ім’я Президента з проханням призначити контрольну комісію для перевірки розподілу добродійної допомоги.
    А от уродженець Північної Осетії Віталій Калоєв, який втратив 1 липня 2002 року в авіакатастрофі над Боденським озером двох дітей і дружину. У 2004-му він убив в Цюріху винуватця - диспетчера Пітера Нільсена, відсидів чотири роки в тюрмі і 13 листопада 2007-го повернувся на батьківщину. Знаєте, як його зустрічали? Із квітами і оваціями. І вже цього року його призначено на посаду заступника міністра з будівельної політики й архітектури!

      Гість: Alyosha5

      36.06.12, 12:31Відповідь на 1 від Ларчик

      фундамент моральності закладається батьками і в кого ще як не в нас тисячолітні традиції правильного виховання дітей. Просто треба усунути від влади оту усю сволоту - вбивцю Гонгадзе Литвина, неука-зека Баньдюковича, українофоба-жида Табачника, молдаванина який яро ненавидить усе українське Тігіпка, ...

        Гість: Alyosha5

        46.06.12, 12:32Відповідь на 2 від Життясвіт

          56.06.12, 13:04Відповідь на 1 від Ларчик

          Не варто рівняти культуру і бажання їсти - вони знаходяться в різних площинах. Мені, так само як і вам, доводиться щодня боротись за виживання, але свого прагнення до поліпшення власної культури я не полишив.
          Розповім вам одну історію з життя. У одному дворі мешканці за власний рахунок та власними силами збудували маленький дитячий майданчик та бесідку (щоб було де посидіти у спеку або дощ). Спочатку цю бесідку почали облюбовувати бомжі, але непохитна вимога хазяїв до дотримання чистоти та порядку відбила охоту бомжів пиячити поруч з дитячим майданчиком. Наступним засилям виявились студенти місцевого коледжу мистецтв. Спочатку довелось відівчити майбутніх меседжів культури сидіти на перилах та ставити ноги на стіл. Тепер доводиться відівчати пиячити у бесідці. Починати потрібно з себе та н

            66.06.12, 13:05Відповідь на 1 від Ларчик

            (продовження)
            та не боятись вимагати цього від оточуючих

              76.06.12, 13:31Відповідь на 5 від serg020777

              цілком слушно підмічено - починати треба з себе. За нас ніхто нічого не зробить !!!

                86.06.12, 13:42Відповідь на 7 від Олигарх**

                цілком слушно підмічено - починати треба з себе. За нас ніхто нічого не зробить !!!Ну ніхто ж не хоче, щоб хтось пообідав за нього

                  96.06.12, 17:13Відповідь на 6 від serg020777

                  Ось в тому і справа, що не закладено у нашого народу з молоком матері поняття культури!

                    106.06.12, 17:57Відповідь на 9 від Ларчик

                    Ось в тому і справа, що не закладено у нашого народу з молоком матері поняття культури!ну я ж не турок, але певні поняття про культуру у мене є з дитинства.
                    Культурними люди не народжуються, а виховуються роками.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна