Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Використаня Walking Papers (частина 1)

Розділ 5

частина 1

Використання Walking Papers

Введення В цьому розділі ми побачимо, як занотовувати координати місць не використовуючи GPS. Ми будемо використовувати інструмент, який називається Walking Papers, він дозволяє нам надрукувати мапу певної місцевості, креслити на ній додавати нотатки та завантажувати дані з паперового носія у JOSM, після чого їх можна буде додати у OpenStreetMap. 1.  Огляд Walking Papers Перед тим, як заглибитись у деталі Walking Papers, давайте з початку роздивимось, як все працює:

Крок 1: Знайдіть ділянку, яку ви бажаєте замапити на сайті Walking Papers. Роздрукуйте мапу цієї місцевості. Ви можете обрати друк обраної місцевості на мапі OpenStreetMap або ж на знімках аерофотозйомки, якщо вони доступні у обраній місцевості.

Крок 2: Скористайтесь вашою друкаркою для друку мапи для дослідження місцевості. Додайте об’єкти малюючи їх на мапі. Кресліть лінії для доріг, фігури для будинків і так далі. Робіть примітки для кожного об’єкту прямо на мапі, або ставте номери, які відповідають номерам у вашому записнику, де ви можете зазначати більш детальну інформацію про кожен об’єкт.

Крое 3:  Відскануйте вашу паперову мапу у комп’ютер. Якщо у вас немає сканера, ви можете зробити знімок, якщо ваш фотоапарат дозволяє робити знімки із високою розподільчою здатністю. Завантажте малюнок на сайт Walking Papers.

Крок 4: В JOSM, завантажте Walking Paper. Використовуйте накреслені вами об’єкти для того, щоб додати їх у цифровому вигляді до OpenStreetMap.

2.  Як Walking Papers працює? Якщо ви дотримуватиметесь усього процесу Walking Papers, який описано вище, ви зможете зібрати точні географічні координати місцевості використовуючи тільки папір та ручку. Як це можливо? Коли ви друкуєте Walking Paper, на папері внизу сторінки друкується двовимірний штрих-код. Цей код дозволяє Walking Papers визначити точне місце знаходження мапи, яку ви використовуєе для дослідження місцевості. Потім, коли ви завантажуєте скановане зображення в JOSM, всі намальовані вами об’єкти будуть на їх справжньому місці, чи дуже близько до цього, що є для нас дуже добрим. Отже давайте навчимося створювати та використовувати паперові мапи Walking Papers. 3.  Створення і друк
  • Відкрийте ваш оглядач — це може бути Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer чи інший.
  • В адресному рядку в горі вікна введіть наступний текст та натисніть Enter:
    walking-papers.org
  • Веб-сайт виглядатиме приблизна так:
  • Прокрутіть сторінку трохи нижче, використовуючи для цього коліщатко миші чи стрічку прокручування збоку сторінки. Зупиніться коли побачите мапу, як показано на малюнку:
  • Мапа, яку ви бачите показує ділянку яку ви потім забажаєте роздрукувати на папері. Ви можете рухати мапу так само, як мапу на сайті OpenStreetMap, користуючись лівою кнопкою миші тягати її на Схід чи Захід, крутячи коліщатко миші змінювати масштаб. Також змінити масштаб можна за допомогою кнопок «та « у верхньому лівому куті.
  • Відразу над мапою є поле для пошуку місцевості з кнопкою “Find” (Зайти) поруч. Ви можете скористатись ним для пошуку потрібного місця і автоматичного переходу до нього. Спробуйте надрукувати назву вашого міста чи села у поле для пошуку та натиснути “Find”. (Назву потрібно вказувати латиною). Якщо Walking Papers зайде вказану місцевість, мапа автоматично перейде туди.
  • Відразу під мапою ви можете задати додаткові параметри. Перший — “Orientation”(Орієнтація), дозволяє вам змінити розмір та орієнтацію друкованої мапи. Спробуйте змінити його клацнувши на перелік, що розгортається та оберіть “Landscape (A4)” (Альбом (А4)). Ви побачите, що розміри та форма мапи змінились та розмір буде придатний для друку на папері формату А4.
  • Клацніть на наступне поле “Provider:” (Основа). Тут ви зможете обрати серед різних варіантів вигляд вашої мапи. Більшість з них показують різні стилі мапи, лінії різної товщини, текст та різні кольори. Клацнувши “Bing Aerial Imagery” замість мапи ви побачите знімок наданий Microsoft для місцевості, яку ви переглядаєте. Зауважте, що не всі місця мають покриття високоякісним знімками, тож те що ви побачите може бути розмитим і не зовсім тим, що може згодитись для створення мапи!
  • Переконайтесь, що мапа, що показана у вікні відповідає обраній вами місцевості. Навіть після пошуку місця, вам доведеться пересунути мапу у потрібне вам положення. Коли ви збільшуєте або зменшуєте мапу, це називається масштабуванням, або “zoom levels”, що є найпростішим способом сказати, як близько ми наблизились. Якщо ми віддалимось дсить далеко, ми побачимо усю Землю і це буде 0 (нульовий) масштаб. Якщо ми наблизимось якомога ближче, це буде 18-й масштаб. Поточний рівень масштабування показується над мапою. Зазвичай рівень масштабування 15, 16 чи 17 є достатнім для створення Walking Papers.
  • Спробуймо зробити друковану копію мапи зараз! Якщо ви знайшли ділянку, яку бажаєте замапити та обрали потрібні параметри, щоб ваша друкована мапа виглядала так як треба — у вас все готово. Клацніть на кнопку “Make” (Створити), відразу під мапою.
  • Ви побачите нову сторінку на якій буде сказано, що ваш запит на друкування опрацьовується. Коли обробка закінчиться, ви зможете побачити те що потрібно буде роздрукувати на цій сторінці. Як правило, цей процес триває від кількох до двадцяти хвилин, доки готується мапа для друку.
  • Коли ваш мапа буде готова для друку, клацніть “Download map PDF for print” (Завантажити мапу у форматі PDF для друку). Завантаження  Walking Paper повинне буде розпочатись.
  • Після закінченн завантаження, відкрийте файл PDF.  Під’єднайте ваш комп’ютер до друкарки для друку сторінки. Якщо все пройшло так як треба, ви отримаєте роздруковану на папері мапу.
0

Коментарі