Як треба купувати морозиво?
- 01.08.11, 09:54
- Морозиво
"Якщо ви шукаєте справжнє морозиво без рослинних жирів, яке виготовляють тільки з молока й продуктів його переробки, то, перш за все, зверніть увагу на упаковку", - радить експерт однієї з організацій, яка здійснює консалтинг виробників молокопродуктів.
"Коли на обгортці є напис "пломбір", "вершкове" чи "молочне", то далі треба шукати позначку ДСТУ: 4733. Саме цифра "33" тут означає, що в складі продукту міститься виключно молочна сировина, а не рослинна чи комбінована", - додає спеціаліст.
Рослинна олія (пальмова, кокосова чи будь-яка інша) не заборонена державним стандартом при виготовленні морозива з комбінованим складом сировини. Таке морозиво менш калорійне і йде під маркуванням ДСТУ: 4735.
Заморожений сік, щербет чи плодово-ягідне морозиво зараз випускають під маркуванням ДСТУ: 4734.
Коментарі
анонім
11.08.11, 10:08
лучше самому делать

MaximSavich
21.08.11, 10:12Відповідь на 1 від анонім
Тогда прошу вступать в нашу группу, мы ищем желающих кушать натуральное домашнее мороженое.
анонім
31.08.11, 10:14Відповідь на 2 від MaximSavich
спасибо, но я задолбаюсь для всех домашнее молоко покупать
MaximSavich
41.08.11, 10:22Відповідь на 3 від анонім
А мы только домашнее молоко и покупаем, у нас маленький ребенок. Покупаем у одного хозяина, в стеклянных 3-л банках, потом обязательно кипятим.
А группа не только для тех, кто хочет заняться приготовлением мороженого дома, но и для тех, кто хочет чтоб его не обманывали (покупая шмурдяк под названием "мороженое"
Wo-o-ps
529.05.12, 18:35
цікава стаття, пізнавальна