"Сидіти на печі - не їсти калачі ..."
Приказка
Насправді, таким чином готувати яблучний пиріг не можна. Здебільшого тісто готується з більшою кількістю рідини (у цьому сенсі розуміється і рідина з яець).
По-друге, прийнятно додати до тіста будь-які молочні складові: сироватка, молоко, сметана, вершки. Нарешті, осінь - королева духмяних яблук і різноманітних з них страв. Скажімо часточки, що зрізаються з яблук йдуть на приготування кампота. А влітку маємо недозрілі, чи такі, що вже пролежали рік...
Попередила
! - Отже, можна приступати до власне рецепта.
Задумано, насправді поєднання продуктів (тісто і яблука) легко сумісних, за умови поступового додавання інгрідієнтів. Пісне тісто з пропорційно великою кількостю яєць і вершковим маслом, майже без цукру...+ непереборне бажання скуштувати запечені у тісті яблука! Обраний сорт яблучок виявився універсальним у застосуванні. Це - так зване польське яблуко - з міцною, але не надто товстою скоринкою, освіжаючим кисло-солодким смаком і пружною текстурою. Набір спецій підказав Philosopher ... і я тихенько собі почала мудрувати...Розігріла десь 80 грамів вершкового масла прямо у мисці, - це на склянку-дві борошна...
Яйця -3, я вбивала прямо у злегенька притрушене борошном масло. І дуже ретельно перемішувала. Але ПОПЕРЕДНЬО раджу збити яйця в окремій мисці (за бажанням - тільки білки) з ЦУКРОМ! Буде достатньо - мах - 2 столові ложки піску. Сюди ж потрібно влити 3 столових ложки сироватки, або молока чи додати сметани. Виходить приємне за кольором і на смак тісто, якє можна полишити дозрівати на час нарізання яблук.
З яблук скоринку не знімала , тільки порізала та вийняла серединки. Ідеально, четвертинку поділити ще навпіл, затим уздовж. Я полишила шматочки трохи більшими, ніж описала.
Тим часом я Поставила деко різігріватись.
Спеції . Шавлія - листя подрібнене. З аптеки.
Чабрець і базилік. Свіжі паростки...
...на деко, попередньо розігріте та змащене, виклала тісто. Зверху не втоплюючи - трави.
Шматочки яблука втоплюються в тісто навродь риб'ячої луски, щоб підпирали одне одного.
Готувати за температури 200 - близько 25-30 хвилин. Чи готова страва можна перевірити за допомогою сірника. Мені аромат печеного тіста і яблук підказав, що все гаразд!
Такий вигляд має вже готовий пиріг - щойно з печі!
Наступна операція перегортання...
І вуаля!
...политий медом, чи змащений сметанним кремом - пиріг готовий до споживання у спеку, чи в дощ.Останне більш актуальне ...
Смачного, панове!
Коментарі
_кcю_
126.06.11, 18:05
irishka_r
226.06.11, 18:07
Elsa von Phil
326.06.11, 18:11Відповідь на 2 від irishka_r
готовила, думала зайдешь - попробуиш
Гість: jassi
426.06.11, 18:12
Доходчиво!!!
И таки да - в дождь актуально, с горячим чаем!
irishka_r
526.06.11, 18:16Відповідь на 3 від Elsa von Phil
А что, уже все съели?
Elsa von Phil
626.06.11, 18:16Відповідь на 4 від Гість: jassi
Elsa von Phil
726.06.11, 18:17Відповідь на 5 від irishka_r
даа
но ище могу
irishka_r
826.06.11, 18:19Відповідь на 7 від Elsa von Phil
Я и так могу зайти, без пирога. Если вы конечно не против.
Elsa von Phil
926.06.11, 18:21Відповідь на 8 від irishka_r
приходи завтра - и пирог будит и кава!
irishka_r
1026.06.11, 18:24Відповідь на 9 від Elsa von Phil
Ладно!