Дуже простий рецепт квашених огірків
- 24.06.11, 12:01
- Філософія життя
Щойно був початок червня, а тепер з різними катаклізмами й літнє сонцестояння минуло.
Себто Земля повернулася в бік зими, день став коротшати, ніч довшати.
Подостигали на городах у садках овочі-фрукти, вже й огірки з"явилися на грядках.
Тому рекомендую дуже й дуже простий рецепт квашених огірків.
(На фото зображено літрові слоїки, то на літровий слоїк солі кладеться 20 г (столова ложка))
Отже, береш огірки, миєш, чистиш, складаєш у 3 літровий слоїк , береш зелень, кріп, листя хрону, часник, можна декілька горошин перцю, кидаєш 60 г ( 3 столові ложки) солі і заливаєш звичайною водою (можна джерельною). Закриваєш слоїки звичайною поліетиленовою кришкою і переверташ. (Бажано підстелити під банки церату (тобто клейонку), бо вони можуть трохи протікати). І через 2-3 тижні огірки готові. Вони хрусткі і класні!
Коментарі
Lola W
124.06.11, 12:21
TatianaR
224.06.11, 12:22Відповідь на 1 від Lola W
МятежнаЯ
324.06.11, 12:22
Так, вони класні, але до весни перекиснуть.
Тому через три-чотири дні я зливаю розсіл, трохи доливаю чистої води (щоб були не дуже солоні), перекип*ячую. В цей час споліскую огірки в банці чистим кип*ятком. Потім заливши вже розсолом, закриваю металевою кришкою. Зайвий (бо розбавлений трохи) розсіл виливаю.
Але можна і не розбавлять))
TatianaR
424.06.11, 12:25Відповідь на 3 від МятежнаЯ
Да, і так можна вчинити. Моя мама так робить.Але коли ставиш дані огірки у холодне місце (скажімо, погріб), то вони й до весни нічогенькі
МятежнаЯ
524.06.11, 12:27Відповідь на 4 від TatianaR
Та ні, і в холодному погребі - не дуже будуть))
TatianaR
624.06.11, 12:30Відповідь на 5 від МятежнаЯ
Це просто зараз сорти огырків гібридні, інколи вони навіть розповзаються.Тому краще все-таки під металеву кришку
анонім
724.06.11, 12:40
TatianaR
824.06.11, 12:45Відповідь на 7 від анонім
Гість: _Ната
924.06.11, 12:49
я вчера тоже огурчики замариновала сегодня вечером чувствую, объемся
TatianaR
1024.06.11, 12:52Відповідь на 9 від Гість: _Ната
класно