Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

У музею І.Франка відкрилась виставка живописця Юрія Лесюка




       Юрій Лесюк заслужений художник України, завідувач відділу малярства Львівського коледжу декоративного та прикладного мистецтва ім. І. Труша, учасник понад 80 всеукраїнських і міжнародних виставок.
      Художник народився в селі Ковалівці, неподалік Коломиї. Романтик по натурі і синтементаліст, він усе своє творче життя присвятив рідному краєві. Це відображено в його полотнах, як, як висловився маляр, виносить для оцінки своїх земляків: «У мене були виставки і в Києві, і закордоном, але виставка у         Коломиї для мене особлива, це більше, ніж просто виставка».
     Юрій Лесюк фахівець станкового малярства, його роботи зберігаються в художніх музеях України, а також у приватних збірках багатьох країн світу. «Хочу донести до сучасного глядача образи тих архаїчних речей, про які сучасна молодь майже нічого не знає, а без них не уявляли життя мої і наші батьки, хочу, щоб небайдужі люди побачили, яким багатством та красою наділив Господь наш край», - зазначив Юрій Лесюк.
     Кожна картина цього художника написана з такою любов’ю, що не переобтяжує глядача ані композиційно, ані колористично. Але чи не найважливіша риса більшості його полотен полягає у правдивому відтворенні народної культури, давніх обрядів і традицій, про що промовисто свідчать картини: «Деревечко низенько, низенько…», «Бервінкова», «Надобрий день».

























фото О.Пушенка(архів музею Франка)


0

Коментарі

Гість: Emppu1

16.12.12, 14:23

Єдина наразi дiюча вконтактi група, присвячена творчостi Iвана Яковича Франка: http://vk.com/club32976142