Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Тернопіль прийняв з Криму 88-річного ветерана УПА


25 березня 88-річний ветеран УПА Володимир Чермошенцев прибув з Криму до Тернополя.

За кілька хвилин до прибуття потягу “Сімферополь-Львів” на пероні оголосили, що до Тернополя  з Криму прибуває ветеран УПА. Володимира Чермошенцева зустріли  журналісти та представники місцевої влади. “Добре, що ви є”, – сказав Володимир Чермошенцев сльозами на очах до людей, які зустріли його на пероні Тернопільського залізничного вокзалу.

Пан Володимир, який за національністю росіянин, за своє життя пережив багато випробувань. Він ще був дитиною, коли комуністи розстріляли батька. З Поволжя він переїхав до Криму, прихистився у родичів у Бахчисараї. Але після початку ІІ світової війни Володимира Чермошенцева повезли до Німеччини на примусові роботи. Там по дорозі Володимира звільнили українські повстанці. Оскільки в УПА зброю неповнолітнім не видавали, 16-річний Володимир збрехав, що йому 18. Так він став ординарцем командира Дубенської сотні УПА Юрія Чуйковського. Він воював за незалежність України, мав два кульові поранення. Пізніше пан Володимир потрапив у полон, лише після смерті Сталіна звільнили і він повернувся до Криму. Здавалось би, на цьому мали завершитися його життєві випробування  та боротьба за визволення України. Але у 2014 після введення російських військ Володимир Чермошенцев був змушений покинути Крим і у 88-річному віці знову боротися за Україну, вже не зброєю, а словами.

– Через останні події в Криму мене назвали ворогом народу. Якому народу я ворог, не сказали, - розповідає пан Володимир. – Тернопіль для мене найбільш святе місто. Бо тут був початок Української повстанської армії. Тут люди знають, що таке Україна. Я воював на Волині. Це були дуже складні часи.

“Завдяки вам, завдяки вашому подвигу маємо Незалежну Україну. Ваше покоління все зробило, щоб звільнити Україну. Зараз боронити землю вже справа рук молодих українців, які можуть вчитися від вас. Великий вам уклін”, – такими словами зустріли пана Володимира у Тернополі.

Маленька сумка з нагородами, газетами та книгами – це речі, які привіз пан Володимир. Він показав журналістам посвідчення воїна УПА, фотографії, нагороди та свої статті у пресі.

Як розповідає голова Тернопільської обласної організації Конгресу українських націоналістів Володимир Ткач, після введення російських військ до Криму Володимиру Чермошенцеву почали погрожувати. “До нього прийшли нібито самоообронці Криму і сказали: “Ми знаємо, що ти бандерівець і те, що ти росіянин. Будемо судити по всій строгості військового часу”. Володимир Чермошенцев за порадою звернувся до Василя Гончарука – голови Кримської організації КУН, який почав телефонувати по Західній Україні у пошуках порятунку для пана Володимира”.

Тернопільська область вирішила  приймати ветерана УПА на постійне проживання. На початках пан Володимир житиме у санаторії «Медобори». Паралельно будуть створенні потрібні умови для його проживання.

“Українці своїх героїв не кидають, – каже Василь Хомінець. – Ми надамо усю потрібну допомогу. Людина, яка є етнічним росіянином, була змушена покинути Крим через російських визволителів”.

Тамта Ґуґушвілі, Тернопіль

http://www.day.kiev.ua/uk/news/250314-ternopil-priynyav-z-krimu-88-richnogo-veterana-upa

16

Коментарі

125.03.14, 20:17

"...Людина, яка є етнічним росіянином, була змушена покинути Крим через російських визволителів”.

Тамта Ґуґушвілі, Тернопіль"

Парадокс на парадоксі, бо авторка грузинка.

    225.03.14, 21:18

      325.03.14, 21:22

      Слава Героям України!!!

        426.03.14, 00:38Відповідь на 3 від serg020777

        НАВІКИ слава ! Це чудово що БОГ й НАРОД зберіг ТАКОГО славного РОСІЯНИНА як Украінського ПОВСТАНЦЯ Слава УКРАІНІ

          Гість: Man-O-War

          526.03.14, 08:44

          Тернопільчани - молодці, і дід - славний вояка, хоч і пісок вже з нього сиплеться. Бачив цей сюжет в новинах. Пробрало.

          А москалів - на ножі!

            627.03.14, 15:56Відповідь на 1 від Богдан Бо

            Мені доводилось пояснювати і вам поясню що вона є Українкою ГРУЗИНСЬКОГО походження. І требо поважно відноситися до таких людей. Ви можеть щось і розуміете але є люди що нерозуміють і неможно ім надавати привід щось незрозуміле казати а де незрозуміле то і пліток богато.Он як журналіста Грузінова били у Криму що він зрадив раші

              727.03.14, 15:57Відповідь на 1 від Богдан Бо

              Это взрив мозга, когда во Львове принимають беглих татар, которих в Криму, на их земле, зашишають от Львовських бандеровцев руские солдати. Viktoria Le Figarj