хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Житловий кодекс істотно прискорить дерибан нашої власності

Житловий Кодексу України: Ініціатори законопроекту -  Рибак В.В., Попов О.П. (київський градоначальник).

В наслідок ухвалення у 1992 році відверто популістського Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду", багатоквартирні будинки з правової точки зору перетворилися на сукупність окремих квартир, відірваних як від будинків у цілому, так і від земельних ділянок, на яких ці будинки побудовані. І це при тому, що з 1989 по 1992 рік в Україні діяла юридично досконала (за винятком неврегульованого в ній «земельного питання», бо в 1989 році права приватної власності на землю не існувало як такої) Постанова Ради Міністрів СРСР від 19 травня 1989 р. N 142 «Про затвердження Положення про продаж громадянам у власність квартир у будинках державного і громадського житлового фонду, їх утримання і ремонт». Постанова передбачала: - Викуп (а не безкоштовна роздача) квартир за залишковою вартістю; - Видача правовстановлюючих документів, у яких квартира визначалася не як об’єкт, який "висить у юридичному повітрі", відірваний від будинку в цілому, а як ідеальна частка всього домоволодіння; - Замовлення в органах технічної інвентаризації плану всього будинку; - Утворення товариств індивідуальних власників квартир для ефективної експлуатації будинків на основі колективного управління; - Покладання на власників квартир всіх обов’язків з утримання, поточного і капітального ремонту будинку і прибудинкової території пропорційно до розміру житлової площі їхніх квартир. Проте в 1992 році безмозкі популісти-депутати, нездатні бачити щось далі своїх корумпованих носів, вирішили, що виділяти частки, інвентаризувати і взагалі - робити з людей ЕФЕКТИВНИХ ВЛАСНИКІВ, а не жертв патерналізму держави - це довго і нудно. А тому - простіше роздати власність (і дуже дорогу!) людям, абсолютно непідготовленим до того, щоб не те що нести за цю власність належну відповідальність, а навіть просто усвідомлювати себе власниками. У підсумку, багатоквартирні будинки залишилися фактично "безгоспними" - тому що сукупність "недовласників", що живуть в своїх квартирах, аки "в хатах з краю", ніяк не може бути колективним власником ВСЬОГО багатоквартирного будинку ЯК ЦІЛІСНОСТІ. Адже Будинок (навіть найпримітивніша хрущоба) - це складна інженерно-технічна споруда, напхана комунікаціями, підключеними до централізованих систем водогону, каналізації, опалення і т.д. А для обслуговування всього цього господарства, зрозуміло, необхідні спеціальні знання.

19

Коментарі

112.06.11, 21:06

    анонім

    212.06.11, 21:12

    Я точно могу сказать, что за "аренду" Межигирья и ее электрогазоводоснабжения не платится ни копейки в Вышгородский райбюджет и облэнерго, и в райводоканал.

      Гість: lyo Dnepr

      312.06.11, 21:20

      Куда ни кинь, везде клин. Кругом одни воры и бандиты. Раньше на защите наших прав стояла Тимошенко. Сейчас и ее бандюки прессуют. И остались мы беззащитными, голыми, босыми и голодными.

        412.06.11, 22:32

        "Наші люди, виховані у патерналістській державі, органічно нездатні на прийняття колективних рішень щодо власної, вибачте за тавтологію, спільної власності."
        Як точно помічено. Люди не готові виступати на захист своїх інтересів. Те самісіньке і щодо власників паїв (по селам), арендатори просто те майно тихо розпродують. Та хоч би один заяву написав у прокуратуру!

          513.06.11, 00:30Відповідь на 3 від Гість: lyo Dnepr

          Куда ни кинь, везде клин. Кругом одни воры и бандиты. Раньше на защите наших прав стояла Тимошенко. Сейчас и ее бандюки прессуют. И остались мы беззащитными, голыми, босыми и голодными.все логично, ибо не Тимошенко должна была стоять, а закон и независимая судебная система.

            613.06.11, 00:32Відповідь на 4 від ЯКриворожанка

            "Наші люди, виховані у патерналістській державі, органічно нездатні на прийняття колективних рішень щодо власної, вибачте за тавтологію, спільної власності."
            Як точно помічено. Люди не готові виступати на захист своїх інтересів. Те самісіньке і щодо власників паїв (по селам), арендатори просто те майно тихо розпродують. Та хоч би один заяву написав у прокуратуру!
            це є коріння всіх наших негараздів, тому й нема громадянського суспільства.

              анонім

              713.06.11, 09:22Відповідь на 6 від viktor67

              це є коріння всіх наших негараздів, тому й нема громадянського суспільства.и пока всех на голую задницу не посадят - не будет Бороться за "всех" перестал в 90-х

                813.06.11, 09:26

                Дело не в том, скажут ему или не скажут, знает он об этом или нет. Он и не хочет знать, для этого его и назначили президентом (именно назначили, потому что выборы были нагло сфальцифицированны)

                  913.06.11, 11:10Відповідь на 3 від Гість: lyo Dnepr

                  лохторату хотелось попробовать постоять раком

                    1013.06.11, 11:11Відповідь на 5 від viktor67

                    Закон и контроль за исполнением

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна