Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Дуже дивно, але підтримую москалів.

Підозрюваний у вбивстві Литвиненка (колишнього співробітника російських спецслужб, що втік до Великобританії) громадянин РФ Луговой, повинен бути виданий англійцям, і судова справа проти нього має відбуватися в Лондоні згідно з британським законодавством. Таку заяву озвучив міністр закордонних справ Об'єнаного Королівства. Ця позиція є зрозумілою, і нічого екстраординарного в ній немає. Але ж зрозумілою є і позиція керівництва РФ. Російська Конституція не передбачає екстрадицію громадян іноземним країнам.

Держави здійснили взаємний обмін нотами протесту, декілька працівників дипломатичного корпусу Великобританії відізвані з РФ, російська сторона вчинила подібні заходи  - в принципі, все в межах дипломатичних норм.

Але наступна заява англійського МЗСу мене дуже здивувала, хоча запідозрити мене в симпатіях до москалів важко. Британія вимагає від Росії, задля забезпечення вимог з екстрадиції Лугового, внести зміни в Конституцію РФ. Тобто, законодавчо дозволити екстрадицію російських громадян. Така заява, на мою думку, не личить британському закордонному відомству, яке важається носієм найкращих світових дипломатичних традицій. Це де-факто посягання на державний суверенітет країни. Якою б не була поведінка Москви в інших питаннях, мені здається, що в цій ситуації москалі чинять адекватний захист прав свого громадянина у відповідності до національного законодавства і міждержавних дипломатичних норм.

В будь-якому разі, питання екстрадиції традиційно вирішуються шляхом переговорів, і заяви Лондона є неприпустимими. 

 

Дивуюсь сам собі - я на боці москалів. sad

 

 Андрей Луговой. Фото АР  

 

4

Коментарі

Гість: TIMASHA

125.07.07, 16:04

Я не дуже обізнана в цьому питанні...а росіянин буде нести покарання на Батьківщині?

    225.07.07, 16:15Відповідь на 1 від Гість: TIMASHA

    Я не дуже обізнана в цьому питанні...а росіянин буде нести покарання на Батьківщині?Якщо суд визнає його винним.

      325.07.07, 16:23

      ну тогда прокоментируй суд в штатах над лазаренко?Таке саме лайно. Тільки в тому випадку Кучма за своєї ініціативи натиснув на ВР, щоб Лазаренка позбавили недоторканості, позбувшись таким чином ймовірного конкурента. Тобто, екстрадиція Лазаренка фактично здійснювалася за дипломатичною згодою 2-х країн (України і США).
      Я кажу не про саму вимогу екстрадиції Лугового, а про те, що Великобританія вимагає від незалежної держави змінити Конститутцію за іноземною вказівкою. Це є спробою втручання у внутрішні справи країни, і майже напевно - свідома провокація політичного конфлікту. Путін тут відстоює російські інтереси і тиску не піддається.
      А як, на Вашу думку, в такій ситуації вчинив би Ющенко чи Янукович??

        425.07.07, 16:32

        думаю такой ситуации с ющенко или януковичем не возникло бы. я не зря спросил про лазаренкоВ якому сенсі?
        Ти маєш на увазі, що це Західна реакція на дії путінського режиму? І до демократичної країни такі вимоги б не висувалися? Чи маєш на увазі, що Ющенко або Янукович всіх би здали в день виникнення вимоги?

          525.07.07, 16:43

          Я ж про те й кажу, що скоріш за все домовилися б і всіх здали іноземцям ....

            626.07.07, 09:16

            Там не все так просто. Здається, вони вже встигли колись підписати угоди про співробітництво в роскритті справ, які вважаються злочинними в обох країнах. Вбивство людини саме таким злочином і є.

            Одна справа не видавати Лугового через заборони в конституції (хоча, своїх громадян РФ вже видавала іншим країнам), інша справа лепити з підозрюваного у вбивстві хероя.

              726.07.07, 16:40

              І ще одне: якщо хтось скоїв злочин, то його слід покарати.

              А те, що Лазаренко потрапив за грати, мені його зовсім не шкода.

                826.07.07, 17:13Відповідь на 7 від bobbie

                Справа не в тому, шкода чи ні. Просто вважаю, що було би набагато кращим, якщо би той самий Лазаренко потрапив за грати в Україні.