хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Унікальні об’єкти....

2005 року компанія Google запустила картографічний сервіс під назвою Google Maps. Завдяки цим картам мільйони людей можуть «мандрувати» по всьому світу, не виходячи з дому. А ще знаходити унікальні об’єкти, які з землі здаються нічим не примітними. Наприклад, ліс у формі гітари, гігантський напис із пляшок Coca-Cola або величезні стародавні візерунки, походження яких не завжди точно відоме.

Отож, до Вашої уваги 20 об’єктів, які кожному захочеться розглянути докладніше. І ви можете це зробити. До речі, серед знайдених місць є чимало геогліфів – нанесених на поверхню землі фігурних візерунків великого розміру.

Літак у лісі

 

Колишній американський інженер Брюс Кемпбелл у 2003 році придбав у грецької авіакомпанії Olympic Airways списаний пасажирський літак Boeing 727. Чоловік замовив його доставку до лісу, що росте у сільській місцевості Хілсборо, штат Орегон, США, та переробив лайнер під житло. У літаку пенсіонер живе вже понад 16 років і часто проводить екскурсії своїм домом.


 

19 років тому, на честь настання нового тисячоліття, вздовж шосе в Онтаріо, Канада, було висаджено дерева у вигляді напису «2000».

Гігант із пустелі Атакама

 

У пустелі Атакама в Чилі (неподалік поселення Уара) розташований величезний геогліф, який вважається найбільшим доісторичним антропоморфним малюнком у світі. Його довжина – 119 м, вік оцінюється в 3000-3500 років. Зображення називають “Тарапака”. Хто саме зображений, вчені не можуть збагнути. Автори цього об’єкта невідомі.

Малюнки в пустелі Наска

 

На плато Наска, що у південній частині Перу, розташована група величезних геометричних та фігурних знаків, названих лініями Наскі. Усього на плато виявлено приблизно 30 малюнків (птиці, мавпа, павук, квіти та ін.), близько 700 геометричних фігур (трикутники, трапеції), близько 100 спіралей та майже 13 тис. ліній та смуг. Їхнє походження достовірно не відоме. Вчені вважають, що до створення цих візерунків доклали руки представники цивілізації Наска, які населяли плато до II століття н. е.

Гігантське гоночне кільце

 

В Італії, за 20 км від міста Нардо, розташований ідеально круглий випробувальний трек для спортивних автомобілів. Його збудувала компанія Fiat, але потім викупила Porsche. Довжина траси – 12,8 км, вона має такий нахил, що гонщикам навіть не потрібно повертати кермо.

Лев на схилі пагорба в Англії

 

На території Уіпснейдського зоопарку на пологому схилі пагорба знаходиться фігура лева, створена 1933 року. Довжина композиції – 147 м, вона була зроблена шляхом очищення верхнього шару землі та оголення крейдяного шару. У 2017–2018 роках 86-річну пам’ятку було відреставровано: її засипали новим шаром крейди, якої знадобилося понад 800 т.

Напис з пляшок Coca-Cola

 

Неподалік міста Аріка в Чилі на одному з пагорбів викладено величезний знак Coca-Cola. Він був зроблений у 1986 році та приурочений до 100-річчя компанії. Для створення напису використано 70 тис. порожніх скляних пляшок. Розмір композиції — 120 на 50 м.

Прапор Турецької Республіки Північного Кіпру

На схилі гори Пентадактілос, що знаходиться на території Турецької Республіки Північного Кіпру, розкинувся величезний прапор цієї держави. Його довжина майже 500 м, а ширина — 225 м. Ліворуч від нього викладено фразу першого президента Туреччини Мустафи Кемаля Ататюрка: «Щасливий той, хто може назвати себе турком».

Острів в озері на острові в озері на острові

У північній частині Філіппінського архіпелагу на острові Лусон є озеро Тааль. У цьому озері є вулканічний острів, де розташоване власне озеро. А в ньому є маленький острівець під назвою Вулкан-Пойнт.

Андський канделябр

 

Неподалік міста Піско в Перу на піщаному ґрунті створено малюнок канделябра (Las Tres Cruces — «Три Хрести», як його називали місцеві жителі). Геогліф викопаний у прибережному схилі, що складається з ущільненого піску. Стінки канав обкладені каменем. Розмір малюнка – 128 на 74 м. Хто і для чого його створив, вчені не знають, але вважають, що вік цього геогліфу не менше 2200 років.

Лісова гітара

 

Аргентинський фермер Педро Мартін Урета витратив роки, щоб виростити ліс на згадку про дружину. Вона сама мріяла створити лісову композицію незвичайної форми, але рано померла від аневризм головного мозку. Чоловік висадив понад 7 000 дерев, причому таким чином, щоб з висоти вони нагадували величезну гітару. Її довжина становить 1100 м.

Аризонський кратер

 

Цей кратер виник приблизно 50 тис. років тому після падіння за Землю 50-метрового метеориту. За підрахунками, його вага сягала 300 тис. т, а летів він зі швидкістю 45–60 тис. км/год. Вибух від падіння був у 3 рази потужнішим за вибух Тунгуського метеорита.

Аризонський кратер — єдиний із усіх відомих, який зберіг свій майже первозданний вигляд. Він являє собою гігантську земляну чашу діаметром 1219 м, глибиною 229 м. Край кратера височить над рівниною на 46 м.

Людина Маррі

 

Людина Маррі (Marree Man, також Гігант Стюарта) – сучасний геогліф, створений на плато Фінніс Спрінгс у Південній Австралії. Достовірно встановити обставини його виникнення досі не вдалося. Його вважають найбільшим геогліфом на Землі: «зріст» Маррійської людини — 2,7 км, лінії фігури мають ширину 10–35 м та глибину 20–30 см.

Людину Маррі випадково виявив пілот чартерного рейсу Трек Сміт, коли 26 червня 1998 року летів до Маррі з Кубер-Педі. Фігура піддається ерозії та поступово зникає, проте через посушливий клімат цей процес буде довгим. Знімок нижче зроблений у 1998 році за допомогою аерофотозйомки.



Нафтові родовища в Аргентині 

 

В Аргентині видобуток нафти та газу ведеться у провінціях Неукен, Ріо-Негро, Мендоса, Чубут, Санта-Крус, Вогняна Земля. На фото вище показано нафтові родовища у провінції Ріо-Негро.

Найбільший басейн у світі

 

У Чилі в Альгарробо розташований приватний курорт Сан-Альфонсо-дель-Мар. Він відомий тим, що там є найбільший басейн у світі. Довжина басейну – 1013 м, глибина близько 3 м, площа – 8 га.

Великі губи в пустелі

 

У Судані у провінції Західний Дарфур є створені природою пагорби, які з висоти пташиного польоту нагадують гігантські губи. Їхня довжина більше кілометра, а ширина — 400 м. До речі, зараз навколо цих пагорбів рослинності побільшало, а 6–8 років тому можна було побачити дещо іншу картину — як на нижньому фото.



Затонулий корабель

 

У 1981 гонконгське вантажне судно Primrose сіло на мілину біля берегів Північного Сентинельського острова. Через кілька днів моряки звернули увагу, що місцеві аборигени готують човни та списи. А оскільки на морі вирував шторм, врятувати екіпаж судна якнайшвидше було неможливо. У результаті моряків змогли забрати за допомогою гелікоптерів після того, як шторм стих.

Нагадаємо, на цьому острові проживає плем’я, яке геть-чисто відмовляється йти на контакт з цивілізованим суспільством.

Озеро у формі людини

 

На просторах штату Сан-Паулу (Бразилія) можна зустріти рукотворне озеро, зроблене у формі людини. Його довжина – 140 м.

Велетень із Серн-Еббас

 

На схилі пагорба біля села Серн-Еббас у Дорсеті, Англія, знаходиться гігантська постать оголеного чоловіка з величезним кийком у руці. Розміри геогліфа – 55 на 51 м. Об’єкт зроблений у вигляді траншей, виритих на глибину 30 см, внаслідок чого оголилася крейда. Походження та вік фігури до кінця не з’ясовані. Відомо лише, що перші згадки про цей геогліф з’являються в середині XVIII століття.

Загалом на території Великобританії можна знайти ще кілька геогліфів, що нагадують людей, а також понад 20 фігур коней.



Символ з дерева

 

Цей дивний знак з дерев знаходиться недалеко від міста Флорида в Уругваї. Точної інформації про цей символ, на жаль, не має. За однією версією ці дерева висадили приблизно 60 років тому фермери — власники великої рогатої худоби. Іншою, це ритуальне позначення посудини, що містить еліксир вічного життя.

Джерело


11

Коментарі

129.09.22, 13:35

    229.09.22, 19:23

    У Закарпатті є гора Капона, де деревами висаджено слово МИР, десь у 70х роках. Довжина кожної букви метрів 200, на око
    Її видно з траси на Хуст

      329.09.22, 19:25

      Озеро Тааль- небезпечний вулкан, який забрав багато жертв

        429.09.22, 20:07Відповідь на 2 від NoTaRь

        У Закарпатті є гора Капона, де деревами висаджено слово МИР, десь у 70х роках. Довжина кожної букви метрів 200, на око
        Її видно з траси на Хуст
        Не знала і ніколи не бачила.
        Пошукаю в мережі. Дякую.

          529.09.22, 20:20Відповідь на 3 від NoTaRь

          Озеро Тааль- небезпечний вулкан, який забрав багато жертв

            629.09.22, 20:26

              730.09.22, 09:38Відповідь на 6 від ikrol

                81.10.22, 01:39