Не можна судити лише за виглядом. Це твердження стосується і взаємин
людини з їжею. Так уже склалося, що деякі делікатеси, що цінуються по
всьому світу, виглядають не дуже апетитно і привабливо. Однак це не
привід захищати себе від смакових насолод. Як стверджують гурмани,
багато делікатесів мають неймовірний смак. Тому не варто відмовлятися
від дегустації, якщо з’явиться можливість спробувати що-небудь із
наведених нижче продуктів.
Гриб «Герицій їжаковий»
Дорогий делікатес, ціна якого сягає п’яти тисяч доларів за кілограм.
Смак грибів нагадує курку чи креветку з легким грибним ароматом.
Балменський омар
Ні, це не Чужий і не якесь інше чудовисько. Перед вами австралійський
підвид омара, який тісно пов’язаний із спорідненістю з лангустами.
Страви з цього ракоподібного відрізняються чудовим смаком.
Тихоокеанський гігантський двостулковий молюск або гуідак
Гуідак — один із найсмачніших молюсків у світі. Його їдять у США,
Японії та Китаї. Гуідак знаменитий своєю великою вагою (близько 1,5
кілограмів), а також рекордною тривалістю життя (понад 146 років).
Мангустан
Екзотичний фрукт, що поєднує у собі смаки персика, винограду, яблука та полуниці.
Декенея
Через зовнішній вигляд на батьківщині декенею називають «пальцями
покійника». Однак усередині фрукта знаходиться соковита і солодка
м’якоть, яка на смак нагадує кавун, а по консистенції — желе.
Цитрон пальчатий “Фруктова рука Будди”
Один із найбільших цитрусових. Плід повністю складається зі шкірки (м’якуш їсти не можна), яка має кисло-гіркий смак.
Морський виноград
Неймовірно корисна водорість, яка переважно поширена у Японії. Свою
назву отримала за текстуру, що нагадує справжні «виноградини». Має
приємний солонуватий смак.
Мексиканський трюфель
У всьому світі головня (грибкове захворювання) вважається
найнебезпечнішим патогенним мікроорганізмом, що уражає плоди злакових.
Але це не стосується Мексики. Тут вітлакоче — національний делікатес.
Зовнішній вигляд ураженої кукурузи – відштовхуючий. Ви тільки
подивіться на ці сіро-чорні пухирі з деформованих грибком зерен. Однак
мексиканці, навпаки, радіють такому результату. «Оновлена» кукурудза має
димний аромат з відтінком імбиру. Її збирають і використовують при
приготуванні кесадилії, тако, різних супів. Терміни також контролюють і
експортують в інші країни.
Молюски «морські качечки»
Вусоногі ракоподібні. Широко вживаються в їжу в Іспанії та Португалії. Вважаються дорогим делікатесом.
Мариновані свинячі ніжки
Свинячі ніжки витримують у спеціальному розсолі. В результаті
делікатес нагадує за смаком шинку. Проте через досить відразливий
зовнішній вигляд їсти таку смакоту хоче не кожен.
Морські їжаки
Морські їжаки у багатьох країнах вважаються делікатесом. Гурмани
запевняють, що на смак вони нагадують устриці з легкими м’ясними
нотками.
Кулікли
Дивний рецепт маринування огірків з’явився в окрузі Дельта (США) ще в
90-ті роки ХХ століття. Для його реалізації використовують сухий
порошок для приготування прохолодних напоїв Kool Aid. Його додають прямо
в розсіл. В результаті виходять кольорові огірки зі смаком вишні,
тропічних фруктів, суниць і таке інше. Діти та дорослі активно купують
«інноваційний продукт» на ринку або у виробників вдома.
Пальчиковий лайм
Виявляється, ікра є не лише у риби. Дивовижний фрукт під назвою
пальчиковий лайм містить у собі крихітні перлинки, що мають яскравий
цитрусовий смак і аромат.
Ноні
Ні, перед вами не зелений ананас. Це ноні! Тропічний фрукт, який за смаком нагадує сир із пліснявою.
Зміїний фрукт чи салак
Екзотичний фрукт, чия шкірка нагадує зміїну шкіру. Має смак банана та ананаса.
Джерело
Коментарі
Голубка
117.07.22, 11:11
ПорохоБот
217.07.22, 11:15
Все красиве не завжиди смачне
А смечне красиве
Справжній чоловік буде любити свою половин такою яка вониє!
Голубка
317.07.22, 13:06Відповідь на 2 від ПорохоБот
Твоя правда
Ivan_Tom
417.07.22, 14:34
Полуниця звичніше
Голубка
517.07.22, 16:23Відповідь на 4 від Ivan_Tom
так
Ivan_Tom
618.07.22, 20:24Відповідь на 5 від Голубка
І абрикоси