хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Венеція...



Населення - 264 579 осіб (грудень 2014 року). Розташована на материку (після об'єднання з містом Местре в 1926 році) і 118 островах Венеціанської лагуни Адріатичного моря. Схильна осіннім повеней від наганяння хвилі з боку моря.

Великий туристичний і науково-освітній центр. У материковій частині - морський порт і міжнародний аеропорт Марко Поло, нафтопереробний і інші заводи. Місце проведення Венеціанського карнавалу та Венеціанського кінофестивалю.

Архітектурний вигляд міста сформувався в період розквіту Венеціанської республіки в XIV-XVI століттях. Разом з Венеціанською лагуною внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

За часів античності район Венеції населяли венети (звідси назва міста). Острівний місто з IX століття. У Середні століття - центр Венеціанської республіки з численними колоніями в Середземному морі. Зростання Османської імперії призвело  до занепаду Венеції в XVII-XVIII століттях; під час Наполеонівських воєн вона потрапила під владу Австрії. У 1866 році увійшла до складу Італії.

1

Коментарі

114.08.15, 14:15