хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Зучить як фейк, але є чистою правдою...

Навіть ті, хто далекий від космічних справ, іноді вражаються новинами про космос, Всесвіт і нашу планету. Сучасні дослідники не втомлюються генерувати такі інфоприводи. Їхні відкриття щоразу доводять, як мало нам відомо про цю сферу.

Ми знайшли кілька підривних фактів, які відкриють завісу таємниці космічного світу.

Існує планета з алмазів вартістю $26,9 нонільйони


Дослідники з’ясували, що в сузір’ї Рака є планета 55 Рака e, яка важча за Землю в 10 разів. Внутрішнього тиску в ядрі планети має вистачити на те, щоб наявний вуглець, з якого складається планета, перетворити на алмаз. Forbes оцінив планету в $26,9 нонільйони (це число з 30 нулями). Температура поверхні 55 Рака e – понад 2 000 °С, а швидкість обертання настільки швидка, що рік цієї планети становить 18 земних годин. Також нещодавно зроблене відкриття говорить про те, що одна зі сторін 55 Рака e розплавлена і є вуглецевою лавою.

Скафандр NASA коштує $22 млн...


NASA вкладає в розробку скафандрів $200 млн. Інженер організації Пабло де Леона сказав, що кожен костюм важить близько 150 кг і коштує $22 млн.

Через брак скафандрів у березні 2019-го навіть скасували вихід жінки у відкритий космос. Подію довелося зрушити на кілька місяців.

Середня температура в навколоземному просторі вища, ніж у холодильнику


Температура в космосі залежить від багатьох факторів, серед яких відстань від зірки або космічного об’єкта, перебування в тіні або на світлі, схильність до сонячних спалахів або сонячного вітру.

У зв’язку з цим середня температура в навколоземному просторі дорівнює приблизно 10,17 ° С, що вище, ніж у холодильнику, який стоїть у вас вдома.


На Венері йде металевий сніг

 

На початку 90-х років за допомогою зонда Magellan на Венері було виявлено відштовхуюче покриття. Спочатку передбачалося, що це наслідки ерозії чи деякі відкладення залізовмісних матеріалів.

Можливу відповідь змогли знайти за допомогою експериментів на Землі. Вчені дійшли висновку, що це може бути металевий сніг, до складу якого входять сульфіди вісмуту та свинцю. Під час виверження вулканів вони у газоподібному стані викидаються на поверхню планети.

Між астероїдами в Головному астероїдному поясі поміститься 24 кола Землі


Незважаючи на всю свою масивність, Головний астероїдний пояс не можна вважати небезпечним. Натрапити на астероїд у поясі досить складно, тому що відстань між двома каменями становить 965 606,4 км.

Щоб зрозуміти, як це багато, можна порівняти ці дані з окружністю Землі, що становить 40 075 км. Виходить, що в простір між двома астероїдами поміститься щонайменше 24 кола нашої планети.


У космосі абсолютна тиша

 

Космос є тихим місцем через відсутність повітря. Саме тому всі вибухи там відбуваються безшумно. У непідготовленої людини в такій тиші можуть початися слухові галюцинації та панічні атаки.

На Землі є місце, яке прагне до абсолютної тиші, — це камера в Лабораторії Орфілда, проте в ній почути тишу завадить робота людського організму. Такі кімнати використовуються для тренування космонавтів, проведення дослідів та досліджень.


Раніше доба тривала 18 годин

 

Вже давно відомо, що Місяць поступово віддаляється від Землі. Сучасна тривалість дня якраз обумовлена збільшенням відстані між нашою планетою та супутником. Дослідники Вісконсинського університету в Мадісоні та Колумбійського університету провели розрахунки та з’ясували, що приблизно 1,5 млрд років тому добу на Землі складали лише 18 годин.

Тенденція віддалення Місяця ще через 3 млрд. років може призвести до того, що тривалість доби збільшиться до 36 годин.


Час для космонавтів іде повільніше

 

Гравітаційне поле, що оточує Землю, може бути сильним та слабким. З віддаленням Землі сила поля зменшується. Декілька років тому вчені довели наявність у слабкому гравітаційному полі гравітаційних хвиль, які впливають на швидкість перебігу часу. Чим сильніше гравітаційне поле, тим більше уповільнення.

Фільм “Інтерстелара” досить точно ілюструє цей факт. Час для справжніх космонавтів йде на частки секунди повільніше, ніж для людей на Землі. А поблизу чорної діри час взагалі практично зупиняється.


У Чумацького Шляху є близнюк

 

У Чумацького Шляху існує галактика-близнюк. Її називають NGC 6744. Зазначається, що вона більша, ніж Чумацький Шлях. Від нас вона знаходиться на відстані 30 млн світлових років у південному сузір’ї Павліна.

Найбільший вулкан Сонячної системи знаходиться на Марсі


Вулкан Олімп, розташований на Марсі, має довжину 600 км та висоту 27 км. Для порівняння: найвища точка Землі Еверест – висотою всього 8,5 км.

Цікаво, що на вулкані також розташовані дрібні вулканічні утворення.

«Космічна дзиґа» здійснює 716 обертів на секунду


«Космічна дзиґа» — це нейтронна зірка, яку можна назвати об’єктом космосу, що найшвидше обертається. Вона здійснює близько 716 обертів за секунду. При цьому зірка ще дуже важка. Один шматочок зірки розміром із цукровий кубик важив би 1 млрд тонн.

Якщо заплакати у космосі, то сльози залишаться на обличчі


Ніхто не каже, що космонавти не можуть плакати. Гравітація ніяк не впливає на утворення сліз, проте вона впливає на те, що відбувається з ними, коли вони викочуються з очей. Відсутність гравітації не дає сльозам впасти з обличчя. Рідина накопичується на щоці до того часу, поки стане занадто великою. Після цього міхур може переміститися в інше місце, але він не впаде.

Якось навколо Землі оберталося 60 000 медуз


У 1991 році дослідники NASA під час однієї зі своїх місій помістили в пакети з морською водою медуз, відправили в космос і сприяли їхньому розмноженню. Космічні дитинчата медуз загалом були дуже схожі на земних, відмінність була лише у рухових здібностях.


https://ochmanity.com/80928/


12

Коментарі

111.10.23, 18:52

Було цікаво, дякую

    211.10.23, 20:55

    Хоть бы Землю свои изучили, да научились мирно жить на этой крупинке в Космосе.

      311.10.23, 22:02Відповідь на 1 від На_рече_На

      Було цікаво, дякую

        411.10.23, 22:03Відповідь на 2 від AutumnNight

        Хоть бы Землю свои изучили, да научились мирно жить на этой крупинке в Космосе.Так, мир, це так чудово...

          512.10.23, 20:57

            анонім

            614.10.23, 20:17

            "Існує планета з алмазів" - це тільки фантастична гіпотеза.
            Кольська надглибока скважина на 3км глибині за наявними теоріями/гіпотезами мала досягнути магми.
            Її досвердлили до, здається, 14км. І неякої магми.

            Про космос пишуть багато дурниць, аби отримати вподобайку.

            "У Чумацького Шляху є близнюк" - як мавпа і людина - обоє примати.
            Точного вигляду нашої Галактики не знають. Але вона справді спіральна, як і М31 - Туманність Андромеди.