хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Місцеві жителі просто в захваті...

Життя у великому місті – це вічна метушня і знервованість. Саме тому промислові дизайнери намагаються придумати в мегаполісах затишні зони відпочинку і встановити різноманітні корисні пристрої. Деякі з них більше схожі на арт-об’єкти і діють лише кілька місяців, зате інші чудово приживаються і стають невід’ємною частиною міста.

Отож, приклади найбільш корисного благоустрою – від вуличних зарядних пристроїв для смартфонів до лавок, які піднімають настрій. Закладаємось, що вам негайно захочеться, щоб такі самі речі з’явилися і у вашому місті?

На Манхеттені встановили гібрид таксофона і бібліотеки


Американський архітектор Джон Локк придумав спеціальні полиці, які кріпляться поруч з громадським телефоном і виконують роль книжкового фрімаркету.

Старі пожежні шланги перетворилися на гамаки...



У Копенгагені вирішили довести, що пожежні шланги цілком можуть знайти друге життя. В результаті у жителів міста з’явилися зручні гамаки.

QR-код на асфальті допоміг заглянути в минуле



У Нью-Йорку можна побачити, як виглядали вулиці 70 або 80 років тому. Досить стати поруч зі стрілкою, активувати QR-код і зображення на екрані смартфона заміниться старою світлиною цього місця.

Міські лавки стали джерелом гарного настрою


Соціальні лавки», придумані датським дизайнером Йеппе Хейном, можна побачити в багатьох європейських містах. Ці незвичайні конструкції змушують напружувати фантазію і просто роблять людей ближчими одне до одного.

На дорожніх огорожах розташувалися сорочки і футболки


Голландським дизайнерам сподобалася звичка жителів містечка Бат-Ям виносити старий одяг на вулицю і вони запропонували влаштовувати пункти обміну речами на жвавих магістралях.

У Амстердамі придумали вуличні меблі з пластикових відходів



Голландська студія The New Raw вирішила запустити проект «Роздрукуй своє місто!» (Print Your City!), об’єднавши 3D-друк і переробку відходів. Вийшли незвичайні дизайнерські лавочки, на яких при бажанні можна погойдатися.

У Монреалі встановили гойдалки-оркестр


У конструкцію входить 21 сидіння і кожне з них відповідає за звучання однієї ноти. Щоб заграла злагоджена мелодія містянам, які звикли під час відпочинку лазити в телефонах, доводиться спілкуватися між собою і розгойдуватися в певному ритмі.

Жителям міста запропонували взяти стілець напрокат



Ще один проект, який реалізовувався на ізраїльських вулицях. Містяни опускали монету в приймач і ставали тимчасовими власниками персонального стільця, який можна було забрати в тінь або до дверей магазину, де пропонують смачну каву.

Жителі Брукліну придумали чат на паркані



Завдяки соціальним мережам до будівництва вдалося залучити місцевих жителів різного віку. Їм настільки це сподобалося, що новий арт-об’єкт став однією з наймодніших точок для зустрічей і спілкування: на дошці, прикріпленій до паркана, можна було залишити повідомлення другові, а по вечорах тут збиралися молодіжні тусовки.

Музичний стовп грає мелодію кожному, хто відмовляється від сигарети



У Лондоні з’явилися стовпчики Fumo – інтерактивні пристрої, призначені для боротьби з курінням. Кожну викинуту в нього сигарету автомат зустрічає веселою мелодією і світловим шоу: блимають всі 56 світлодіодних лампочок.

У Детройті вирощують моркву і капусту в самому центрі міста



Останнім часом в моду входять громадські городи, де за кожним мешканцем закріплюється своя грядка. Один з найбільших знаходиться в центрі Детройту: він забезпечує зеленню і свіжими овочами близько 2 тисяч осіб.

Зарядити телефон можна прямо на вулиці


Завдяки проекту Streetcharge жителі Нью-Йорка можуть не боятися, що батарея в телефоні сяде в найбільш невідповідний момент. А якщо це і станеться, до їхніх послуг спеціальні стовпчики, де можна зарядити пристрій.

У Копенгагені втілили в життя дитячі мрії про незвичайні ігрові майданчики

В основі кожного майданчика, який проектує компанія Monstrum, лежить певний сюжет. Малечі пропонують дослідити потерпілий в битві корабель, стати пілотом ракети або перемогти величезного восьминога.

Якщо ви втомилися від всього і відразу, ласкаво просимо на лаву для інтровертів


Дизайнери з Голландії придумали лавку для тих, хто хоче побути на самоті. Сидіти усередині такого кокону можна скільки завгодно: він оснащений системою вентиляції і сонячною батареєю з підстанцією для зарядки гаджетів.

Джерело


8

Коментарі

Гість: _Сонечко_

125.06.23, 02:40

дуже цікаві ідеї) дякую.

    225.06.23, 10:21Відповідь на 1 від Гість: _Сонечко_

    дуже цікаві ідеї) дякую.

      325.06.23, 10:23

      Два мира - две системы. Было такое раньше в газетах.
      Это у них так.
      А у нас иначе.
      Я вот живу в огромном промышленном городе. Правда заводы тут незалэжно вымирают. Но Запорожсталь дымит и Запорожкокс даёт коксу.
      И вот рядом с вонючим Огнеупорным заводом есть ССЗ по имени Козлиный парк. Красота! как в Карпатах внизу. А рядом, под ЛЭП, на аллее им. 50 лет Победы, любимое место для "собачников"и всех остальных, кто рядом живёт.
      Так, після війни все зміниться на краще...

        425.06.23, 13:09

        Два Світи - два світобачення. 1978 рік Г-та "Правда", Колонка для смішного ! Про надзвичайну подію в столиці ФРН Бонні- " По центральной улице Бонна ехал Канцлер ФРГ, его водитель нарушил Правила ДД. Его оштрафовали" !!

          525.06.23, 13:17

          Но лет через 50. Может быть. И без нас уже.Я оптиміст - вірю, що вже через п*ять років стане набагато краще жити в Україні...

            625.06.23, 17:12

            Потому что через 5 лет как то закончится война. Но нам уже не светит даже вариант Иран - Ирак. Я - реалист.Ну, як кажуть - поживемо - побачимо.
            Я хочу вірити, що війна закінчиться до кінця року, дай Бог.

              725.06.23, 21:18

                827.06.23, 13:27

                Завдяки отій совковості заскорузлій та в`ївшійся у самі кістки народу та його керманичів, до сьогодні їздять по кістках народу за кермом своїх авто п`яні депутати, полти(мєнти по старому), та всі інші хто має гроші купити Закон(суддів, прокурорів та інших слуг народу). 20 років тому на мою пропозицію прийняти Закон "Про диференційовану міру відповідальності" - Це коли за один і той же проступок(украдений ящик болтів) Рядовому громадянину, Директору та Міністру буде різне покарання. Першому - штраф, а остнанньому - пожиттєве ув`язнення. Мені відповіли Тимошенківці(вона тоді була Прем`єром) що це буде -" порушення прав людини" ! До сих пір хабарники, зрадники у Закону в ПОШАНІ !