У сучасному світі ресторани, де подаються незвичайні страви, стають
все популярнішими. Деякі з них славляться своїми унікальними та дорогими
інгредієнтами, а інші – складним процесом приготування. Але часто люди
не розуміють, чому ці страви коштують так дорого і можуть вважати, що
ціна на них просто надто завищена. У такому випадку слід пам’ятати, що
ресторани не тільки продають їжу, але й створюють унікальну атмосферу,
яка включає обслуговування, декор і багато інших аспектів. Тут і
криється камінь, об який спотикаються багато ресторатори — подача.
Навіть у дорогих закладах можуть так натворити, що у гостей очі на лоб
лізуть, а фотографії миттєво опиняються у соцмережах.
“М’ясо було смачним, але кістку для собаки офіціант узяти не дозволив”
“Потрібно перевірити, можливо шеф-кухарем у цьому ресторані працює мій кіт”..
.
Коктейль «Смак моря» подається в керамічній мушлі та доповнюється мініатюрною цибулею та шматочком солоного огірка
Шеф-кухар дивується, чому ніхто не замовляє його фірмових восьминогів у желейних кульках
У ідеї подавати цибулевий суп у цибулині одні плюси: оригінальну
подачу можна продати дорожче, ніхто не зверне уваги, що супу там кіт
наплакав, а посуд мити не треба
Якщо масло вам принесли не на теплому камені, то ви потрапили не в дорогий ресторан, а в якусь забігайлівку
Є вегетаріанські ресторани, які нагороджені зірками Мішлен. У одному з них подають такі фантастичні страви
Потрібно щось робити з вазоном, чого він вартий без діла? Давайте подавати на ньому хлібці!
Стейк з соусом Порто та глазурованим пюре з моркви та хрону. На жаль, тарілка тут простого розміру
“Таку подачу чізкейку в цьому ресторані вважають дуже оригінальною”
Розбилася тарілка – не біда! Тепер це модна подача з глибоким прихованим змістом
“Добре, що цвяхи виявилися не іржавими, а мідними”
Найменший тако в історії людства подають на черепі риби
“Гусениць з маршмелоу потрібно знімати з листя алое, якому, зважаючи на все, залишилося недовго працювати в цьому ресторані”
“Коли розплачуватимуся, я гроші теж по столу так розкидаю”
Близько половини страв належать до молекулярної кухні. І шматочки текстурованих субстратів просто би загубились на звичайному посуді. Ну не принесеш же ростбіф на чайному блюдечку.
А ще ж ресторанні критики. У великій кількості цих закладів, які то відчиняються то зачиняються, а ходиш раз у рік, без критиків не обійтись. Але критики часто недобросовісні і на Заході
анонім
412.03.23, 14:22
а я їх десь навіть розумію, вони ж творчі люди і хочуть відчути себе як Пікассо і Далі
Близько половини страв належать до молекулярної кухні. І шматочки текстурованих субстратів просто би загубились на звичайному посуді. Ну не принесеш же ростбіф на чайному блюдечку.
А ще ж ресторанні критики. У великій кількості цих закладів, які то відчиняються то зачиняються, а ходиш раз у рік, без критиків не обійтись. Але критики часто недобросовісні і на ЗаходіНу так...
а я їх десь навіть розумію, вони ж творчі люди і хочуть відчути себе як Пікассо і ДаліТак, їх може зрозуміти тільки творча людина...Дякую, мені приємно, що ти визнаєш мене творчою людиною
Коментарі
NoTaRь
112.03.23, 11:38
"Ви що, їсти сюди прийшли, чи що?"
Голубка
212.03.23, 12:32Відповідь на 1 від NoTaRь
Ага, мене теж насмішило...
NoTaRь
312.03.23, 12:40
Близько половини страв належать до молекулярної кухні. І шматочки текстурованих субстратів просто би загубились на звичайному посуді. Ну не принесеш же ростбіф на чайному блюдечку.
А ще ж ресторанні критики. У великій кількості цих закладів, які то відчиняються то зачиняються, а ходиш раз у рік, без критиків не обійтись. Але критики часто недобросовісні і на Заході
анонім
412.03.23, 14:22
а я їх десь навіть розумію, вони ж творчі люди і хочуть відчути себе як Пікассо і Далі
Голубка
512.03.23, 15:39Відповідь на 3 від NoTaRь
Ну так...
Голубка
612.03.23, 15:40Відповідь на 4 від анонім
Так, їх може зрозуміти тільки творча людина...
анонім
712.03.23, 17:56Відповідь на 6 від Голубка
Дякую, мені приємно, що ти визнаєш мене творчою людиною
Кислица
813.03.23, 11:09