хочу сюди!
 

Наталія

44 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 44-52 років

Містичні таємниці...

В історії є багато таємниць, які тривалий час залишалися нерозкритими. Але врешті-решт вченим вдалося розгадати деякі з них.

Ось дюжина прикладів:


1. Зникла цивілізація Наска.

 


 

Секрети острова Пасхи та його кам’яних статуй були розкриті легендарним Туром Хейєрдалом, який спорядив експедицію для вивчення острова. Він першим почав розкопки і з’ясував, що так звані моаї — це не тільки голови, а й тіла, які іноді досягають 6 метрів у висоту.

Провівши експеримент, він довів, що статуї можна було створити за допомогою інструментів, відомих людям того часу.


3. Китовий цвинтар у Чилі.

 

У пустелі Атакама в Чилі було виявлено величезний цвинтар китів. Спочатку вчені не могли зрозуміти, як кити могли туди потрапити і від чого вони загинули, але потім було встановлено, що останки відносяться до різних епох – найстарішим було 20 000 років!

Незабаром з’ясувалося, що смерть морських гігантів була спричинена цвітінням отруйних водоростей.


4. Копія «Одіссеї» із загадковими примітками.

 

В одній 500-річній копії «Одіссеї» Гомера було виявлено дивні рукописні примітки невідомою мовою. Даніеле Метіллі та Джулія Ачетта з Італії вважають, що ці примітки – спеціальна форма стенографії, винайдена Жаном Кулоном де Тевено.

Недавній аналіз тексту за допомогою новітніх технологій показав, що сама писемність набагато цікавіша за її зміст: це всього лише переклад з грецької на французьку.


5. Чорна вирва у Флориді.

 

На південь від Таллахассі в штаті Флорида археологи виявили карстову вирву в річці Осілла. Вона була настільки темною, що спускатися до неї не наважилися.

Але нещодавно професор Університету штату Флорида Джессі Халіген вирішила дослідити чорну вирву та спорядила експедицію. Дайвери виявили у вирві бивні мастодонтів із глибокими зарубками, зробленими людськими інструментами, які також були знайдені неподалік. Тепер відомо, що перші люди з’явилися у Флориді набагато раніше, ніж думали вчені.


6. Давньогрецький комп’ютер.

 

Першим комп’ютером у світі вважається Антикитерський механізм, виявлений серед останків корабля, що затонув приблизно 80-50 року до нашої ери. Пристрій було зроблено з проржавілого металу, колись поміщеного в дерев’яну скриньку, яка давно згнила.

Проте вченим зрештою вдалося розгадати призначення “комп’ютера”. Це був один з перших навігаційних приладів — наступний аналог з’явився лише через тисячу років!


7. Зникле військо Камбіса II.

 

Військо перського царя Камбіса II вирушило у похід на ефіопів у 524 році до нашої ери. Понад 50 000 солдатів пішли завойовувати оази, але вони зникли без сліду.

Кілька років тому вчені Анджело та Альфредо Кастільйони виявили останки легендарного війська. Виявилося, що воїни нікуди не зникли, а загинули у сильній піщаній бурі.



8. Римська Британія та Бошемська голова.

 

Бошемська голова – це знаменитий артефакт, виявлений в англійському селі Бошем і який тривалий час залишався загадкою. Майже два століття 160-кілограмова кам’яна голова залишалася невідомою та невідреставрованою.

Лазерне сканування дозволило визначити, що голова належала величезній статуї римського імператора Траяна. Відомо, що колись ця статуя вітала моряків у бухті Чичестера. Голова вважається однією із найцінніших реліквій римської Британії.



9. Рухомі камені в Долині Смерт

і. 

Ті, кому доводилося спостерігати каміння в Долині Смерті в Каліфорнії, зізнаються, що від цього виду мурашки біжать по шкірі: варто відвернутися і камінь сам відсувається!

Цей феномен довгий час залишався незрозумілим, поки Ральф Лоренц не довів, що взимку навколо каміння утворюється крижана кірка. У міру танення льоду каміння ковзає по ґрунту під впливом вітрів.


10. Зниклі останки Річарда ІІІ.

 

Англійський король Річард III був похований без особливих почестей у монастирі. Історики довгий час вважали, що його могила була зруйнована, а тіло викинуто до річки, коли монастир перейшов у приватне володіння.

Проте вчені з Лестерського університету провели розкопки та знайшли могилу. Аналіз ДНК показав, що залишки належать Річарду III.


11. Зникла команда «Марії Целести».

 

Знаменитий корабель-примара «Марія Целеста» було виявлено у 1872 році без пошкоджень і без жодної людини на борту. Через багато років хімік Андреа Селла провів експеримент, щоб пояснити, що сталося.

На борту судна було близько 1700 бочок зі спиртом, що могло призвести до пожежі або невидимого вибуху, коли за стіною полум’я йде хвиля холодного повітря, не залишаючи ні вогню, ні попелу. Можливо, команда покинула судно та загинула в морі.


12. Давньоєгипетський вертоліт.

 

Ієрогліфи у храмі Осіріса в єгипетському Абідосі прославилися на весь світ, бо на них нібито зображено танк, вертоліт та літак. Звідки ж у стародавніх єгиптян були такі знання?

Після реставрації зрозуміли, що оригінальні ієрогліфи виглядали зовсім інакше — вони стерлися під впливом стихій і століть.

(з мережі)


3

Коментарі

124.02.23, 09:18

    224.02.23, 09:57