Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Газетна вирізка.

 


     У ці дні усе людство святкує 100 річчя з дня народження вдатного поета, прозаїка, перекладача і взагалі людини, що кардинально вплинула на суспільно-мистецьке життя України та світу. Адже саме у ці дні рівно сто років тому на Волині народився Василь Петрович П`янкевич.
        Незважаючи на те, що виріс Василь Петрович у шляхетній сім`ї, він змалечку цікавився проблемами простого люду. Адже саме доля батраків, наймитів, їхня безвихіть і прагнення кращого життя стали основними темами творчості В.П. П`янкевича.
         І змаличку його супутниками були книжки. Саме під впливом таких всервітньо відомих авторів як Башкевич І.І.,  Сурлонський М.С. та навіть Роздільний В.Ю. безумовно вплинули на творчість юного Василя. Його перші твори наповнюються величними образами борців за щасливу долю українського народу.
         В подальшому, пісьля окупації України совітськими військами, вже в еміграції Василь Петрович вже більш філософськи осмислює боротьбу за незалежність. Особливо це вдчутно у таких прозових творах, як "Липовий цвіт" чи "Захмерене небо", а також у поетичних збірках  " Я пригадав тебе..."  і особливо "Хатина." , де він згадуе свій родовий маєток.
        Спочив Василь Петрович П`янкевич у канаді, в оточені вдячних рідних і блисиких. То ж і ми у ці дні перелитаємо його твори та повчимось у цього патріота..
3

Коментарі

125.12.09, 22:10

    225.12.09, 22:14Відповідь на 1 від N 47-ий

    Надіюсь Ви зрозуміли.