Про співтовариство

Проблеми, потреби, становлення сучасного українського націоналізму.
Шановні дописувачі, вимога до постів: мова співтовариства - виключно українська!
Вид:
короткий
повний

Націоналізм

У неділю 22 серпня о 14-00 на СТБ

  • 20.08.10, 23:21

У неділю 22 серпня о 14-00 на СТБ: Ігор Каганець та Олександр Поліщук про символіку жовто-блакитного прапору

У неділю на телеканалі СТБ у програмі "В пошуках істини" дивіться фільм "Таємний код українського прапора".

Жовто-блакитний Вогнебог - прапор Третього Гетьманату

Цей фільм можна також подивитися тут: http://stb.ua/e107_plugins/videotv/videoview.php?view.14613

Ліворуч чи праворуч?

  • 09.08.10, 16:47
Aktionsbndnis Ostfriesland
Розподіл партій і течій на «правих» і «лівих» почався з часів Великої французької революції. Обумовлено це було тим, що якобінці, найбільш екстремістські революціонери своєї доби, займали в тогочасному парламенті місця з лівого боку. Це стало настільки звично, що тих, хто прагне змін, стали називати «лівими», а тих, хто не бажав нічого міняти, тих, хто притримувався консерватизму і хотів розкрутити колесо історії в зворотній бік, реакціонерів, стали іменувати «правими».
Зараз дивно усвідомлювати, що націонал-соціалізм у політичному значенні Французької революції є, та й був споконвіку саме «лівим». Важко повірити, що Ленін і товариш Тельман повели свої партії на війну проти «лівих». Сьогодні ж комуністичні партії колишнього східного блоку представляються консервативними, навіть реакційними.
Здається, на старих фронтах запанував безлад. Одна шкільна газета навела в приклад досліди, котрі мали на меті з’ясувати, чому ж воюють між собою «праві» та «ліві». Ці досліди були проведені дуже ретельно і об’єктивно. Дослідники збирали матеріал і розмовляли з представниками обох течій, і в результаті утворилась доволі ясна картина. Висновок був наступний: «праві» та «ліві» (молодь) прагли абсолютно тих самих цілей, розбіжності були тільки в ставленні до прав іноземців.
Це єдине могло би стати величезною прірвою між «правими» і «лівими», але виявились і такі «ліві», котрі не бажали терпіти іноземців. З іншого боку розповсюджена думка про те, що «праві» ненавидять представників інших націй, – це не надто розумне узагальнення. Існують до мозку кісток націоналістичні родини, в котрих прекрасно уживаються між собою німці і скандинави, або німці і французи, і це не створює жодних проблем. Можна, звичайно, згадати приклади «правих» молодиків, яких ще називають «крайні праві», вони існують скрізь по світу; не кажучи вже про ксенофобів-іноземців. Природно, що людей, котрі мають кримінальні схильності, або котрі об’їли власну країну і замахуються на запаси іншого народу, будуть зневажати і ненавидіти – і то однаково і «праві» і «ліві».
Часто здається дивним, як у своїх парламентах крайні «ліві» разом із крайніми «правими» голосують проти інших. Або, наприклад, у Віденькому парламенті, «зелені» і «блакитні» (Австрійська партія свободи, Хайдер) разом голосували по деяким питанням, що, звісно ж, тільки поглибило незадоволення деяких «зелених» представників.
Насправді охорона навколишнього середовища, котрою живуть «зелені», – це «права», національна мета, хоча «по-правому» вона називається також національною безпекою. На сьогоднішній день саме «праві» змушені протистояти багатьом, але в той же час ніхто інший, як «ліві» пацифісти «зелені» подарували ФРН «військового міністра».
Один колишній «лівий», Машке, у своїй промові сказав, що він не змінив своїх політичних уподобань, але ті права, що колись він вимагав для В’єтнаму, зараз вимагатиме для німецького народу!
Всі, кому не лінь, лицемірно борються з безробіттям. Але якби при владі були «праві», цієї проблеми б уже давно не існувало. Роботи більше, ніж достатньо, це тільки питання організації. Крім того, часто рівень безробіття штучно завищують, задля того, щоб краще керувати народними масами.
Із яким великим задоволенням «ліві» кажуть про «інтернаціоналізм»! Для них це значить не мати взагалі жодної національності. Але це всього-на-всього підміна понять, адже основу інтернаціоналізму складають національності. Тільки тоді можна бути інтернаціональним, коли маєш свою національність. «Ліві» відкидають національність (саме національність, а не громадянство), і приналежність до певного народу, називаючи це інтернаціональністю, але тим тільки підкреслюють свою духовну безпритульність.
З часів руху «Вандерфогель», що розвивався перед Першою світовою війною, і до 50-х років, існували цілком «праві» молодіжні угрупування, котрі їздили за кордон. З цих поїздок вони привозили величезну кількість закордонних пісень – як іноземними мовами, так і перекладених німецькою.
Зараз же можна навіть у «крайніх правих» та скінхедів, котрі вважаються прикладом найвищого ступеня ненависті до іноземців, побачити компакт-диски всіма мовами Європи!
«Ліві» люблять називати себе «прогресивними», але в чому вони прогресивні, крім прогресуючого занепаду? Вони зараз при владі в ФРН, але де ж прогрес? Потяги везуть ядерні відходи, німецькі солдати втягнуті в війну, котра нас не обходить!
Так звані консервативні партії вбачають свою місію в тому, щоб як і раніше, сіяти розбрат, але теперішній «прогресивний» уряд і сам це робить, і навіть перевершує сподівання, відправляючи солдат і гроші на війну. Хіба ж не засудили так звані мілітаристи і розпалювачі війни, національні «праві» по всій Європі війну проти Сербії? Це при тому, що сербів у націоналістичному середовищі не дуже шанують.
В «правому» таборі є й такі, котрі можуть собі уявити зміни тільки як повернення до того, що було 70 років тому. Вони так само реакційні і позбавлені уяви як «ліві», котрі хочуть повернення Радянського Союзу. Різниця тільки в тому, що націонал-соціалістичну державу перемогли силою зброї, а комунізм утопився у власних нечистотах і загинув без жодного пострілу.
«Ліві» із задоволенням говорять про демократію, котра, як відомо, називається владою народу. А поруч із «лівими» над народом сидять грошові тузи. Це ж продемонстрував і червоно-зелений уряд, котрий повів людей на війну, розмовляючи при цьому про пацифізм. І вони спокійно знесли роздратування деяких «лівих» з цього приводу.
Настав час, коли треба згорнути цю безкінечну гру в минулі часи, протистояння «правих» і «лівих», і окреслити нові горизонти. Існують маніпулятори, котрі не приймають сторону ні «правих», ні «лівих», натомість роблять тільки те, що примножує їхню силу і статки. Це – інтернаціональний капітал, явище, відоме також під назвою «глобалізм».
«Праві» не повинні протистояти «лівим», а повинні стати «правими» в тому сенсі, щоб захищати правду і боротись із кривдою. «Лівим» варто подивитись на себе і переосмислити, чого вони насправді хочуть, відкинути свої старі упередження та утопії. Тоді вони відкриють для себе, що їхні цілі великою мірою співпадають з цілями «правих».
Переклад: Мольфарка
Джерело: aktionsbuendnis-ostfriesland.com
Статья:
http://ntz.org.ua/?p=1725

в поисках расиста 4

  • 29.07.10, 14:42
От себя. Прочитав этот рассказ, мне подумалось, что уже скоро, лет через семьдесят, кто-то из немногих оставшихся белых будет сидеть с потрёпанным томиком Лондона возле окна и смотреть на улицы, полные кавказцев и татар, и понимать, что был шанс всё изменить - но он уже безнадёжно упущен...

Джек Лондон. Лига стариков (из сборника "Дети Холода"). Рассказ. Скачать бесплатно в форматах .fb2, .html, .rtf или .txt

http://liblive.ru/?id=195459950

И в продолжение темы о Лондоне - совет нашим доморощенным "революционерам", которые "топливо в пожаре революции". Прочитайте рассказ "Мексиканец", а потом посмотрите в зеркало. Повнимательнее. И поймите наконец, что революция, настоящая Революция - это не только посты на форумах или статьи для избранных, это не расклейка листовок и даже не драки с милицией. Это висящие на деревьях друзья, это расстрелянные родители, это крик "Огонь!" на рассвете. Так что думайте, что говорите и пишете... Джек Лондон. Мексиканец. Рассказ. Скачать бесплатно в архиве

http://www.100bestbooks.info/mexican.html

Народ достойний свого правителя

  • 23.07.10, 23:23

Досить нарікати на долю, на Бога, на сусідів, на обставини, на кого-завгодно і на що завгодно. Час, коли вороженьки гинуть, як роса на сонці, ніколи не прийде.

Згадай себе! Пізнай себе! Зміни себе! Це все одно, що вірити в те, що колорадські жуки передохнуть самі собою. Встаєте ранком, а їх вже немає, всі передохли, жуки на бараболі, корупціонери в кабінетах, а вороги в окопах. І от тоді ви запануєте, брати та сестри, українці. Це все вам сниться. Цікавим є те, що українець все знає. Кожний українець знає, що його начальник гад, і бодай би він здох, що всі депутати пройдисвіти, і щоб вони пішли до дідька лисого. Знає українець про політику та політиків все, що завгодно. На своїй кухні з кумом та за чаркою зазвичай відбуваються революції та державні перевороти, з понеділка куми обіцяють не подарувати цим триклятим жодної копійки та жодного слова образи. В своїй хаті кожний українець – герой. Це у себе вдома. А що поза своєю домівкою? Дійсно. Чого ж це українці так погано живуть. І роботящі, і черноземи і кліматичні умови і жінки самі найгарніші, тобто Господь все зробив, щоб українець тільки те і робив, що плодився б та розмножався, і нічим би не переймався. А українець, що зробив? Правильно. Взяв і все … рав. І чого бідний, бо дурний. Ну от, вийшов українець на вулицю і відразу перетворився на совкову перелякану особу. А боїться українець всього і всіх. Прокурорів та суддів, міліціянтів та всіх, хто в погонах, чиновників та сусідів, а особливо чорноротих хвесьок, які можуть «поробляти», дощів та спеки, зародить бараболя чи не зародить, і головне – боїться взяти на себе відповідальність. Відповідальність – будь-яку, причому українець може вигадати тисячу причин, щоб змитись додому з профспілкових зборів, не піти на вибори, пересидіти в хаті, доки не минеться. А після того, коли сталося, як завжди, українець любить вийти зі своєї хати з виглядом справжнього розумника та сказати: « Ну я ж казав, що так і буде. От дурні, поперлися». Звичайно, що так довго не могло продовжуватись. Сидіти в центрі Європи та рахувати це хатою, яка скраю, мати самих гарних жінок та чорноземи підприємливі сусіди не подарували. Наші жінки прийшлися до вподоби європейським борделям, чорноземи досить скоро прийдуться до душі світовим транснаціональним кампаніям, брати-росіяни вже не словом, а ділом перетворюють Україну на братню, дружню та слов’янську Україну. Ще зовсім недовго і українці стануть знову малоросами, а Україна стане територією. Українця цим не здивувати, бо тоді наш національний гімн стане справжнім гімном. Тоді ми будемо гадати вмерли чи ще не вмерли, живемо чи існуємо, є справедливість або її немає в світі. Ой, немає правди на землі. То хто винен? Хто винен в тому, що голова профспілки захищає інтереси власника та директора? Чи не ти обрав такого голову профспілки? Хто винен в тому, що депутати твоєї ради тільки те і роблять, що ділять основу місцевого самоврядування – землю, майно,бюджет та примножують лише свій достаток? Хто винен в тому, що твій двічі не судимий Президент не може вийти з запою, а підприємливі сусіди користуючись цим вже намагаються посягнути на віру та на твою душу? Хто винен? Хто винен в тому, що вибір упав на гіршу та ще гіршого? Чи не ти годував роками, як електорат, цих політиків, цю псевдоеліту за кіло гречки або за карету швидкої допомоги або за ілюзорну любов пухнастого політика. Ти спродав за копійки свої акції, ти роками голосував або взагалі не голосував, закривав очі на всім відомі речі, відсиджувався в своїй хаті та нарікав, нарікав і нарікав. Для того, щоб українцеві не бути дурнем, слід почати з себе. Зміни спочатку себе, а вже потім зміниться світ навколо тебе. А поки цього не станеться, українець буде жерти січку в кращому випадку та годувати себе внутрішньою ненавистю на весь світ і тим самим на самого себе. А на сьогодні можна впевнено сказати, як би це не було жорстоко: Народ достойний свого правителя, а тому їжте, українці, аж поки не повилазить.

http://sd.org.ua/news.php?id=18542

Автор невідомий. Переклад з російської: Г.Хмельницький

  • 22.07.10, 23:38
Ми в вашій країні на славу гуляли,
В кишені доляри ковшем загрібали.
Поки ви пили, ми вас обікрали,
Заводи продали, заможними стали.

І вам «не хворіти», щоб були «багаті»,
А ваші ресурси відправим на захід.
Так, щоб ні крихти у вас не лишилось,
І діти здорові щоб в вас не родились.

За ваші ресурси ми вам дамо шприців,
Та спирту цистерни — до смерті упитись.
Наркотики в вену скоріше вливайте,
Як свині, під хатою в себе валяйтесь.

Для нас ви всі — бидло, лайно, папуаси,
Про що папуасу земельні запаси?
Ви чуєте, свині, ми стали багаті,
Ми скоро віднімемо в вас ваші хати.

Дамо казино, цигарки, порно-фільми...
Паліте та пийте, плодіте дебільних!
Виродки кволі нас не лякають —
Ліки фальшиві їх всіх повбивають.

Ви всі поступово помрете бомжами,
Ви самі винуватці такого талану.
Потрібна земля ваша нам без народу —
Ми вас поховаєм у всяку погоду.

Тож вам «не хворіти», щоб були «багаті»,
Наскільки дозволить вам ваша зарплата.
А раз зарплатня вам життя не дозволить —
То й вішайся, бидло, ніхто не боронить!

Автор невідомий. Переклад з російської: Г.Хмельницький

Націоналісти вимагають заборонити патріарху Кирилу в'їзд

  • 16.07.10, 23:37
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" вимагає від президента Віктора Януковича оголосити патріарха Російської православної церкви Кирила персоною нон грата в Україні. З такою вимогою націоналісти організували пікет біля будівлі Адміністрації глави держави. Активісти "Свободи" прийшли на акцію протесту з гаслами "Геть московського попа-колонізатора!", "За Єдину Помісну Православну Церкву з центром у Києві!", "Кіріл – патріарх за сталінсько-гебістським каноном!", "Українське православ'я проти московського мракобісся!", тощо. "Враховуючи, що візити громадянина РФ Владіміра Ґундяєва ("патріарха Кіріла") розпалюють національну і релігійну ворожнечу, ображають почуття мільйонів українців, принижують честь і гідність України, вимагаємо вжити заходів щодо недопущення зазначеним чужинцем порушень Конституції та законів України, а у випадку порушень Владіміром Ґундяєвим українського законодавства оголосити непроханого "гостя" персоною нон грата і видворити його за межі України", - наголошується у зверненні "свободівців" до Януковича. Мітингувальники також заявили, що "перебіг та підсумки двох попередніх візитів "патріарха Кіріла" переконливо свідчать, що його діяльність щодо України носить переважно політичний характер". "Свої візити він використовує для того, щоб просувати розроблену ним, ворожу українській державності політичну концепцію "рускава міра", в якому незалежній Україні немає місця. Для зміцнення своєї влади над Україною московські стратеги висувають ідеї створення в Києві постійної "патріаршої резиденції", набуття Владіміром Ґундяєвим ("патріархом Кірілом") громадянства України і проголошення його "Патріархом Московським, Київським і всієї Руси", - обурилися націоналісти. Також їхнє обурення викликало перейменування вулиці Мазепи в Києві на Лаврську, зроблене, на переконання представників "Свободи", "московськими холуями..., щоб не дратувати цього чужинця українськими самостійницькими назвами на шляху до уявної "патріаршої резиденції". Крім того, представники "Свободи" звинуватили Кирила в тому, що під час попереднього візиту до України влітку 2009 року він "поводив себе не як духовна особа, а як спецкомісар Кремля. У своїх "проповідях"... брутально ображав релігійні почуття десятків мільйонів українських православних, які не є парафіянами московської церкви, та грозив усякими карами українській владі та громадянам за так званий "розкол". Нагадаємо, патріарх Кирило прибуде до України 20 липня. Його візит триватиме до 28 липня, за цей час глава РПЦ відвідає Одесу. Дніпропетровськ і Київ. Останній візит Кирила до України був у лютому. Тоді предстоятель РПЦ благословив Віктора Януковича на президентство в Україні, до цього він приїздив влітку 2009 року. Націоналісти та прихильники УПЦ Київського патріархату вже пообіцяли багатотисячні мітинги протесту проти приїзду Кирила.

Джерело - ТСН

Янукович заборонив Фестиваль Традиції Духу “Русь”

  • 27.06.10, 15:08
26-27 червня мав відбутися Фестиваль Традиції Духу “Русь”. На фестивалі мали виступати гурти: “Сокира Перуна” (Київ), “Сейтар” (Київ), “Тінь Сонця” (Київ), “Цирюльня” (Миколаїв), “Визволитель” (Львів), “Naсhtigal” (Львів), “WHITE LIONS” (Севастополь), “Святосіч” (Харків), “Широкий лан” (Калуш), “The GAZ” (Шахтарськ), “CLAN” (Жидачів) та інші. В програмі фестивалю передбачались традиційні проводи Купала, виступи кобзарів, реконструкція бою між русичами та татаро – монголами, турнір “Меч Святослава” та багато чого іншого. Фестиваль мав відбутись поблизу гори Остриця на Київщині де в 1240 році відбувся відкритий бій перед падінням Києва між дружинами русичів і ордами Батия. Організатором заходу виступила Соціал – Nаціоналістична Асамблея.

Незадовго до початку фестиваля інтернетом було поширене так зване “звернення” до голови СБУ Хорошковського з вимогою заборонити ФТД “Русь”. Під цим зверненням підписалися: ГО “Російськомовна Україна”Вадима Колісніченка, “Єврейський Форум України” Монастирського, Правозахисний Фонд ім. Марочкіної. Жодних правових підстав для заборони фестивалю не існувало. Організатори отримали офіційний дозвіл від виконавчого комітету сільської ради на території якої мав відбутися фестиваль. Незважаючи на це працівники правоохоронних органів після того як була встановлена сцена почали вимагати демонтувати її посилаючись на якісь вигадані ними ж постанови. Міліціонери протягом всієї підготовки фестивалю здійснювали шалений тиск (виклики на допити в УБЕП, УБОП та карний розшук) на головного редактора газети «Вечірній Васильків» Ігоря Мосійчука який висвітлював підготовку до фестивалю.

25 червня звечора працівники МВС, пожежники, санепідемстанція під керівництвом підполковника СБУ з головного управління розігнали і не дали провести технофестиваль “Техно проти наркотиків” який мав проходити на тому ж майданчику, що і ФТД “Русь”. Це все було зроблено не дивлячись на відповідний дозвіл наданий відповідним органом місцевого самоврядування. Близько 1000 шанувальників техно музики вночі ходили Васильковом і реально проклинали міліцію. Тим часом правоохоронці тиснули на організаторів ФТД “Русь” з вимогою не проводити фестиваль. На ранок після молитви українського націоналіста бійці Організації “Патріот України” оцепили сцену, але міліція залякавши її власника почали демонтаж. Під’їхав беркут і після короткої сутички організатори були змушені покинути місце де мав відбутися фестиваль. У місті Василькові автобус з музикантами гурту “Широкий лан” та бійцями Організації “Патріот України” був затриманий беркутом і утримувався в райвідділі. Зараз гурт і хлопці повертаються до дому. Між бійцями Організації “Патріот України” та беркутом і міліцією періодично спалахують сутички. Декого з “Патріотів” затримують. До Василькова масово приїздять прихильники правої та етнічної музики. На вулицях Василькова столичні міліціонери перевіряють документи у всіх громадян які спілкуються українською мовою.
Наразі достеменно відомо, що ФТД “Русь” заборонено за особистою вказівкою Президента України Віктора Януковича. На організаторів фестивалю фабрикуються кримінальні справи.

26 червня після демонтажу сцени та практичного зриву двох фестивалів ( технофестиваль «Техно без наркотиків» і ФТД «Русь») правоохоронці все ж таки вирішили підстрахувати свої дупи і примусили Обухівську райдержадміністрацію та Копачівську сільську раду (які абсолютно територіально не мають жодного відношення до території на якій мав відбутись фестиваль) звернутися до суду про заборону проведення фестивалів. І ось суддя Обухівського суду Кравченко заборонила проведення фестивалів які вже були зірвані правоохоронцями.

Розгін Фестивалю Традиції Духу «Русь» є яскравим проявом антиукраїнської політики яку проводять Президент України Віктор Янукович і Премєр – міністр України Микола Азаров. Спочатку ці особи вчинивши акт державної зради здали збагачений уран Сполученим Штатам Америки, згодом продали Російській Федерації Севастополь а зараз нищать українську духовність забороняючи фестивалі української музики і заполоняючи завдяки чужинцям Бенкендорфу і Арфушу ефір національної телерадіокомпанії низькопробною чужинецькою попсою.

Такі антинародні і українофобські дії Системи спонукають українців до активного спротиву. «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю».  

Кияни, не допустимо коронації московським попом!

25 лютого 2010 року о 8.30 біля станції метро «Арсенальна» оголошується збір представників українських громадських організацій з метою висловити протест проти коронування Президента України представником церкви чужої держави.

Акції протесту відбудуться біля Лаври, Верховної Ради, Українського дому. Час проведення акцій залежить від взаємостосунків учасників акції з представниками влади.

На акцію протесту запрошуються небайдужі.

Оргкомітет (тел. 0674055918 2798201)

http://politiko.com.ua/blogpost23268