Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Степан Хмара закликав повернути частину Румунії Україні

Член правління Української народної партії Степан Хмара переконаний, що Україна має всі підстави висувати територіальні претензії до Румунії.

"Етнічні українські території займають майже чверть теперішньої Румунії, де всупереч принципам міжнародного права відбувається політика румунізації і цькування українців", - заявив Хмара.

За його словами, "Україна має всі історичні підстави висувати територіальні претензії до Румунії, а не навпаки". Так політик прокоментував зазіхання Румунії на український острів Майкан на Дунаї. Раніше представники партії "Велика Румунія" вимагали повернути Румунії українську Північну Буковину та Бессарабію.

"Керівництво України у відносинах з Румунією має відійти від захисної концепції та, нарешті, перейти в наступ, підтримавши українську діаспору, яка проживає на своїй історичній етнічній території", - наголосив Хмара.

Він зауважив, що "українські землі, де, наприклад, існувала Задунайська січ, насильно румунізуються, а етнічні українці в Румунії, - на відміну від румун в Україні, - позбавлені права на національний розвиток".

"Якщо Румунія не змінить дискримінаційне ставлення до української діаспори, то Україна має зробити відповідні висновки щодо румунської етнічної меншини", - резюмував політик.

Раніше в МЗС України заявляли, що Київ зацікавлений у побудові гарних відносин з Румунією, однак ніколи не піде на односторонні поступки Бухаресту.

Крім того, експерти вважають, що Майкан на 100% залишиться територією України. Мовляв, заради Майкану ніхто не піде до суду, бо економічного значення острів не має.
Джерело - ТСН
6

Коментарі

126.08.10, 22:51

Хиара сумасброд, когда в свое время представлял Украину на переговорах от него все шарахались...
тут опять проснулся

    226.08.10, 23:03

    Хмара бредит. При Ющенко надо было ему врезать правду-матку.
    И там диаспору почти ассимилировали, остались воскресные школы, если не ошибаюсь, в двух уездах, горных, бедных.
    "Наступать" надо на грантоедов и агентов влияния в Украине.

      326.08.10, 23:04Відповідь на 1 від Panya

      А на каких переговорах он представлял укр. сторону?

        426.08.10, 23:11Відповідь на 3 від фон Терджиман

        когда был депутатом.
        на переговорах переводчике не знали как его перевести чтоб не было скандала...

          Гість: vitaliч

          527.08.10, 09:46

          тут на картіх видно, де жили румуни, а де - українці
          http://blog.i.ua/user/705622/510269/

            628.08.10, 18:30

            ,такі люди потрібні нації,у румун,до речі таких більше,аніж у нас і все намагаються по клаптику Україну розідрати...Мій дід,(царство йому небесне),в першу світову після поранення потрапив в полон,(румуни були союзниками німців),то він все життя,згадував румун і казав,що це сама погана нація в світі-бидло ,чому він так казав,мабудь у нього були на це підстави...