хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Гоголь - зрадник?

Сьогодні відзначається 200-ліття з дня народження Миколи Гоголя. Вся країна (Полтавщина - зокрема) відзначає ювілей різними заходами, Президен поїхав в турне по Гогольським місцям, блогери друкують замітки з його біографією та життєвим шляхом. По ТВ напевно покажуть фільм з цієї нагоди...

Але, продивившись деякі ресурси, звернула увагу на неодзначне ставлення блогерів та активних в інтернеті осіб до постаті письменника.

Одні називають його зрадником, бо писав твори російською. Інші обурюються помпезністю заходів з нагоди ювілею. Ще одні навпаки - пишаються Гоголем як яскравим представником народу України.

Я особисто вважаю Гоголя визначною і неординарною особистістю, яка своєю творчістю внесла великий вклад в популяризацію всього Українського в світі. Так, він писав не чисто українською мовою, але в той час як такої літературної української мови взагалі не було. Першооснователем у цій справі вважається Котляревський, який першим написав твір (і то - не літературною мовою, а розмовної) українською мовою ("Енеїда"), за ним йшов Тарас Шевченко зі своїми поезіями і прозою.

Але усі вони писали про одне - про світ української людини. І талановито писали. На наш час це вже стало класикою і жодними домислами звідти їх не викреслиш.

Для Вас Гоголь - це... (аргументуйте, будь ласка, свій вибір!)

12%, 6 голосів

82%, 40 голосів

6%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
21

Коментарі

Гість: Sagittariuska

11.04.09, 14:57

Если исходить только из того, что он писал на русском, то еще пол-Украины можно назвать предателями, т.к. говорят на русском.

    21.04.09, 14:58

    не зрадник. Така вже Україна, що розкрутитися в ній талановитій людині не можливо. От і Гоголь просто використав імперію для своєї розкрутки.

      31.04.09, 15:02Відповідь на 1 від Гість: Sagittariuska

      Если исходить только из того, что он писал на русском, то еще пол-Украины можно назвать предателями, т.к. говорят на русском.Да какой он там зраднык? Если взять за эталон Мазепу, то даже рядом не валялся
      А всех русскоговорящих на территории Украины - расстрелять в свиньям собачим. Украиномовных - заставить пахать и платить налоги и чувствовать от этого щастя. Кавказскомовных лучше не трогать - себе дороже. У европейскомовных просить денег и называть жлобами, если дадут мало. Американомовных - облизывать, кормить и оказывать посильные секс-услуги

        анонім

        41.04.09, 15:08

        "Я особисто вважаю Гоголя визначною і неординарною особистістю, яка своєю творчістю внесла великий вклад в популяризацію всього Українського в світі. Так, він писав не чисто українською мовою, але в той час як такої літературної української мови взагалі не було." - і що ти таке пишеш? українська (руська) літературна мова на той час вже існувала понад 600 років, інша справа, що в московській імперії писемна мова України і Русі була заборонена, і одні знаходили в собі сили наперекір імперії писати рідною (Котляревський, Шевченко), а інші йшли шляхом зрадництва.

          51.04.09, 15:09Відповідь на 3 від CKB

          давайте без сарказму обійдемось. як Ви проголосували?

            анонім

            61.04.09, 15:10Відповідь на 1 від Гість: Sagittariuska

            Если исходить только из того, что он писал на русском, то еще пол-Украины можно назвать предателями, т.к. говорят на русском. не пів, бо 17% росіян таки розмовляють рідною, українців є 78%, але рідною українською вважають лише 68%, причому далеко не всі повною мірою рідною користуються... от і рахуйте скільки виходить зрадників.

              71.04.09, 15:10Відповідь на 4 від анонім

              "Я особисто вважаю Гоголя визначною і неординарною особистістю, яка своєю творчістю внесла великий вклад в популяризацію всього Українського в світі. Так, він писав не чисто українською мовою, але в той час як такої літературної української мови взагалі не було." - і що ти таке пишеш? українська (руська) літературна мова на той час вже існувала понад 600 років, інша справа, що в московській імперії писемна мова України і Русі була заборонена, і одні знаходили в собі сили наперекір імперії писати рідною (Котляревський, Шевченко), а інші йшли шляхом зрадництва.я мала на увазі українську в сучасному вигляді і розумінні. до "руської" і російська дуже подібна.

                81.04.09, 15:11

                Для подростков и пост, и голосовалка . Для затурканных вечно молодящихся укров, которые, скорее всего толком не читали Гоголя

                  Гість: Sagittariuska

                  91.04.09, 15:14Відповідь на 3 від CKB

                  Как все кардинально... В общем, это просто лишний повод облить кого-то грязью

                    101.04.09, 15:14Відповідь на 8 від фон Терджиман

                    Для подростков и пост, и голосовалка. Для затурканных вечно молодящихся укров, которые, скорее всего толком не читали Гоголяа тут контингент здебільшого - молодь, так що Ви не вписуєтесь

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      28
                      попередня
                      наступна