хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Основні Свята Кола Сварога

      Сонцю як могутньому Богу й подателю благ наші предки присвятили чотири найосновніші свята на кожну пору року – Коляду, Великдень, Купайло, Калиту. Ця священна шаноба втілена в ритуальні дійства, у світло славні пісні, побутує не одне тисячоліття в Україні. Свята ці – не просто вшанування, а опоетизоване втілення в духовну сутність знань предків про світ та його явища.

Радуйся, Земле, Коляда йде!

     Найсвятіше й найвеличніше зі свят Сонячного Кола – Коляда. Воно найперше в календарному й останнє в астрономічному році свято. Його ясен світ уособлює народження – Різдво – Сонця у новому літі. Нині його щорічно відзначають 7 січня, але святки тривають два тижні, впродовж яких люди вшановують основні джерела життя – Сонце, Землю, Воду. Вони оспівують найвеличнішими піснями: колядками й щедрівками – гімнами Сонцю красному і Світу білому.

На Великдень Сонце грає

     Великий День Весни – Великдень нині має непостійну дату й святкується залежно від року: з кінця березня і до початку травня. Святкування триває також два тижні, коли пошановується Вербна, Великодня, Провідна неділі.

Ясне-Красне Купайло

     Найлютіше для краян свято Сонячного кола – Купайло. Воно рівноціннє Коляді і святкується рівно через півроку – 7 липня. В цей день у нашому краї шанують сили літнього сонця й води, які дають найвищий розвиток і дозрівання природи. Тільки все краще прибувати на свято.

Калита Сонцем налита

     Калита – сонячне свято четвертої пори року. Відзначається воно зазвичай в останній день осені, а за теперішнім літочисленням припадає з 13 на 14 грудня. Свято символізує згасання теплової та світлової сили сонця. Тому її підсилюють усіма його символами
5

Останні статті

Коментарі

16.01.09, 11:52

Вітаю з Колядою!

    27.01.09, 19:33Відповідь на 1 від NATALI_YA

      Гість: Grenadier18

      39.01.09, 15:41

      забыл упомянуть, на мой взгляд, еще Комоедицу-Масленницу и Перунов день

        49.01.09, 15:56Відповідь на 3 від Гість: Grenadier18

        Це 4 основні, а є ще 3 "допоміжні", разом 7!
        7 - це число священне)