Печу хлібчик
- 06.11.11, 04:11
- КУЛИНАРНЫЕ РЕЦЕПТЫ
Минулої суботи прибирав на шафі і витираючи з пороху хлібопічку, вирішив спекти просто добрий хліб))
отже склад: вага - 1000г, час приготування 3г 20хв
--- олія 2с.л.
--- молоко 310мл
--- сіль 2ч.л.
--- цукор 2с.л.
--- яйце 1шт.
--- борошно 600г.
--- дріжджі 15г.
замість молока можна дати воду але додати сухого молока 2,5с.л.
замість дріжів пресованих можна дати сухі 1,5ч.л.
яйце можна не додавати)
На дно коритця вливаю олії, додаю молока(після змішування з сіллю, цукром, яйцем і дріжджами) а потім насипаю муку. Все бажано точно відміряти і зважити.
Цю суміш ставлю у хлібопічку і задаю програму "звичайний хліб" - 3:20 там все вимішується, підростає і печеться. Через 3години (протягом цього часу займаюсь чимось корисним)) запах печеного хліба дразнить апетит.. Хочеться перевірити чи щось вдалось
Заглянувши у віконечко бачу що хлібчик підріс і почав рум"янитись. Чекаю до завершення ще 20 хв і сигнал сповіщає про готовність
Поки хліб гарячий, обережно виймаю його з форми і ставлю остуджуватись.
Таки вдалось! Головне завчас не відкривати, поки тісто вимішується і підростає.
Дочекавшись щоб хліб остиг, нарізаю і пригощаю доцю, яка асистує коло мене. Хліб запашний, з скоринкою і пружний, при стисканні не зминається але швидко розправляється.
Наступного разу спробую під настрій інший рецептик
-
-
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
16
Коментарі
IROn K Z
16.11.11, 04:56
на аве одеска
пушкинская/ланжероновская/думская
архиологический музей
ню-ню
а шо за рецепт7
Левус
26.11.11, 05:13Відповідь на 1 від IROn K Z
Правильно, музей! Був там, сподобалось в Одесі
Можна спекти кекс
IROn K Z
36.11.11, 05:21Відповідь на 2 від Левус
мать с сестрой пекут
не в муленексе - это жырно
но хлеб вкусный годный и долго может храниться
я проверял - живу один - держится без плесени и высыхания до 3 недель
кекс...это идея
скажу своим пусть побалуют дядю
кстати
мои муку в начале засыпают
потому как порой протекает наш кузовок
Гість: ХУДОЖНИК+
46.11.11, 08:44
пробував..досить смачний хліб
Q2
56.11.11, 09:28
пшеничный хлеб проще всего печь. его трудно запороть даже если ингредиенты не точно, даже небольшие неточности с количеством жидкости прощает
Левус
66.11.11, 12:17Відповідь на 5 від Q2
Попробую рецепт с муки грубого помола.
Левус
76.11.11, 12:18Відповідь на 4 від Гість: ХУДОЖНИК+
Дякую, все-таки домашній хліб смачніший
Q2
86.11.11, 12:19Відповідь на 6 від Левус
я только ржаной пеку, пшеничный как-то не очень нравится
Левус
96.11.11, 12:23Відповідь на 8 від Q2
Спасиб за идею. Посмотрю рецептик.
Q2
106.11.11, 12:26Відповідь на 9 від Левус
рецептов - море, но всё-равно пришлось свой придумывать - уж очень капризная ржаная мука