хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Свободи слова в інтернеті не існує?

  • 25.02.08, 10:41
З самого початку глобальні мережі (і інтернет, і фідонет, і інші) розглядались як особливий соціум, в якому всі рівні, в якому всі вільні і можуть прямо висловлювати свою думку на будь-яку тему. Вважалось, що це одна з принципових відмінностей від реалу, де потрібно дотиримувитись безлічі різноманітних ритуалів (ти мені "ку", я тобі "ку", "ку" за посаду, "ку" за звання і т.п.).

Однак, "все тече, все міняється" і спілкування в інтернеті чим далі, тим більше стає тотожним з спілкуванням у реалі... На мій погляд нещодавно відбулась подія, яка має всі шанси відкрити нову епоху в інтернет-спілкуванні - нещодавно була відкрита  перша на пострадянському просторі кримінальна справа по факту поста в інтернеті (читати)

Скажу чесно - особисто мені такі зміни не дуже до вподоби... :-/

Що думаєте?

17%, 3 голоси

6%, 1 голос

6%, 1 голос

72%, 13 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
6

Коментарі

Гість: Ogin

125.02.08, 11:54

Прочитав... Пісец...

    225.02.08, 12:54

    може якось почитаю... зараз не дуже стан

      326.02.08, 01:14

      Більше року тому в Росії вже судили українця за його коментарі на форумі, котрі були наче антиросійськими. Так і не знаю чим тоді все скінчилося. Може хто чув?

      Нет і справді зручний для контролю...

        426.02.08, 09:19

        Я думаю, интернет следует очищать от грязи. В свободном обществе каждый может высказывать свою мысль и в реале, но и здесь есть ограничения - разжигание национальной розни, оскорбления и т.д. То же должно быть и в инете.

          526.02.08, 09:42

          мнение ТС смешно В нормальном обществе за слова нужно всегда отвечать, к тому же слова, которые противоречат законам государства, в котором живешь, либо неписанным правилам общества, или каким-нибудь специальным правилам поведения(например, воинский устав)...

          Если пустить все насамотек, то сначала будет "свобода слова" в интернете, потом дома с родителей\родных\знакомых\друзей будешь требовать "свободу слова", потом на работе, а там и до руководящих должностей недалеко... а заметь, у каждого "свобода слова" оценивается по разному - у кого-то это просто послать подальше собеседника, а у кого-то собрать возле себя таких же обиженных и пойти отбить ему голову в реале, или свернуть существующую власть, или получить независимость и тд и тп...

            626.02.08, 09:46

            В данном случае в блоге призыв к беспорядкам. пора бы давно заглянуть по некоторым сайтам с отрезанием голов российским солдатам, с убийством американских солдат в ираке, видеозаписями издевательств над одноклассниками, видео самоубийства, убийства, изнасилования... Свобода слова свободой слова, но меру нужно знать...

              726.02.08, 10:03

              Четвертий варіант відповіді.

                826.02.08, 10:47Відповідь на 4 від patricius

                Очищати від бруду означає, що потрібно зібрати весь бруд і перенести його в якесь інше місце. Виникає питання - куди? Раніше таким місцем був інтернет - місце, де кожен міг знайти собі однодумців - чи на тему "Динамо - чемпіон", чи "всі мужики козли, хочуть тільки одного, а як доходить до діла - взгалі імпотенти". Що запропонуєш в якості альтернативи?

                  926.02.08, 10:54Відповідь на 6 від gen1usualex

                  Свобода слова свободой слова, но меру нужно знать...Інтернет це лише дзеркало, в якому відображається існуюче. І, як кажут, немає чого на дзеркало наговорювати, якщо рило криве... Бо "міру" он чудово знають в Китаї - щоб не травмувати своїх громадян про звірства влади, влада просто обмежує доступ до такої інформації... Вважаєш, що таке замовчування це вихід? Особисто я вважаю, що проблеми потрібно не замовчувати, а вирішувати.

                    1026.02.08, 11:08Відповідь на 9 від Icebear

                    Нигде не говорил, что нужно умалчивать существующие проблемы, но решение проблем с помощью призыва к беспорядкам, как в приведенном примере - именно этим примером ТС показал, что ущемляются права "свободы слова" "Свобода слова" - дает неограниченную власть над людьми, которые не могу отличить правду от лжи, за счет своего незнания, отсутствия желания понимать, или "зомбирования"... а потом получается, то что было во Франции, когда толпа разъяренной молодежи под воздействием алкоголя, веры, "хороших лозунгов" и тд и тп било и крушило все без разбору...

                    з.ы я выбрал 4 вариант

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна