хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Лоббі боягузів

Автор: Магдалена Ройт

Час розгляду "Закону про цивільну зброю і боєприпаси" наближається і в ЗМІ почали з’являтись відверто замовні антизбройні тексти. Там навіть статистику подають, але викривлену та неповну. Бо ж теза «важливо, як саме рахують» це базис української соціології. Час наближається і тему потрібно максимально викривити, бо ще ж, не дай Боже, приймуть закон і люди зможуть захищати себе.


Особливо цікаві у цій ситуації коментарі «геть незаангажованих звичайних громадян, які проти». Спершу вони не дуже підключають фантазію і тупо повторюють набір стереотипних «проти»: суспільство неготове, це дуже небезпечно, всі одне одного постріляють… Коли дискусія починає розвиватись, аргументація «проти» ділиться на кілька напрямків:


- подальше повторення тих самих стереотипів із переставленням слів місцями (неготове суспільство, дуже небезпечно це, постріляють всі одне одного…),


- перехід на особистості (от автор статті пише, а я лише коментувати можу, заздрісно, тож автор – козел; от авторка – жінка, яке вона взагалі має право про зброю писати і так далі),


- це все хитрий Держдеп, хоче, щоб «рюсськие» люди одне одного перестріляли.


Власне і все. Ну дуже переконливі аргументи і високоінтелектуальна дискусія!


Лишаючи поза розглядом звичайних мережевих тролей та коментаторів, проплачених антизбройним лоббі, я б хотіла розглянути досить велику групу «проти» - тих, хто справді вірить, що в разі прийняття закону люди одне одного постріляють. Ця група єдина, яка має свою думку, вони дійсно бояться вільного володіння зброєю. Таке собі антизбройне лоббі боягузів.


Я не кепкую з них, бо мені їх шкода. Дорослі, самодостатні нібито люди, які настільки не вірять в себе, що бояться повноцінних громадянських прав. Це насправді проблема, за роки радянської окупації велика частка наших співгромадян настільки перейняла той рабсько-партійний дух, що просто ніяк не може повноцінно усвідомити свої громадянські права, боїться їх. Люди звикли, що за них приймають рішення і бояться робити це самостійно.


Так, будь-яке самостійне рішення, це відповідальність за його наслідки, але ж це Ваше рішення! Ваше право самостійно творити своє життя і невже страх настільки сильно тримає Вас, що Ви готові відмовитись від своїх законних прав?


І якщо лоббі боягузів готове ризикувати своїм життям, життями близьких та країною, аби не приймати рішень, то, вибачайте вже, не всі готові до такого. Це наше життя і наше право.


Автор: Магдалена Ройт

http://zbroya.info


1

Останні статті

Коментарі

16.02.15, 18:34

Мені все одно не по кишені , але скинулись би хіба з сусідами. Держава в сучасному стані людину не захищає. Швидше навіть навпаки