Буряковий квас

  • 22.03.21, 12:10


Я натрапив на цю статтю в інтернеті   https://b-i-g.com.ua/buryakovij-kvas-korist-i-shkoda-vlastivosti-i-recepti-prigotuvannya/

Що таке буряковий квас 

Напій на основі вичавки з буряка, з додаванням дріжджів або без них, який використовується в народній медицині для лікування різних захворювань, називається буряковим квасом. У правильно приготованому квасі з буряка зберігаються всі вітаміни і мінеральні речовини, що містяться в коренеплоди, що робить цей напій еліксиром молодості, краси і здоров’я. У його складі містяться: 
вітаміни груп С, В, РР і Е; 
природні антиоксиданти; 
магній; 
кальцій; 
залізо; 
цинк; 
цезій; 
калій;
фосфор 
рубідій; 
біофлавоноїди (бетаїн, бетанин).
,
Корисні властивості 

Користь бурякового квасу визначається унікальними властивостями його основного компонента. Буряк сприятливо впливає на обмінні процеси, що сприяє очищенню організму, допомагає скинути зайві кілограми. Лікувальні властивості цього овоча допомагають нормалізувати тиск, очистити кровоносні судини, вивести з організму токсини і інші шкідливі речовини. Бездріжджовий квас з буряка чудово втамовує спрагу. Крім того, вживання цього напою сприяє:

процесам жироспалювання; 
очищенню печінки; 
очищенню кишечника; 
підвищенню рівня гемоглобіну в крові; 
омолодженню клітин шкіри; 
зняттю стресу, нормалізації роботи нервової системи; 
профілактиці ракових пухлин і інших злоякісних новоутворень.

Мене це зацікавило. 
Хазяюшки сайту, хто мав справу з таким квасом, поділіться досвідом.  rose






Ще про користь  такого квасу та рецепти приготування можна почитати тут:






И снова Жанна Жабкина

  • 21.03.21, 10:45

Лилипут

(ироническое)



Он боялся высоких, красивых и чувственных женщин,
Хоть писал им стихи, иногда – рисовал в неглиже.
Ну, а больше всего опасался развратных изменщиц,
Что смеются в лицо и насилуют даже уже.

«Бабы – зло и дурман» - знал он с юности фразу простую,
Про обман и соблазн слышал где-то и что-то не раз,
Но однажды запал на беспутную девку такую,
Ростом сто шестьдесят – это был и капец, и атас.

Она чуть свысока, улыбаясь, так томно глядела,
Что, уткнувшись ей в грудь, захлебнулся от жажды слюной…
Но Судьба (та же баба и сволочь) испортила дело:
Прискакал на коне полупьяный красавец-ковбой…

Сник мужик, отступил перед этим внезапным напором,
Покорился и молча в пустыню ушел, как монах.
С той поры он не хочет о бабах вести разговоры,
И, закрывшись руками, бормочет «да ну его нах…»

© Copyright: Жабкина Жанна, 2020


Кавбуз

  • 18.03.21, 11:00


Назва кавбуз (лат. Cucurbita maxim sweet) є похідною від двох українських слів кавун (кавун) і гарбуз (гарбуз). 

Цю  дивну овочеву культуру вивів Анатолій Іванович Потопальський. Займаючи пост завідувача лабораторією модифікації структури біологічно активних речовин Інституту молекулярної біології і генетики НАН України, поряд з приголомшливими досягненнями в області медицини, Анатолій Іванович створив безліч нових рослин, які вражають навіть професійних селекціонерів. 

. Наприклад, окрім кавбуза, ученому удалося вивести такі культури як кизіріс (гібрид кизила і барбарису), квагисту (гібрид квасолі і капусти),
алікос (гібрид аличі і абрикоси).



Кавбуз, як і всі представники сімейства гарбузових, є ліаною, що стелеться, яка може досягати триметрової довжини. Рослину має порожнисте стебло з крупним опушеним листям. Квіти великі, оранжево-жовтого забарвлення.

Плід схожий на звичайний гарбуз з тонкою шкіркою. Він може мати зеленувато-блакитне або світло-оранжеве забарвлення, як із смугами, так і без них.     М'якоть в кавбуза менш щільна, чим в гарбуза. Вона забарвлена в світло-оранжевий тон і володіє нейтральним, трохи солодкуватим смаком, який більше нагадує кавун, чим гарбуз.

Варо зазначити, що оскільки кавбуз не володіє насиченим смаком, його, як правило, споживають у вареному, маринованому, солоному або в запеченому вигляді. Плоди також йдуть на приготування салатів, джемів і пюре, проте, на думку знавців, максимально смакові якості ягід виявляються при готуванні оладок і запіканок (як солодких, так і пікантних).

Завдяки наявності великої кількості корисних речовин, кавбуз активно використовується для профілактики і лікування багатьох захворювань. Крім того, на основі цієї рослини розробляються нові ефективні ліки для лікування діабету і злоякісних пухлин.    

 Плоди кавбуза є потужним антиоксидантом і є ефективним радіопротектором, активно сприяючи виводу з організму радіонуклідів.

У овочі містяться вітаміни (групи А, В, Е, З, РР), безліч макро- і мікроелементів, включаючи кальцій, калій, магній, залізо, а також велику кількість клітковини, пектинів, харчових волокон, каротину, рослинних білків і до 15% цукрів, переважно фруктоза.    

Кавбуз може бути корисним для абсолютно всіх категорій населення, включаючи дітей, вагітних жінок, літніх людей і осіб, які проживають в промислових зонах з підвищеним рівнем забруднення.


Методы Бородатой бабушки.

  • 16.03.21, 14:15



Почему дедушка – «бабушка»?

Олигарха Игоря Коломойского «бородатой бабушкой» назвал мэр Днепра Борис Филатов, когда передавал ему привет. Началось все с того, что пророссийские силы и группа Коломойского опубликовали в социальной сети оскорбительный пост от его имени Филатова. Мэр Днепра восстановил доступ к своей странице и опроверг фейк.

Я передаю личный привет подручным Бородатой Бабушки. Не стоит в эпидемию разгонять фейки. И, да, как бы вы не плевались ядом и чтобы ни делали, вам придется жить с Филатовым-мэром еще очень долго. Как минимум пару каденций, — отметил Филатов.



Такі наші жінки

  • 15.03.21, 09:15

Нещодавно після минулого Міжнародного жіночого дня в Мережі провели флешмоб, під час якого розміщували фотографії українських жінок-військовослужбовців.,



Більшість цих кадрів зроблена на бойових позиціях української армії на лінії розмежування на Донбасі. Із понад 50 тисяч жінок, службовців в рядах ВСУ, значна частина або зараз бере участь, або раніше брала участь в бойових діях із захисту нашої держави

Крім того, майже тисяча жінок несе службу на командних посадах, у тому числі командують бойовими підрозділами в зоні ООС.,,



Мамин борщ. Рецепт

  • 14.03.21, 11:30



Отже, борщ потрібно варити в каструльці літрів на п'ять. Адже ви не купуєте морожене чайною ложкою, так і тут, борщу повинно бути багато, не пропаде. Тим більше, що вчорашній борщ смачніший (настоюється  і набуває неповторного смаку)

Значицця так, спершу закладаємо м'ясо для бульйона, Ідеально личить м'якоть з мозковою кістю, так з півкіло-кіло, годяться і ребришки .. Краще телятина, швидше вариться. Відваривши м'ясо в підсолоній воді з перцем (чорний мелений ), виймаємо його. Доводимо до кипіння, і ставимо на маленький вогонь. 

Закладаєм, картопельку, нарізану невеликими кубиками (середньої велічини- штук вісім-десять, одну цілу цибулину  і доки вариться картопля, готуємо бурячок ( краще борщовий, з прожилками, але де ти його зараз візьмеш?) три-чотири штучки середнього розміру,. нарізоємо "соломкою" і пасуємо разом з потертою на терці морквою  (пару штук середнього розміру) на соняшниковій олії. Засипаємо в каструлю. 

Також пасуємо  один крупний болгарський перець,(бажано червоний), і в каструльку, зрозуміло,  заздалегідь почищеному і нарізаному  смужками. 

Тепер переходимо до спецій. Додаємо один червоний гострий перець цілком. 5-7 горошин запашного перцю і стільки ж чорного горошком. Поки все це булькає вариться і поширює довкола аромат, шинкуємо капусту. Гострим тонким ножем нарізуємо дрібними смужками (вистачає половини великого качана)  Засипали. Після додаємо цукор приблизно півтори, дві столові ложки сіль, і  трохи оцета (яблучного) все це додаємо неспішно, перевіряючи на смак.Закладуємо  раніше вийняте м'ясо  (нарізаного)

Тримайте під рукою холодну воду і хлібушек (щоб збити апетит, потомушо гарантую, слюньки потечуть   ) 

Залишилося заправити борщ. Використовуйте звичайну томатну пасту десь дві - три  ложки (у кого який смак), заздалегідь пропасирувавши. 
 
Взагалі-то моя мама використовує власноручно приготований томатний морс, а я його готувати не вмію.unsmile В цьому разі оцет не потрібен.

Для повноти смаку борщ заправляємо часником, два-три зубчики продавлюємо через сито-давильця.

Додаємо лавровий лист З  штуки, чорний перець мелений (негострий) третину чайної ложки, накриваємо кришкою і варимо  пятнадцаті-двадцяті хвилин. 

Важливий момент. Треба натовкти старого сала (грамів 50 -70) разом з цибулиною середньої  величини до пастоподібного стану  і наприкінці заправити борщ

Сметану, петрушку, кріп , іншу зелень, безпосередньо в тарілку (у каструлю не варто класти). 

Весь процес за наявності відвареного м'яса і бульйона займає від максимум один час. 

Хліб, пампушки, горілочка, в запітнілій від холоду карафці
подаються подаються безпосередньо до тарілочок, що вже стоять.  

Як мовиться, їжте на здоров'я  mmmm  tost

,





Відьмам i.ua присвячується. Агов! Де ви?

  • 13.03.21, 12:00






  Я відьма кажеш?... Бо руде волосся 
Облизує вогнями мої плечі 
І зіллям чаклувати довелося, 
Коли я відчувала твої втечі... 
 
Я відьма?... Бо мерехтять смарагдом очі, 
Коли на тебе пристрасно дивлюся, 
Ти думаєш, що я тебе зурочу, 
А я на тебе тільки помолюся... 

 Отож, я відьма?... В вогні моїм дотліти 
Бажаєш ти в обіймах ночі, 
В очах зелених хочеш захмеліти 
І цілувати ці уста жіночі... 

 Тебе в люстерці довго виглядала, 
Прокручувала кадри з кінофільма, 
Закляття, привороти накладала 
На тебе, милий... Так, я твоя відьма.

 Юлія Нова









29%, 2 голоси

71%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

????

  • 09.03.21, 21:30



ут застряло











Лента застряла tears

Березневі коти

  • 07.03.21, 20:25


Прийшла для кошаків
Відповідальна пора року. 
І кіт покинути теплий дім 
Завжди готовий – зве природа. 
Кричить скажено на даху 
Чому? Немає кішки. - це погано.






Кішка з котом грають в ,хованки, він водить
Вона йому грайливо:— Закрий очі і рахуй до десяти, а потім шукай. Якщо знайдеш, отримаєш все, про що мрієш, а якщо не знайдеш, то запам'ятай: я геть в тій шафі!



..Березневий кіт – порода особлива, 
Так гордовито дивиться на світ.... 
У стриманому мяві - солодкість медова. 
"Васька?! Ви жартуєте? ім'я моє. - "Сер"