Різдвяний кулінарний звіт (експерименталь не)
- 07.01.17, 19:52
У народі кажуть - як зустрінеш Новий рік,
так його і проведеш
А народні мудреці рідко помиляються. То, може, краще зустріти його в обіймах партнера?
Тому - щоб у Новому 2017 році з вашим сексуальним життям точно було все в шоколаді, є безпрограшний варіант - зайнятися сексом в новорічну ніч.
Без усіляких комплексів і табу!
Новорічна ніч - чудовий шанс для того, щоб здійснити своє таємне бажання або втілити в реальність найсексуальнішу еротичну фантазію.
Отже, особливості сексу в Новорічну ніч:
1. Знаємо, навіщо нам секс, є де, але - нема з ким.
Тут, головне, не дуже нервуватися. На Новий рік чудеса трапляються, не забуваємо про це.
Жінки мають можливість зустріти Діда Мороза
не обов'язково, правда, діда
і не обов'язково в кількості 1 шт.
Чоловіки можуть здибати свою чарівну Снігурку
Особливо 31 грудня
Особливо ввечері
Особливо напідпитку
Тому - не забуваємо ( і Діди, і Снігурки), про засоби індивідуального захисту. Запас кишеню не тягне, а в нагоді може стати. Бо це діло недовге – нагода трапилася а ти такий – хоп – і вже озброєний
Головне - не перестаратися зі спиртним, інакше на ранок може бути зовсім інший секс.
Якщо ж ви запланували пофліртувати і спокусити когось у цю ніч – ретельно підберіть одяг, у якому ви будете зустрічати Новий рік. Чоловікам не варто одягати світлі брюки, ви поняли чому, да?
А жінкам, як би вони ефектно не виглядали у вузькому облягаючому платті "в підлогу", потрібно пам’ятати – головне, щоб плаття легко ковзало вгору-вниз.
І слідкуйте за своїм боа, щоб пір’я не забивалося в рота ні вам, ні йому
Для тих, хто хоче залишитися вдома, знайте: пити шампанське на самоті, під акомпанемент фільму « З легким паром...» в цьому році – страшенний моветон. Адже шансів отримати новорічний секс більше, все таки, саме в компанії.
А наодинці з вами можуть бути глюки й новорічні непонятки
2. Знаємо, навіщо нам секс, є де і є з ким.
Ульотний варіант! Найкращий! Самий бомбезний варіант!
Можете включити фантазію, нарізати легких салатів з морепродуктами і цокатись фужерами одне з одним на м’якому килимі перед теплим каміном. А ще - ви збуджені, оповиті гірляндами і запахом шампанського. А що? Оргазм під бій курантів…Романтично, приємно і пам’ятатимете весь рік, сто процентів пам’ятатимете
3. Є де, є з ким, але навіщо?
А ось це означає лише одне - ви вже давно разом. І ви вже наготували олів’є і спекли святковий торт. Але не обдумуєте зараз еротичний сценарій, бо однією рукою ще досмажуєте котлети, а іншою - намазуєте червону ікру на бутерброди. А чоловік у спальні не про кохану думає, а намагається пришпандьорити ту саму «бороду із вати», поки ваші діти сидять під ялинкою, як ангелятка, чекають на Діда Мороза і облизуються на коробки із подарунками, що ви під ту ялинку напхали
І поки діти після отаких бурхливих новорічних радостей позасинають, вам не хочеться вже й дихати, не те що
Все - таки, побут – це ще страшніше, ніж айсберг для «Титаніка». Тому, ідеально було б поїхати туди, де за дітьми хтось пригляне, а батьки могли б присвятити себе один одному. І ось тоді ви вже можете використати момент на повну. Дуже добре, коли під рукою у вас виявиться…
• шуба
Чоловік може кинути її на підлогу! Ви тільки уявіть, які пікантні відчуття дарує дотик оголеної шкіри до хутра… А якщо ще цю шубу щойно подарували? Уявіть тільки, як вам зараз будуть за шубу віддячувати….. Пуховик, як альтернатива, не розглядається - він слизький і холодний.
• та сама борода, яку ви намагалися приліпити собі на бороду у спальні
Якщо у обох нема алергії – вперед! Тільки обережно зі свічками і бенгальськими вогнями. А якщо ваша Снігурочка гаряча і запальна.....Тоді секс під ялинкою у вас може вийти реально дуже феєричним, а пожежники теж люди...
Фухх! Ну от, трохи ввела вас в курс новорічних справ, далі ви вже якось самі, виходячи з обставин і ваших бажань
P.S: Бажаю всім яскравого сексу в Новорічну ніч, відчувати себе юними закоханими і повними сили і енергії. Незалежно від того, де ви знаходитеся – зверху чи знизу
У будь-якому випадку - постарайтеся пам’ятати про добрий і веселий дух цього свята і проникніться ним.
І тоді Новий рік у вас дійсно буде щасливим!
Вчора дивилася новини.
Поліцейський в Харкові застрелив "малесенького" песика породи алабай, який накинувся на жінку з дитиною. Як виявилося пізніше, дві середньоазійські вівчарки-алабаї втекли від господаря , окупували двір житлового будинку і дитячий майданчик, а потім один із цих псів накинувся на жінку із дитиною.
"Собаченяточко" шкода, звичайно. Сподіваюся, воно вже ходить десь там в собачому раю, по собачій радузі. Бо воно ж Боже створіння, яке невинно убієнне і нічого такого не зробило, по словам власника цього самого алабая. А ще власник собаки додає, що, насправді, алабаїв у нього було два і тримав він їх у вольєрі в приватному будинку, який орендував у колишньої дружини. А от хто їх випустив – він не знає, якась сука випустила собак, аби йому помститися. І собаки у нього - такі добрі-добресенькі, хоч до рани клади. І що вони всіх-всіх людей на білому світі так сильно люблять, цілують і облизують. І що вони раді всім дітям.
Питання:
А от чого ж тоді так вийшло, що така добра собака кидається на людей? А ХЗ…
А що вони кота роздерли і всіх собак порозганяли? А ХЗ…
А от поліцейський - сволота, ага, не зрозумів тонкої організації «любвєобільної» собачої душі. Піф-паф зробив, негідник такий. Не до кінця прорахував ситуацію, поспішив, ага. Переговори, мабуть, мав провести із собакою - вступ, три розділи і епілог.
А, може, й правда, люди! Чого це я? Ну, біжить мені назустріч отака величезна собака (не обов'язково алабай), біжить з таким собі неймовірно мирним виглядом а-ля «щас усім буде піпєц». Собака без намордника (та тююююю, яка дрібничка, правда ж?). Пащека у собаки роззявлена, сама величезна, як шкаф перевернутий. Я ж людина, я повинна зразу зрозуміти, що саме собака зробить у цю мить. І от я дивлюсь на цю собаку, що летить на мене і, звичайно ж, першим ділом подумаю ЩО? Прааавильно, що вона не кусається. І що вона просто хоче мене понюхати. Або погратися. В лице лизьнути. Бо ця огроменна собачка добренька, да-да, вона не кусається, байдуже, що вона так агресивно виглядає. І ніхто ж не спитає мене, чого у мене, дорослої тітки, чи в отої переляканої дитини, обпісяні зо страху колготи. Або ще гірше – кров, яка тече з розірваної голови, заливає очі і не дає прочитати плакат на грудях у собаки, що він «соціально адаптований, але система, чомусь, дала збій».
Ой, шмат ноги собака вирвала? Та нууу, то ж вона так грається. Бо я її сама спровокувала.
Чи моє мале дитя, в 10 разів менше від самої собаки, спровокувало. А тепер лежить, зарьоване, в роздертому одягові і з покусаними закривавленими рученятами.
І отой нещасний шпіц із перекушеним хребтом теж сам винен, що гавкнув на велику собаку.
Ібо нєхрєн?
* * *
Пишу цю замітку не тому, що я кошатниця. Або тому, що я сама боюсь собак.
Голосувалку не чіплятиму – скільки людей, стільки й думок.
Просто цікаво – якої ви думки з приводу подібних ситуацій?
Я люблю рецепты с историей… Я люблю читать и погружаться на столько в созданный автором мир, что буквально каждую строчку пропускаю через себя, закрывать глаза и видеть те образы, которые так тщательно описывает автор, не просто буквами, а всей душой. Автор может грустить — и вы грустите вместе с ним… он может смеяться, любить, мечтать, дурачиться или плакать… и все это будет передано вам путем слов, букв, запятых и многоточия. Как будто и не прошло сотен лет с написания тех или иных строк. Все живое, настоящее, жизненное, как будто произошло с вами.
Вы когда-нибудь читали стихи Эмили Дикинсон (1830-1886 гг)? Один из самых печальных и загадочных авторов… Сама о себе она говорила всегда: «Маленькая, словно птичка-крапивник, с глазами, цвета вишен, которые гости оставляют на дне бокалов». Современники отмечали: «Женщина с легкой походкой, тихим детским голосом и быстрым умом», «Она писала стихи, — примерно — по одному в день, — и сама сшивала их в книжки. А в свободное от этих занятий время — гуляла в саду в неизменно белом платье или пекла кексы». Критики ХХ века писали: «У нее был капризный интеллект и широчайшие духовные запросы». В своем родном городе Амхерсте, Эмили стала чем-то вроде местной «городской сумасшедшей»: не выходила из дома, общалась через полуприкрытую дверь, пекла свой знаменитый кокосовой пирог и спускала его в корзине на веревочке уличным детям. Люди, почему-то всегда с предубеждением относятся ко всем, кто не поход на них, кто не такой, как все. Творческие люди часто склонны к затворничеству, они живут, как бы в своем собственном измерении и их способ «связи» с внешним миром — это стихи, поэмы, романы, картины и… даже десерты.
Неизвестно, что подтолкнуло ее к добровольному затворничеству — психологические проблемы, строгое религиозное воспитание или потери близких людей — иногда из-за разлуки, иногда из-за смерти. Последние два десятилетия своей жизни она не покидала фамильного гнезда, разговаривала с посетителями через закрытые двери, угощения соседским детям через окно второго этажа и слушала похороны своего отца не покидая собственной спальни. Из 1800 ее стихотворений при жизни были опубликованы 8. Большинство друзей знали Дикинсон исключительно по переписке. Ее стихи наполнены печалью и какой-то… верой, надеждой в чудо, она ждала его и, по мере своих возможностей пыталась принести радость другим. Не поэтому ли она пекла свои дивные кексы и пироги?
Я не хочу грустить, но хочу поделиться с вами частичкой истории, одним из «паззлов» жизни поэта Эмили Дикинсон — ее кексом. Он на столько ароматный, с густым и плотным вкусом сухофруктов, где все вкусы открываются именно благодаря тому, что кекс «выстаивается» в прохладном месте, пропитываясь сиропом с ромом. Это важный момент — никогда не ешьте и даже не пробуйте подобные рождественские кексы сразу после выпечки. Это будет обычный, ни чем не особенный, даже чуть суховатый кекс, с едва уловимым ароматом. Но… по истечении двух-трех недель произойдет самое настоящее чудо — кекс «раскроет» всю свою суть. Когда вы откроете обертку, в которую он был завернут, аромат вылетит, подобно бабочкам и мгновенно заполнит всю кухню, все помещение, где бы вы не находились. Это волшебный миг, когда, кажется, время на секунду преостанавливает свой ход. Именно поэтому его пекут далеко заранее до Рождества, а потом дарят друзьям. Поверьте, лучше подарка не придумать! Кстати, все ваши сухофрукты (а им так будет даже лучше) вы можете замочить далеко заранее — за пару месяцев аж, сложить в плотно закрывающуюся банку и оставить до тех времен, когда вы соберетесь печь кекс. Как вы сами видите, все приготовления можно сделать далеко заранее и это только пойдет на пользу десерту.
Ее немногочисленные рецепты можно найти в книге: «Emily Dickinson: Profile of the Poet as Cook», на русский язык я не уверена, что эту книгу переводили. Кстати, есть целый музей, посвященный этой поэтессе, очень рекомендую заглянуть хотя бы в он-лайн версии:«Emily Dickinson Museum: The Homestead and the Evergreens».
Со старинными рецептами всегда тяжело работать — грамотно перевести, понять и найти, чему же была равно в то время «кастрюля для молока» (в которой и выпекала этот кекс Эмили), перевести фунты в граммы, потом уменьшить количество всех ингредиентов, так как пропорции были даны, уж если не на маленький поселок, то точно на большую семью с многочисленными троюродными тетками двоюродного брата, пятого сына маминой шестой сестры, по отцовской линии со стороны его мачехи… плюс немного поэкпериментировать с пропиткой и сиропом, так как я не являюсь страстной поклонницей ярких алкогольных десертов. Еще про ингредиенты: в состав входит «меласса». Меласса — кормовая патока, побочный продукт сахарного производства; сиропообразная жидкость тёмно-бурого цвета со специфическим запахом. Можно заменить каштановым медом или иным другим темным медом с ярким ароматом. А бренди я заменила на коньяк. И вот, вроде бы мы уже подбираемся к самому рецепту.
Из этого количества теста у меня получилось два кекса диаметром 18 см и 5 кексов диаметром 8 см.
И н г р е д и е н т ы:
Для сиропа:
1 часть:
500 мл заваренного чая Эрл Грей
2 часть:
80 г сахара
50 г воды
сок 2-х апельсином
50 г бренди или коньяка
Фрукты:
85 г изюма
60 г сушеной клюквы
60 г кураги, разрезать на кусочки размером с изюмом
60 г чернослива без косточек,разрезать на кусочки размером с изюмом
60 г сушеного инжира, разрезать на кусочки размером с изюмом
60 г апельсиновых или лимонных цукатов, порезанных на кубики, размером с изюм
цедра 1 апельсина на мелкой терке
цедра 1 лимона на меркой терке
1 стручок ванили (только стручок, семена в тесто)
50 г коньяка
Тесто:
302 г муки
1/4 ст. л. пищевой соды
2 ч. л. разрыхлителя
1/2 ч. л. соли
1 ч.л. мускатного ореха
1/2 ч. л. корицы
1/2 ч. л. молотой гвоздики
1/2 ч. л. молотого имбиря
1/4 ч. л. кардамона
1 стручок ванили, только семена
302 г сливочного масла
302 г темно-коричневого сахара (в идеале мусковадо)
6 яиц
80 мл бренди или коньяка
80 мл мелассы
Для пропитки:
Коньяк дополнительно
П р и г о т о в л е н и е:
За день до:
Смешайте сухофрукты, цедру и цукаты с коньяком в большой и глубокой миске. Отставьте в сторону.
Заварите чай, достаточно крепкий и горячим вылейте в сухофрукты . Перемешайте, дайте постоять 4-6 часов.
Сварите сироп из сахара, воды и свежевыжатого апельсиного сока. Просто доведите до кипения и размешайте до полного растворения сахара. Снимите сотейник с огня и влейте коньяк. Затем сразу же вылейте в сухофрукты, оберните миску плотно пищевой пленкой и оставьте на ночь.
Второй день:
Разогрейте духовку до 150С. Смажьте ваши формы сливочным маслом и присыпьте мукой. Я использовала кольца без дна.
Сухофрукты откиньте на дуршлаг.
Просейте все сухие ингредиенты.
На средней скорости миксера с насадкой весло взбейте размягченное сливочное масло с сахаром до мягкого, воздушного, кремового состояния.
По одному добавляйте яйца, каждый раз очень хорошо перемешивая и время от времени при помощи силиконовой лопатки очищайте стенки миски.
Затем добавьте мелассу или мед и коньяк. Просейте еще раз поверх масляной смеси все сухие ингредиенты и аккуратно перемешайте лопаточкой.
В самом конце добавьте сухофрукты без жидкости, старайтесь особо долго не перемешивать. Выложите готовое тесто в форму.
И поставьте в заранее разогретую духовку. Выпекайте 2-2,5 часа в зависимости от ваших форм и формочек. Это очень важный момент для пирога, выпекать его на малой температуре длительное время. Если верх начнет пригорать — прикройте его фольгой, а готовность время от времени проверяйте деревянной шпажкой.
Готовому кексу дайте остыть.
Затем оберните в марлю, хорошо смоченную в коньяке. Я делала опять такой же сироп, как и для замачивания фруктов — сахарный сироп, апельсиновый сок и чуть больше коньяка. И пропитывала марлю в этом настое. Затем, поверх этого, оберните пирог фольгой и уберите в прохладное место на 2-3 недели. Время от времени, проверяйте пропитку — как только марля станет сухой, снова ее чуть смочите.
Разрезать только по истечению срока! Но я для фотографии, для вас разрезала сразу. Он нежный, очень мягкий, ароматный и прекрасный на вкус даже сразу. Но, после того, как кекс выстоится, его текстура уплотнится, все вроматы и вкус раскроются еще больше. Попробуйте обязательно.
И еще момент — в оригинале, кекс получается очень, очень темный, почти шоколадного цвета — это как раз за счет мелассы (она почти черного цвета) и сахара мусковадо, которого я не смогла, к сожалению, в короткие сроки найти и спользовала просто светлый коричневый. И тем не менее — мой рождественский кекс вышел сумасшедше вкусным!
Є що сказати - кажіть у коментарях.