*Ж : * # *. + * >|< % Х

  • 23.11.08, 23:10
Воістину це одне з найблагородніших занять, яким може зайняти себе людина. Ця робота не терпить лінощів, її не відкладеш до завтра. Хоча може й відкладеш, але її ніколи від цього не стане менше. Чим далі затягувати - тим важче ставатиме. Почуття обов'язку змушує виходити на вулицю. Чи зранку, чи в обід, чи ввечері ти відриваєшся від буденності свого існування і поринаєш у ритм цих монотонних рухів. Ця праця може принести й купу радості. Рідко коли ти ще так можеш поєднатися з природою, з її первозданною і непорушеною красою. Особливе задоволення вона приносить підвечір, коли стихає вітер, коли шум полісу вже не такий нав'язливий, а на небі світить місяць. Морозяне повітря тулиться до лиця та рук, з кожним подихом тебе обдає хмаринкою пари. Але ти не зважаєш на це,  ще доволі багато роботи попереду. Ні, і набридати вона теж може чи не найбільше. Від неї не сховаєшся, не скажеш, що не хочу. Ця робота одна з небагатьох, котра може відірвати вас відтеплого ліжечка рано-вранці. Її найгірше виконувати слякотливого листопадового ранку. Ім'я їй - відгортання снігу.

Уривок життя

  • 22.11.08, 18:59

сирота... трохи передісторії... біологічні батьки розлучилися, і він залишився з матір'ю. не довго самі жили, одружилася мама вдруге... спились, захворіли на туберкульоз, спочатку мама, потім ввітчим повмирали... за цей час батько часу теж не гаяв, одружився, народилася в нього дочка, п'є з новою дружиною не багато, але щоб напиватися йому вистарчає...зараз вже й не працює, тому синочок на його утриманні довго би не протягнув...

але не все ще так трагічно... бабця його і нагодує, і репетиторів найняла, і поступив він у непоганий ВУЗ... стипендію отримує 1060 грн плюс 270 грн на харчування... 

та біда в іншому... соромиться він своєї бабці, в одну маршрутку з нею не сяде... модулі вже провалив... на його гроші батько з мачухою полюють, а він, замість того, щоб вдягнутится на зиму, другу позичає на курси водіння... геніально... на могилі матері він ще не був...

До 75-х роковин Голодомору в Україні

  • 22.11.08, 16:00

Україна пам'ятає - світ визнає!

Служіння...

  • 21.11.08, 16:59


"Хто як Бог" в перекладі означає ім'я Михайло, покровителем цього імені є архистратиг Михаїл, що очолив ангельські сили у боротьбі з Люцифером. Вітаю іменинничків з цим святом.

Але суть цього вислову у служінні. Цим ми займаємося все життя на Землі. Питання - кому ми служимо? Це питання є лінією розділу на добрих і злих. Одне з найкращих слів - свобода. Але вона саме і полягає у виборі, кому маємо служити. 


Вибір зроблено. Сьогодні завершено черговий етап реставрації живопису. Риштування зняті з південної нави і перенесені в апсиду. Мене чекає рама запрестольного образу.  


Майстер-клас блоговоєн.

  • 20.11.08, 23:09

Благородство - це не залучення до бойових дій родичів жертви.

Мужність - це не стирання коментарів, після неблагородного вчинку.

Відвага - це не розкидання погрозами з крісла перед монітором.

Милосердя - це не реалізація відповідей на ці погрози в реалі.

Справедливість - це не тиснення на посилання "Повідомити модератора"

Розумність - це не звинувачення опонента у несправедливості без доказів.

Стриманість - це не застосування матюків у суперечці.

Красномовство - це не вияв нестриманості.

Майстерність - це не шедевр, намальований в останній версії Пейнту. 

Взаємоповага - це не любування лише своєю майстерністю.

Витонченість - це не римований політ уяви без тієї ж самої рими та уяви.

Терпеливість - це не демонстарції своїх витончених манер у товаристві менш освічених.

Любов - це попри всі вищезазначені "не" не позбавляти своїх друзів можливості побавитися зі собою в блоговойнушку.  

 

Грозовий перевал

  • 18.11.08, 00:11

Неоднозначне враження залишає цей фільм або книга. Від цього твору віє холодом смерті, а водночас пече поривами кохання і люті, всі почуття змішалися на цих пагорбах під олов'яними небесами. 

Троє, ба ні, більше, небіщиків померли своєю, але передчасною смертю. Кого звинуватити? Хто винен? Не знаю, чи хтось відповість на ці питання. А все ж почалося з акту милосерця господаря дому Ерншоу над циганчам.

Чи варте кохання таких жертв, чи заслуговує зраджене кохання такої помсти, чи збережена любов заслуговує такої невдячності? Бажаєте заплутатися в почуттях, то познайомтеся з цим твором ближче. 

З.І. Буська вже давно буськає. І мені пора.

Донецький акцент української мови.

  • 16.11.08, 20:05

Сьогодні спілкування з корінною жителькою Донбасу. Її українська радувала вухо. Відчувалося щось незвичне, але сам до цього не догадався. А розгадка в простій фразі. 

 - Одразу помітно, що ви з Донецька. У вас донецький акцент.

 - Цікаво, а в чому це проявляється?

 - Ви використовуєте виключно українські слова. 

Martha Wainwright/Snow Patrol - Set the Fire to the Third Bar

I find the map and draw a straight line
Over rivers, farms, and state lines
The distance from 'A' to where you'd be
It's only finger-lengths that I see
I touch the place where I'd find your face
My finger in creases of distant dark places

I hang my coat up in the first bar
There is no peace that I've found so far
The laughter penetrates my silence
As drunken men find flaws in science

Their words mostly noises
Ghosts with just voices
Your words in my memory
Are like music to me

I'm miles from where you are,
I lay down on the cold ground
I, I pray that something picks me up
And sets me down in your warm arms

After I have travelled so far
We'd set the fire to the third bar
We'd share each other like an island
Until exhausted, close our eyelids
And dreaming, pick up from
The last place we left off
Your soft skin is weeping
A joy you can't keep in

I'm miles from where you are,
I lay down on the cold ground
And I, I pray that something picks me up
and sets me down in your warm arms

I'm miles from where you are,
I lay down on the cold ground
and I, I pray that something picks me up
and sets me down in your warm arms

Небесні інтриги зоряних пар.

Маля і Маль – легендарна зоряна пара. Один з небагатьох прикладів, коли обидва складових пари спочатку розглядалися, як непов’язані між собою об’єкти. Істинно важке жіноче начало – зоря Маля – майже не відходить від своєї локації, а от Маль носиться по витягнутій орбіті, за що давньоалбанські астрономи, проводячи аналогії з грецьким Гермесом, прозвали зорю Вергесом. Відкриття цієї пари відбулося завдяки паралельним спостереженням, проведеними албанськими та гондураськими астрономами. Зараз же, не без впливу вже згадуваної чорної діри, центри мас обох об'єктів знаходяться так близько, що зливаються в одну аватарку, координати на небесній сфері - 546735 + 1131940.

бета Сурка і Геварич - цікава ця пара тим, що обоє  її члени є представниками спектрального класу О (в спектрі переважає голубий колір). Але до останнього часу наука вважала цю пару звичайною зорею бета Сурка, лише стараннями відомого астронома Берії вдалося віднайти сателіта цього голубого гіганта. Оскільки римський пантеон вже четвертий раз використали в назві небесних світил, то дали ім'я цьому голубому карлику Геварич.

Епікур і Голубка - відзначається ця пара найбільшою віддаленістю від свого центру мас. Але, не побоюсь себе похвалити, мною було доведено, що ці дві зорі (за типом - червоні гіганти) обертаються навколо точки, що розташована в сузір'ї Секас. При цьому Голубка рухається по своїй орбіті хвилеподібно, часом її кидає в жар і частота зміни блиску зорі пришвидшується. 

Хмара і сателіт - поєднує ці дві зорі те, що вони були парою, тяжко тепер навіть уявити, що станеться, коли ігри гравітації знову зведуть їх. Попереднього разу, коли відстань між ними була мінімальною, сателіт Хмари, який є малою чорною дирою, мало не звів зі світу цю зорю. Але тепер, вирвавшись з лабет темної гравітаційної маси, зоря Хмара рухається у правильному напрямку на славу Україні. За народними прикметами, якщо самогубець на даху гляне на цю зорю, то вже вниз не кинеться.

ФредКет і Точка - напевно всі мешканці блогосфери спостерігали за вибухами цих двох супернових. Вони сяяли яскраво, не шкодуючи палива та друзів у своїх вибухах. Але все закінчилося закономірно. Паливо закінчується і вони тепер настільки остигли, що ледь помітні на зоряному небі.

Кісулечка і Песик - приклад космічної іронії, навіть приколу, я б сказав. Ця зоряна пара розчерком пера потрапила у різні сузір'я, Кота і Великого Пса відповідно. Ось так і крутяться на приколі, то Песик в Кота запГостить, то Кісулечка в Пса впхається.

Лисичко - останній на сьогодні об'єкт досліджень. Чому останній? Бо найбільш спірний. Я відстоюю позицію, що це короткоперіодична зоряна пара, де червоний карлик Йа, пульсуючи, за рік-півтора робить обрет навколо головної зорі. Під час свого проходження між зорею Лисичко і спостерігачами, зоря Йа нагадує велике червоне серце. Через відсутність жорсткого випромінювання у спектрі цієї пари можна зробити висновки, що на планетах цієї зоряної системи прекрасно можуть себе почувати батьківські форми життя. Нещодавно отримано радіосигнал з цієї системи. Вдалося лише розібрати ліричну ритмічніст цього повідомлення. Отже, система Йа Лисичко не САМОТНЯ.  


На сьогодні, або і взагалі, все. В коментах 1-51 зоряний інцест на чотирьох.