хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Цифрове телебачення

Розмови про цифрове телебачення йшли давно. Здається, ще в 2015му масово рекламували тюнери Т2. Але декілька днів тому в новинах нашугали, нібито, аналогове мовлення у столичній області можуть відключити. На мою думку, якась тупість — купувати додатковий прилад, якщо все й так працює. Однак чекати, поки відключать мовлення не стали. Хоч я дивлюся рідко (на крайняк, можу пошукати на Ютубі, або переглянути повторно), та мати з батьком регулярно дивляться передачі. Тому наважились придбати тюнер цифрового мовлення Т2.

Шо сказати... Пів «штуки» гривень. Дешевих тюнерів у місті не знайшлося, а замовляти в Києві з доставкою вийшли б такі саме гроші.

Ну а тепер про сам тюнер. Він підключається окремо до розетки (і це в той час, коли закликають економити електроенергію. Яка тільки дорожчає! Ну де тут логіка?). Ще одна незручність: керування. Тепер треба використовувати два пульти — один від телевізора, другий від тюнера. Причому пульт від телевізора потрібен лише для вмикання/вимикання тєліка. А керується пультом тюнера. Причому тюнер треба вмикати/вимикати окремо. Ну дуже зручно)

І заради чого це? Кращої якості відео і більшої кількості каналів. Якщо краща якість — хоч якийсь аргумент (хоча мене влаштовувала і погіршена якість), то толку від нових каналів нема. Думав, що буде «Діскавері». А фігушки! Додались якісь Експрессо ТВ, 112, М2, Ескулап. Якась «мура». Тому думаю, що навряд чи збільшиться перелік вподобаних каналів.

Мені здається, що простіше купити новий тєлік з вбудованим приймачем Т2, ніж так заморочуватись. Хоча це і дорожче, ніж напівміра з додатковим приладом.

Цікаво, що «агітатори» цифрового мовлення про зручність користування і економію електрики не думають? Нахрін рекламувати якісь тюнери?

Ну і нагадаю переваги і недоліки тюнера цифрового мовлення:
- Додаткове енергоспоживання
- Незручне керування (необхідність користуватися двома пультами)

+ (хоча для мене це "0") Більша кількість каналів
+ Краща якість зображення
3

Коментарі

15.02.17, 11:15

в современных теликах все это есть

    25.02.17, 13:49Відповідь на 1 від вольдемар-1

    На нашому нема. Модель 2014 року.

      35.02.17, 14:35

      в декабре 2006 г. (!!!) Украина подписала меморандум "Женева-2006", предусматривающий полный переход до 17 июня 2015 г. от аналогового к цифровому телерадиовещанию в стране. Согласно международным договоренностям, Украина имеет право использовать аналоговое ТВ после указанного срока при условии, что оно не будет создавать помехи соседним государствам.
      время было и пока ещё есть, благодаря нашему похуизму государственному.

        45.02.17, 22:18

        Типічна критика неосвідченої людини. Ви ж, судячи з усього не користувалися цією послугою. Навіщо тоді такі висновки? По перше - якість зображення незрівнянно краще(спробуйте дивитися аналогове ТВ на телевізорі більше 32''), по друге електро споживання Т2 приймача не перевищує 10 Вт. Порівняти з будь якою лампочкою зможете? Не влаштовує два пульти? В чому справа? Витягаємо з горища "Весну 308" і клацаєм ПТК. Вигода очевидна - взагалі пульта не потрібно. Ви ж закликаєте відмовитися від технічного прогрессу. Доречі відразу відмавляйтесь і від мобільного телефону. Його ж також потрібно заряджати. А це перевитрати електрики.
        А якщо серьозно- весь Ваш опус суцільна маячня.