Щука фарширована «Святкова»
- 16.05.14, 19:28
1 велика щука (1 кг-1, 2 кг), 150 г м'якоті черствого
батона, 150 г печериць, 1 середня цибулина, 2 середніх моркви, 1 великий
буряк, 100 мл молока, 1 яйце варене, сіль, чорний мелений перець, рослинна
масло, маслини, 1 лимон, майонез, зелень петрушки.
Очистити щуку від луски, відрізати голову, видалити очі і зябра. Зняти шкіру «панчохою», підрізаючи плавники зсередини. Відокремити м'якоть від кісток. Пропустити через м'ясорубку м'ясо щуки і хліб, вимочений в молоці. Лук накришити, одну моркву натерти на крупній тертці, печериці порізати на дрібні кубики. Цибулю, моркву і шампіньйони обсмажити на олії до напівготовності, остудити і змішати з рибним фаршем. Все ретельно перемішати, посолити і поперчити. За бажанням можна додати спеції для риби і подрібнену зелень. Яйце порізати на великі шматочки і додати до рибної суміші. Цією сумішшю начинити шкуру щуки і зашити. З кісток риби приготувати бульйон. На дно сотейника налити рослинне масло і викласти шаром моркву і буряк, порізані кружальцями. Зверху викласти рибу з головою, додати бульйон і тушкувати 20 хвилин на невеликому вогні. Після приготування рибу викласти в блюдо на овочі і прикрасити майонезом, часточками лимона, маслинами і зеленню петрушки.
Очистити щуку від луски, відрізати голову, видалити очі і зябра. Зняти шкіру «панчохою», підрізаючи плавники зсередини. Відокремити м'якоть від кісток. Пропустити через м'ясорубку м'ясо щуки і хліб, вимочений в молоці. Лук накришити, одну моркву натерти на крупній тертці, печериці порізати на дрібні кубики. Цибулю, моркву і шампіньйони обсмажити на олії до напівготовності, остудити і змішати з рибним фаршем. Все ретельно перемішати, посолити і поперчити. За бажанням можна додати спеції для риби і подрібнену зелень. Яйце порізати на великі шматочки і додати до рибної суміші. Цією сумішшю начинити шкуру щуки і зашити. З кісток риби приготувати бульйон. На дно сотейника налити рослинне масло і викласти шаром моркву і буряк, порізані кружальцями. Зверху викласти рибу з головою, додати бульйон і тушкувати 20 хвилин на невеликому вогні. Після приготування рибу викласти в блюдо на овочі і прикрасити майонезом, часточками лимона, маслинами і зеленню петрушки.
6
Коментарі
Вы не Я
116.05.14, 19:47
Гість: kolya7776
216.05.14, 20:18
*ros e*
YYM
316.05.14, 20:28
а лук і цибуля це різні овочі?
(перечитуйте перед тим як видати в друк)