В народі кажуть: «Хліб всьому голова».
Складно однозначно підтвердити чи спростувати цей вислів, але більшість страв Ми їмо з хлібом. Отже випікаємо домашній хліб.
Домашній хліб випікають в
рівномірно прогрітій з усіх сторін печі (або в газовій чи електричній духовці).
Перед початком виготовлення хліба необхідно
щиро побажати всім людям завжди і у всьому здоров'я, добра, успіхів та
благополуччя і зберігати цей позитивний настрій на протязі всього процесу.
вода 500 мл
сіль (маса солі залежить від особистих
смаків і визначається інтуїтивно з урахуванням власного досвіду)
цукор 2-3 столових ложки
дріжджі (15 - 20 - 25 грам)
борошно вищого ґатунку близько кілограма
два домашніх яйця (від курей, що вільно
пересуваються на подвір’ї і харчуються
зерном з додаванням до 20% кукурудзи)
запашна нерафінована олія або рафінована (70-75 мілілітрів),
масло вершкове (20 грам)
Технологія приготування:
В ємкість наливають воду, додають солі, цукру, дріжджі
та 400 грам борошна. Суміш перемішують рухаючи ложку за годинниковою стрілкою,
до утворення однорідної маси. Потім додають яйця та олію і знову перемішують до
утворення однорідної маси. Суміш залишають на годину у теплому місці, щоб
дріжджі почали активно працювати.
Додають борошно і вимішують хліб до тих
пір, поки тісто не стане еластичним і не
братиметься до рук. Тісто викладають у форму змащену маслом і дають підійти в
теплому місці. Випікають при температурі 180°С близько 45 хвилин.