За Одессу

Вчерашний визит премьер-министра Украины в Одессу по праву можно назвать сокрушительным для первых лиц города. У Николая Азарова день не заладился с самого утра — его самолет сломался практически перед вылетом в Одессу, а потому глава правительства прибыл в Южную Пальмиру на несколько часов позже намеченного времени. Премьер даже отменил поездку в порт, где должно было состояться совещание по вопросам развития морской отрасли. Там Азарова тщетно прождали более ста митингующих, которые требуют упростить процедуру досмотра грузов на портовой таможне.

Прилетев, премьер-министр вместе с губернатором и мэром Одессы первым делом отправился на встречу с коллективом Оперного театра. Актеры озвучили наиболее болезненные проблемы — нехватку кадров, отсутствие транспорта у театра и... суды с Проскурней (краткосрочный экс-директор оперного, вознамерившийся через суд вернуть себе должность). Азаров пообещал уволить начальника отдела кадров Минкульта, который еще в 2009 г. принял на работу Сергея Проскурню, и дать возможность театру увеличить труппу актеров.

Но больше всего от премьера досталось Гурвицу. Николай Янович накануне выборов не преминул напомнить, «кто в доме хозяин», сведя к нулю пятилетнее правление Эдуарда Иосифовича. «Мэру Гурвицу, наверное, надо покраснеть. Город запущен, — критиковал премьер. — Когда я ехал по улицам, у меня появилось чувство, что я вернулся на 50 лет назад. В частности, тогда были такие же дороги». Городской голова сделал робкую попытку возразить: «Вы несете несуразные вещи! Вы даже не видели город! Выйдите и посмотрите!» В ответ на это Азаров велел в резкой форме Гурвицу остыть: «Помолчи и успокойся. Достойный градоначальник должен соблюдать спокойствие». Похоже, на этих выборах Гурвиц вряд ли может рассчитывать на благосклонность центральной власти. Напомним, Партия Регионов будет выдвигать в мэры города главу Антимонопольного комитета Алексея Костусева, который также присутствовал на встрече. <a href="http://www.segodnya.ua/news/14176496.html">Источник</a>

Требование об отставки Азарова

Шановні громадяни, підприємці!

Звертатися до наших найманих працівників – урядовців та депутатів, які вкотре вже цього року виявили свою неповагу до власного народу та нерозуміння економічної ситуації у державі, небажання здійснення структурних реформ, покращення абсолютно недружнього інвестиційного середовища вже немає сенсу. Чути нас ніхто не хоче. Загравання з малим бізнесом закінчаться 1 листопада поточного року разом з появою результатів місцевих виборів. Абсолютний контроль ЗМІ не дозволить адекватно висловити і відстояти свою позицію.

Підставою для такого висновку є непереборне бажання уряду знищити малий бізнес раз і назавжди. Найкращою ілюстрацією для такого висновку є остання версія Податкового кодексу.

У «старому новому» проекті Податкового кодексу знову порушено презумпцію невинуватості підприємця.

Обов’язок доведення того що будь-яке нарахування, здійснене контролюючим органом або будь-яке інше рішення контролюючого органу є помилковим знову покладається на платника податків.

Податкова консультація, як і раніше, має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податку, якому надано таку консультацію. Тобто час та кошти підприємця, пов’язані з пошуками істини, є проблемою самого підприємця.

Знову документальна перевірка може проводитися на базі отримання інформації про ухилення від оподаткування заробітної плати, пасивних доходів фактично від будь-якої особи, чим поширюються і без того популярні методи недоброчесної конкуренції.

Базою оподаткування при ввезенні товарів на митну територію України є договірна (контрактна) вартість, але не менша від митної вартості цих товарів. В умовах формального підходу до визначення митної вартості, виграш оптової знижки для підприємця просто зникає. Імпортери ставляться на коліна, а зовнішніх джерел для започаткування бізнесу всередині держави немає і сліду.

Джерелами погашення податкового боргу платника податків за рішенням органу стягнення є будь-яке майно такого платника податків.

Спрощена система у запропонованому вигляді втрачає свою актуальність.

Вилучено надзвичайно широкий спектр видів діяльності, що можуть застосовувати спрощену систему оподаткування. Знижено до 300.000 грн. можливий для спрощеної системи оборот.

Збільшено ставку єдиного податку, а в дійсності основа маса платників вимушена буде платити 1500 грн., оскільки фізичні особи, які провадять господарську діяльність не за місцем державної реєстрації або на всій території України сплачують податок за ставкою 1500 гривень з розрахунку на календарний місяць.

Інша частина відсікається пунктом 11.2. У випадку, якщо платник податку більше половини свого доходу за три, шість, дев'ять чи дванадцять місяців наростаючим підсумком з початку року отримав від одного замовника (клієнта, покупця), такий платник податку позбавляється права на сплату єдиного податку в цих періодах і сплачує податки і збори у відповідності до загальної системи оподаткування.

Ще одна цікава норма для спрощенців міститься у розділі ІІІ пункту 8.1.12, яка позбавляє можливості співпраці з підприємцями та підприємствами, тому що витрати, понесені у зв’язку із придбанням товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи — підприємця, що сплачує єдиний податок …. забороняється вносити до складу витрат.

Також не має розбиття ставки податку, а це тягне за собою автоматично додаткову сплату соціального внеску.

Сплата за найманих працівників страхових внесків до Пенсійного фонду України і фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування згідно з п. 9.2 передбачається на загальних умовах.

Не знаємо, хто зможе скористатись Єдиним податком у запропонованому вигляді, тому що основна маса підприємців — реально працюючих осіб звичайно ж не зможе.

Можливо, зроблено альтернативу – побудовано ефективну загальну систему оподаткування, якою могли б скористатися і фізичні особи — підприємці?

У загальній системі ставка оподаткування чистого доходу складає 15% прибуткового податку та соціальний внесок (Пенсійний фонд та плюс інші внески) у розмірі 34,7%. Тобто, 15%+34,7%=49,7% — надто велике навантаження.

У варіанті, запропонованому у кодексі на рівні 49,7%, малий бізнес рухається прямою дорогою до банкрутства.

Науково доведено, що підприємство є рентабельним при оподаткуванні чистого доходу в межах 10% -30% валового доходу, тут ж усі 50%.

Нагадаємо авторам законопроекту, що дохід підприємця і зарплата працівника — різні речі (враховуємо відповідальність, ризики, витрати і т.д.).

На фізичних осіб — підприємців з таким податковим кодексом з нетерпінням очікує тінь або біржа праці.

І не розглядалося питання заміни наявних сьогодні кількох платежів для спрощенців єдиним платежем та можливість використання свідоцтва про спрощену систему протягом всього терміну підприємницької діяльності.

Залишено цілий перелік нових штрафів для бізнесу.

Відсутнє розуміння суті статей обліку, зокрема абсолютно неправильно виписано визначення гудвілу.

Не забули автори законопроекту про додаткові затрати та додатковий облік для бізнесу із обов’язковим застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

Знову під час проведення перевірок представники податкової мають право обстежувати території, приміщення якщо такі активи можуть, на їхню думку, бути джерелом погашення податкового боргу без рішення суду.

Підприємці зобов’язані допускати посадових осіб контролюючого органу до обстеження приміщень, територій (крім житла громадян), що використовуються для одержання доходів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а також для проведення перевірок з питань обчислення і сплати податків та зборів без рішення суду. Такі методи легалізації зайнятості, на нашу думку, є неприпустимими.

Збитки, завдані неправомірними діями посадових осіб контролюючих органів, як і раніше підлягають відшкодуванню за рахунок коштів державного бюджету, а не за власний рахунок посадових осіб, що такі збитки спричинили своїм невіглаством чи бажанням підзаробити.

Це лише незначний перелік «переваг» нового варіанту кодексу.

Ми вважаємо, що теперішній уряд України своєю неадекватною роботою над кодексом повністю вичерпав кредит нашої довіри, а тому повинен надати можливість асоціативним структурам бізнесу України самим провести роботи з підготовки Податкового кодексу, основною метою якого є не руйнування бази оподаткування, знищення малого бізнесу.

У Донецьку за спробу пройти до мерії судять

Право потрапити на прийом до мера Донецька потрібно відстоювати у суді. Донецька міськрада судиться з 21-річним Дмитром Верзиловим, головою Спілки ошуканих вкладників Донеччини. Тиждень тому пан Верзилов разом із іншими ошуканими вкладниками спробували потрапити на прес-конференцію донецького міського голови, щоб допоміг їм повернути кошти, вкладені минулого року в кредитні спілки. В результаті пікетувальники опинились у міліції.
Ворошиловський суд Донецька заслухав свідків у справі проти Дмитра Верзилова щодо організації проведення несанкціонованого мітингу ошуканих вкладників у донецькій міській раді 7 вересня цього року. Близько сотні людей зібрались у тісному приміщенні суду, деяким свідкам довелось сидіти на лаві підсудних за гратами.

Однак на засідання не з’явився представник влади – начальник управління зв’язків із громадськістю міськради Донецька Максим Ровінський. Свою відсутність він пояснив тим, що до суду його не запросили. Для судді відсутність позивача стала причиною, щоб оголосити кількаденну перерву у засіданні. Рішення судді викликало обурення серед свідків, які близько 10 хвилин вони не випускали його із зали суду.

Влада погрожувала за мітинги посадити у СІЗО – відповідач

Голові Асоціації ошуканих вкладників Дмитру Верзилову інкримінують проведення несанкціонованого мітингу в стінах міської ради.

Тиждень тому представники організації, яку він очолює, прийшли до мерії, щоб потрапити на прес-конференцію міського голови, втім зустріли опір правоохоронців.

«Виник протест. Люди сіли, прикували себе ланцюгами до огорожі, що на прохідній. Ніхто до нас не вийшов, слухати нас відмовились. Вискочив Максим Ровінський (начальник управління зв’язків із громадськістю), став ображати мене. Сказав, що посадить у СІЗО, якщо не припиняться мітинги», – каже очільник вкладників.

Дмитро Верзилов відкидає звинувачення в організації мітингу. За його словами, люди на прес-конференцію мера зібрались стихійно. Це підтверджує пенсіонерка Ольга Дьякова.

«Я особисто просила міліцію, щоб пропустили на прес-конференцію. Неодноразово сказали, що не можна, і тоді я взяла ланцюг і прикувала себе там у холі», – розповіла пенсіонерка.

Депутатські запити – важка праця для міської ради

Як вже повідомляло Радіо Свобода, ошукані вкладники просять міськраду зробити депутатські запити у прокуратуру і міліцію Донецька, щоб допомогти людям повернути кошти, які вони вклали у кредитні спілки «Добробут», «Либідь» та інші.

За словами Верзилова, міська рада Донецька впродовж останнього року ігнорує вимоги громадян.

Між тим речник міської ради Максим Ровінський, який поскаржився міліції на керівника ошуканих вкладників, переконує, що міськрада не в силі допомогти донеччанам.

Дмитро Верзилов стверджує, що міська влада використовує суд, щоб тиснути на його занадто активну громадську організацію. Максим Ровінський заперечує можливість тиску і каже, що не погрожував Верзилову. Він натякає на політичний інтерес Дмитра Верзилова у цій справі.

«Мова йде про конкретні проблеми конкретних людей. А особа, що очолює цю організацію, претендує на місце у списку однієї політичної партії, яка відзначилась у боротьбі за права пенсіонерів», – говорить речник міськради.

Наступне засідання Ворошиловського суду Донецька відбудеться через десять днів. За цей час вкладники сподіваються зібрати підписи і подати до суду скаргу на політичне переслідування свого лідера.

 

Камерунские пираты взяли в заложники украинцев

Сегодня, буквально около часа назад, нам стало известно о захвате в заложники четырех граждан Украины с судна SALMA. Захват произошел в воскресенье, 12 сентября, вечером. На данный момент никакой официальной информации по данному поводу не поступало, а мое сообщение здесь - по сути первое.

Один из захваченных - старпом Перекупка Алексей Алексеевич, является моим тестем. О захвате нам сообщили из агентства, трудоустраивавших моряков. Официальный телефон горячей линии МИДа Украины упорно молчит... Рядом с судном SALMA произошел подобный инцидент с бельгийским судном, о котором медиа умалчивать не стали. Почему нет никакой официальной информации о судьбе украинцев - можно лишь догадываться. Заниматься судьбой своих граждан ой как не хочется чиновникам, а при "информационной тишине" бездельничать значительно проще. Поэтому напомню основные известные нам на данный момент факты, в надежде на то, что интернет-сообщество поможет в распространению данной информации: - 12.09 камерунские пираты захватили судно SALMA (которое на тот момент было без груза; - были захвачены в плен четверо граждан Украины: капитан, старпом, механик и повар; - никакой официальной информации об этом не сообщается, требования пиратов пока нам не известны. Что ж, с трудом вериться, что сегодняшняя украинская власть воспримет активные действия: действия пиратов как раз в духе нынешнего "канкретно донецкого бизнеса", и, возможно, нынешнему дваждынесудимому президенту с его сворой пираты и грабители куда ближе простых граждан. Но я отзову свои слова назад, если они действиями докажут, что это не так

Сообщение написано по просьбе Андрея Сливка,

зять пострадавшего от пиратов моряка.


100%, 26 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
Сторінки:
1
3
4
5
6
7
8
попередня
наступна