Валерій Гнатенко: Біля обеліску загиблим українським героям

  • 09.05.18, 21:24

У Дружківці біля нового обеліску загиблим українським героям запалав вогонь пам’яті

У пам’ятні травневі дні, коли вся Україна відзначає 73-тю річницю Перемоги, в українській  Дружківці біля нового обеліску загиблим українським героям запалав вогонь пам’яті.

9 травня 2018 року поблизу міського комісаріату, за участю керівництва міста, представників депутатського корпусу, мужніх учасників  бойових дій на Донбасі, героїчних ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та всіх, хто береже у своєму серці пам’ять про загиблих українських героїв відбулося урочисте відкриття пам’ятника всім,  хто загинув за незалежність України в різні часи.

Розпочалася урочиста церемонія звуками Державного Гімну України, який вже понад два століття наснажує українських патріотів! Біля святого місця дружківчани запалили вогонь пам’яті про загиблих героїв, які віддали  життя за рідну українську землю.

Символічну велику свічу біля обеліска двома маленькими свічками запалили діти – маленькі українці – яким берегти у своїх серцях пам’ять про загиблих героїв. Хвилиною мовчання присутні згадали українських хлопців, які власною честю та мужністю довели любов до своєї Батьківщини. На честь загиблих українських героїв прозвучав збройний салют!

До присутніх звернувся міський голова Валерій Гнатенко, який подякував усім, хто береже у своєму серці пам’ять про героїв, хто у день перемоги разом зі своїми земляками прийшов згадати учасників Другої світової війни та сучасних українських воїнів. Він побажав мешканцям міста миру та любові та бути гідними нащадками героїчних предків.

Символічним є те, що саме біля споруди військового комісаріату, поблизу портретного ряду дружківчан – героїв Другої світової війни, з’явилось пам’ятне місце. Тож естафета мужності та героїзму триває донині. Дружківчани, що стали учасниками антитерористичної операції, гідно продовжують військову справу своїх дідів та прадідів. Тепер, проходячи повз це пам’ятне місце, мешканці обов’язково згадуватимуть тих, хто віддав своє життя за Україну. Їх звитяжний подвиг увіковічено у гранітному обеліску!

Продовжився захід покладанням квітів до пам’ятного місця, традиційною святковою ходою на честь свята Перемоги та мітингом біля могили невідомого солдата…

У День пам’яті та примирення

  • 08.05.18, 21:50

Друга світова війна – рубіжна й найжорстокіша подія в історії сучасного світу. В неї було втягнуто 67 держав, 80% населення земної кулі, тривала вона довгих 6 років. У цій війні загинуло близько 60 млн осіб, не говорячи вже про поранених і тих, хто безвісти пропав. Лихо й страждання, які пережили люди, незмірні.

Україна втратила п’яту частину населення: близько 3 млн. чол. На фронтах, і 5,5млн. у зоні окупації. Міста обезлюдніли і лежали в руїнах. Понад 10 млн. жителів України залишились без даху над головою і жили в непристосованих приміщеннях та землянках. Немає на українській землі родини, у літописі якої не залишила трагічні сторінки та жахлива війна.

У День пам’яті та примирення керівництво Дружківки, начальники відділів виконавчого комітету та структурних підрозділів міської ради поклали квіти до братської могили радянських воїнів Південно – Західного фронту, що у сквері Перемоги. Учасники заходу схилили голови перед героями, які відважно й самовіддано боролися з нацизмом, хто своєю стійкістю, мужністю і самовідданістю на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги показали істинний приклад патріотизму.

У закладах освіти міста з метою патріотичного виховання учнівської молоді проведений цикл заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення: відеоуроки з обговоренням «Українці, які в лавах Об’єднаних Націй перемогли агресора» (з використанням відеоісторій Українського інституту національної пам’яті), уроки мужності «Мужність і відвага крізь покоління», акція «Маки пам’яті»,   тематичні експозиції в шкільних бібліотеках, тематично-інформаційний урок «Історичний погляд на патріотизм української молоді в період Другої світової війни».

Учні гімназії «Інтелект» представили театралізований виступ «Обличчя війни», у якому через танці та пісні розкривали тему «У війни – не чоловіче обличчя», читали вірші «У війни – не жіноче обличчя» та  виконали театралізовану композицію «У війни – не дитяче обличчя». Захід закінчився хвилиною мовчання та піснею «Свята Перемога» у виконанні учнів молодших класів. Учні та вчителі ЗШ І-ІІІ ступенів №6 провели святковий конкурс строю та пісні, присвячений Дню примирення і перемоги над нацизмом «Нас пісня вела до перемоги» у сквері «Ювілейний». У конкурсі взяли участь учні 1-4 класів, які підготували воєнні пісні. Свято розпочалося урочистою лінійкою, під час якої діти виразно читали вірші про події Другої світової війни. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у ті роки та поклали квіти до пам’ятника воїнам – визволителям Дружківки.

У закладах культури проведений вечір слави «Шана за подвиг, вдячність за мир»; літературно-музичне свято «Пісні воєнних років єднають покоління». У Дружківській школі мистецтв відбувся концерт до Дня пам’яті і примирення.

У Дружківському історико-художньому музеї почала свою роботу виставка «Ветеран», де представлені  портрети  ветеранів Дружківки, що за життя позували у образотворчій студії самодіяльним і професійним художникам, а ще пейзажі та плакати з фондів музею.

 

 

 

 

 

Сто років милосердя

  • 08.05.18, 15:18


7 травня 2018 року  з нагоди відзначення столітнього ювілею Червоного хреста України у приміщенні виконавчого комітету зібралися ті,  хто добре усвідомлює необхідність гуманізму, доброти, допомоги та   волонтерства.

Привітати усіх присутніх із 100-річним ювілеєм «Червоного хреста України»  запросили міського голову Валерія Гнатенка, представників обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які успішно модерують роботу міських організацій  та керівників підприємств Дружківки, за надійної підтримки яких Червоний Хрест вже багато років успішно працює  у місті.

Цього року в  школах міста традиційно був проведений місяць Червоного хреста «Сто років милосердя». У творчих змаганнях спробували свої сили учні загальноосвітніх закладів міста №1, 7, 9, 12, 17, НВК №4, 10, міської гімназії «Інтелект». Так на конкурс плакатів було заявлено 25 робіт,  42-малюнки, 24-віршованих  та прозових творів, фотороботи і буклети.

Окрім творчої роботи діти отримали справжній урок милосердя. Протягом місяця виконували роботу дорослих волонтерів: збирали одяг, канцтовари, іграшки, допомагали у веденні домашнього  господарства хворим та літнім людям. Активно велась і просвітницька робота серед мешканців Дружківки. Засобами поетичного слова, розповідями про доброчинну діяльність відомих волонтерів діти  агітували  містян приєднуватись до дружнього колективу волонтерів «Червоного хреста».

Голова Дружківської міської організації Товариства Червоного Хреста України Щербак Олександра Павлівна підвела підсумки  роботи із молоддю та вручила нагороди, пам’ятні подарунки та солодощі.  Міський голова Валерій Гнатенко  подякував кожному за безцінний приклад милосердя, побажав миру, тепла, добра кожному волонтеру.

Живі свідки війни поруч з нами! – В.Гнатенко

  • 08.05.18, 12:40

Кажуть, що війна починається тоді, коли про подвиги дідів забувають онуки. Саме тому в останні роки свято Перемоги придбало інше звучання, стало більш значущим для нових поколінь. Тож пам’ятаючи ці золоті слова вже багато років поспіль у Дружківці є традиція: напередодні 9 травня дарувати святковий настрій сивочолим ветеранам, які самі вже не можуть відвідати святкові заходи, присвячені Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З кожним роком учасників бойових дій у Другій світовій війні стає все менше, у місті їх залишилось всього 24.

 

З візитами до ветеранів, які подарували 1945-го не тільки українському народові, а й усьому людству довгоочікувану Перемогу у кривавій Другій світовій війні завітав особисто міський голова Валерій Гнатенко.  Напередодні святкування 73-ої річниці перемоги міський голова побажав, по-перше, ветеранам оптимізму, а по-друге – щоб вони були потрібними своїм дітям, онукам і правнукам. Бо ветерани – живі свідки війни, є неоцінимим прикладом мужності і героїзму для молодого покоління, зразком життєвої стійкості, сили духу і любові до рідної землі.

«Переважна більшість з них прожили довге непросте життя. Вони народилися і жили не в якійсь одній епосі, а в різних суспільно-політичних формаціях. Ветерани випробували на собі всілякі труднощі і є носіями безцінної історичної інформації. А найголовніше – вони ніколи не втрачають оптимізму. Це неповторні, унікальні люди. Найбільше викликає повагу те, що ветерани щиро піклуються, допомагають один одному. Це і життя їм подовжує, і відкриває в них якісь нові грані, горизонти. А з іншого боку, попри те, що багатьом з них вже за вісімдесят-дев’яносто, цей дух, струна, яка була налагоджена впродовж тривалого життю в непростих умовах існування, не фальшивить і сьогодні»,- зазначив Валерій Гнатенко.

«Приємно, що нас не забувають. Бо з кожним роком нас, ветеранів, на жаль, стає все менше. І увага цінується особливо. Дякую вам, що не забуваєте про нас», – звернувся до міського голови Прищенко Микола Олександрович. «Я задоволений, що мене привітали з Днем Перемоги, особливо приємно отримати сьогодні подарунки та привітання від керівництва міста», – зазначив Боичев Дмитро Олександрович та поділився з спогадами про жахливі події 1943 року.

Відвідати живих свідків тієї страшної пори, учасників страшних битв, які вже не в змозі залишати домівки, зігріти їх душі моральною та матеріальною підтримкою прийшли секретар міської ради Ірина Бучук і заступники міського голови Наталія Слесаренко, Руслан Верещагін, Олег Поляков. Вони висловили щирі побажання міцного здоров’я і довгих років життя.

Тож пам’ять потрібна не мертвим, це потрібно живим!

Пам’ятаймо про подвиг в ім’я миру!

 

 

 

Врятувати Музей у Пирогові!

  • 04.05.18, 19:26

Міністр культур-мультур  свідомо нищить Національний музей народної архітектури і побуту України в Пирогові!

Це упосліджене нещастя добиває знакові символи України, призначаючи керівниками планетарних закладів абсолютно тупорилих діячів!

То тепер ще раз поясніть, яким чином на чолі всесвітньовідомого скансену опинилася випадкова жіночка, що навіть слова СКАНСЕН не знає!?

Скільки і хто заніс грошей за її призначення?

Як кажуть, харизматичний триндьожник сцени майдану Жека, вже відмив більше 30 млн дол! Як ми за нього раді!

А от музей у Пирогові щиро жаль…

Це, до речі,  музей всіх Українців, а не деяких дегенератів…

Ось бабуся, без біографії, що очолила скансен світового рівня. Нормаль?

 

Директор з розвитку (сторінка порожня!!!) у President Film Ukraine

Вивчала мистецтвознавство у КДХІВивчала художня кераміка у ЛУПМ ім.Труша, КДХІ Навчалася у НАОМА Навчалася у СШ №1 Львів Живе у Kyiv, Ukraine Із Lviv, Ukraine .

Кинокомпания “Президент Фильм” – это полный цикл кинопроизводства в форматaх Stereo 3D, 4K, 2К Digital Cinema и Full HD.

Падружка Влади Літовченка… Це – головне життєве досягнення…

Чесно кажучи, набридли такі нахаби!

Відкритий лист громадянам України Порошенку і Гройсману

Вимагаємо негайно навести лад у системі Міністерства культури України! Будь ласка, відстороніть упослідженого Міністра культури і призначте на його місце НОРМАЛЬНОГО!

Звертаємо Вашу увагу на дивну особу, що невідомо за що призначена на посаду в.о. Генерального директора Національного музею народної архітектури і побуту України! Тут явно є корупційний слід! Розслідуйте!

Найбільший скансен Європи слід зберегти і врятувати!

Взагалі, кадрова політика Держави, вимагає суттєвих коригувань. З пропозиціями ми будемо звертатися до країн-донорів!

 

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”

Весна, богатая на победы!

  • 02.05.18, 18:00

Весна, богатая на победы! – В.Гнатенко

Листая новостную ленту, все чаще и чаще жители Донецкой области видят информацию о заслуженных победах дружковчан. Расспросить поподробнее о весенних результатах мы решили у городского головы Дружковки Валерия Гнатенка.

«Всем известно, что Дружковка издавна славиться своими талантами. И с каждым годом это более серьезные победы, потому что дружковчане целеустремленные, трудолюбивые и стремящиеся к покорению все новых вершин, – прокомментировал городской голова. – Эта весна действительно полна побед как на спортивном поприще, так и культурном».  Из последних серьезных побед это чемпионат мира по жиму штанги лежа, которые проходили в Потчефструме (Южно-Африканская Республика). В составе национальной сборной по пауерлифтингунаши ребята очень достойно представили Украину на мировых соревнованиях. И именно дружковчанин Руслан Рузимурадовстал обладателем  бронзовой медали в категории «юниор», выполнил норматив мастера спорта Украины международного класса.

А Константин Мусиенко установил мировой рекорд среди юниоров по жиму лежа.  «Победы такого масштаба не остаются незамеченными. Нашим дружковским  спортсменам и их тренерам Указом Президента Украины назначена президентская стипендия. Также во время расширенного заседания  коллегии департамента  семьи, молодежи и спорта облгосадминистрации были  определены лучшие  тренеры и спортсмены Донецкой области, где конечно же выделена и Дружковка», – отмечает Валерий Гнатенко.

Также дружковчане известны столичной сцене. Ведь воспитанники Дружковской школы искусств своим мастерством не раз вызывали восхищение киевских метров эстрады. «Апрель стал показательным на победы. Преподаватель школы искусств Екатерина Момренко на Всеураинской музыкальной олимпиаде «Голос країни»  среди 538 участников с 169 учебных заведений стала обладательницей «Гран-при» в номинации «Эстрадный вокал. Джазовый вокал. Рок вокал».  А на І  Международном конкурсе композиторов «КомпоГитар», в котором учавствуют не только композиторы Украины, но и Белоруссии, Канады, Угорщины опять же дружковчанин, преподаватель школы искусств Игорь Григорьев стал обладателем  2 места и его произведение вызвало высокую оценку членов жури.

«Но более весомыми для нас есть победы наших совсем юных дарований. Воспитанники Центра детского и юношеского творчества не устают радовать.  Буквально 29 апреля танцевальный коллектив  «Нимфея» приняв участие в Международном фестивале «EUROPEANFESTIVAL»  и привезли  два первых, три вторых и одно третье место. А народный коллектив эстрадного танца «Браво» с Международного фестиваля-конкурса творческих коллективом  «Калейдоскоп талантов» привез 3 первых и два вторых места. Мы гордимся достижениями наших земляков и высоко ценим их вклад в развитие Дружковки и Украины», – подытоживает Валерий Гнатенко.

 

 

Арина Олексина

Валерій Гнатенко: “Місто потребує спільних зусиль кожного"

  • 01.05.18, 12:49


Дружківчани вийшли на великий суботник. Міський голова Валерій Гнатенко разом із дружківською громадою взяв участь у роботах з благоустрою.

Трудові майданчики були організовані у всіх мікрорайонах міста. Озброївшись лопатами, сапами, граблями, секаторами та іншим інвентарем, учасники суботнику жваво наводили лад на територіях парків, скверів та інших зелених зон.

Збирали пластикову та скляну тару, прибирали сміття, обрізали сухе гілля. Було висаджено понад 150 саджанців дерев.

Міський голова здійснив об’їзд місць, де проводився суботник, поспілкувався з працюючими, де необхідно – надав допомогу.

«У Дружківці відбулося справжнє трудове свято, що зібрало велику кількість людей, небайдужих до власного будинку – рідного міста. Всі разом ми провели велику роботу з благоустрою, демонструючи, що дружківчани, які люблять своє місто, можуть зробити його затишним і гарним. Суботник – добрий приклад, який не втрачає актуальності, адже Дружківка потребує нашої спільної турботи, робочих рук кожного його мешканця», – зауважив Валерій Гнатенко.

Він подякував усіх, хто взяв участь у суботнику і долучився до прибирання рідного міста.

Східний Донбас покарає Факебук

  • 30.04.18, 21:36

Закінчилася ганебна епопея з блокуванням чи не єдиного україномовного сайту зони АТО “Східний Донбас”!

Сила преси – втрутилися ЗМІ, і Факебук відразу розблокував сайт газети “Східний Донбас”. Ні повідомлення, ні вибачення, ні пояснення…

Хамська поведінка адмінів транснаціональної соціальної мережі!

Факебук стрімко перетворюється у гігантський електронний концтабір, де боти, роботи і анонімні адміни роблять все, що заманеться. Не звертаючи уваги ні на права людини, ні на свободу преси, ні на законодавство суверенних держав! І з цим час щось робити на офіційному рівні.

В конкретному випадку з сайтом “Східний Донбас” – офіційно зареєстрованим виданням, маємо чітке порушення законодавства України про свободу преси і захист прав журналістів. Більше того, можна говорити про злочин, вчинений проти вільної преси! Нині юристи дискутують з цього приводу…

Ситуацію загострює і те, що видання зареєстроване у Старобешівському районі Донецької області, нині окупованому проросійськими терористами. Сайт принципово україномовний, займаючи переконану проукраїнську позицію. Редакція нині у Дружківці, на території, підконтрольній українській владі.

Ми розуміємо, що сайт комусь дуже заважає, і розцінюємо блокування як провокацію путінської вати з окупованих земель. Це звичайний стиль мафії ДНР. До того звикли.

Дивує наївність відповідальних адміністраторів такої гігантської корпорації як Фейсбук! Чому ви підігруєте терористам ДНР і провокаторам ФСБ?

Адже, “Східний Донбас” – маленький сайт, що лише стартував на професійному хостингу. І “завалити” “малюка” легко. Ніхто б і не помітив. Як і наші скарги адмінам. Саме тому ми і звернулися до колег за підтримкою. Пішли публікації. Лише після цього “злобний Факебук” зрозумів “помилку”, розблокувавши “Східний Донбас”! Знову ж без відповідного повідомлення, пояснення, вибачення! Коли знову забаните?

Сайт якого українського ЗМІ блокують наступного разу? І за що? Хто?

Все це унеможливлює інформаційний бізнес в рамках лише одного Фейсбуку. Маємо ненадійного, неконтрольованого, непередбачуваного, підлого партнера з поширення суспільно значущої інформації. Це навіть не партнер, а провокатор, який використовується добрим десятком різноманітних спецслужб. Факебук – ганебне, упосліджене явище!

Більше того, через нього страждають люди, у тій же Росії та інших тоталітарних країнах, які через невинні репости опинилися за гратами. І де реакція міжнародної корпорації? Де заяви на захист жертв соцмережі, звернення до лідерів демократичного світу? Тиша. Демонстративна.

Маю власні пропозиції.

Користувач Фейсбука має інформуватися, хто і на що скаржиться. Повинен мати можливість пояснити конкретному не анонімному адміну (хай навіть під номером), власні аргументи.

І закінчуйте підлу практику банів не зрозуміло за що і від кого! Це – фашистська тактика! Штучний відбір!

Взагалі, варто проаналізувати політику Фейсбуку на критерії використання ідей нацизму, фашизму, проявів расової вищості певних національностей. З певними релігійними особливостями такої собі богообраності…

Таке враження, що Факебук – електронна модель Нового світового порядку, яку поступово впроваджують і в реальне життя народів.

Щось не подобається такий підлий і безвідповідальний анонімний “порядок”…

Час повернути Фейсбук у чіткі демократичні рамки, згідно чинного законодавства кожної країни!

Віктор Тригуб, редактор газети “Східний Донбас”

“Східний Донбас” нахабно заблокований

  • 29.04.18, 10:30

Сайт “Східний Донбас” нахабно заблокований в популярній соцмережі Фейсбук! Ніяких пояснень анонімні адміністратори не дають. Попри чисельні звернення і скарги журналістів, читачів, блокування продовжується! http://www.sxdon.info/

 

Хоча ні у Твітері, ні у Гуглі+ ніяких перешкод немає!

-Газета “Східний Донбас” офіційно зареєстрована як ЗМІ, видається з 1992 року, була переміщена на підконтрольну територію України з окупованого нині Старобешівського району Донецької області. – розповів віце-президент Української пресової корпорації журналіст Анатолій Авдєєв, – Газета має два сайти – офіційний, на платному хостингу, який чомусь блокує Фейсбук, і на безкоштовній платформі Вордпрес, який чомусь ФБ не блокує. Взагалі, факт промовистий: міжнародна соціальна мережа, за якимись анонімними скаргами, руками невідомих нам адмінів перешкоджає поширенню журналістських матеріалів, не пояснюючи причин і не реагуючи на скарги редакції! Фактично, це є перешкоджання журналістській діяльності, порушення демократії і свободи слова. Що за Законами України є злочином!

Попередження: це повідомлення містить заблокований вміст
Your message couldn’t be sent because it includes content that other people on Facebook have reported as abusive.

Не вдалося надіслати ваше повідомлення, оскільки він містить вміст, який інші користувачі
Facebook повідомили про зловживання.

Реально маємо нахабний акт обмеження поширення суспільно значущої інформації, придушення свободи слова!

Крім того, це ще й демонстративне приниження державної мови – адже газета “Східний Донбас” використовує виключно україномовні тексти!

Рядовий “ватний наїзд”, яких у біографії видання було чимало. Дивує, чому співробітники американської соціальної мережі, якою є Фейсбук, бездумно виконують команди путінських терористів, придушуючи чи не єдиний україномовний сайт Донбасу, на землі якого йде справжня війна?

Як ми зрозуміли, блокування газети “Східний Донбас” Фейсбуком, є пробою сил. Якщо журналістська спільнота, активісти, державні органи “не помітять” такого правового нігілізму, то дуже швидко опустимося до рівня Росії, Китаю, КНДР, де заарештувати та кинути до концтабору, можуть лише за перепост…

Сьогодні без пояснень американський Фейсбук, за доносом путінських терористів, блокує маленький україномовний сайт “Східний Донбас”, завтра блокують великі ЗМІ. А потім якийсь невідомий “товариш майор” буде вирішувати якій газеті виходити, якій ні. І про що писати…

Редакція сайту “Східний Донбас” звертається за підтримкою до колег, Комітету Верховної Ради, до Міністерства інформаційної політики – захистимо свободу слова?

Віктор Тригуб, редактор сайту “Східний Донбас”

Валерій Гнатенко: Дружківка – мирне місто!

  • 29.04.18, 02:50

Прифронтова Дружківка живе звичайним мирним життям, вирішуючи  проблеми. Головне завдання місцевої влади – забезпечити нормальну діяльність міської інфраструктури, гарантуючи конституційні права громадян України. І це вдається!

Під керівництвом міського голови Валерія Гнатенка відбулося пленарне засідання сесії міської ради VII скликання, в ході якого розглядалося питання щодо підсумків роботи житлово-комунального господарства міста в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та заходи щодо підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.

Заступник міського голови Руслан Верещагін доповів, що опалювальний період 2017-2018 років завершений, житлово-комунальне господарство забезпечило безперервне надання мешканцям міста якісних послуг протягом зими. На даний час усі комунальні підприємства міста проводять весняні огляди своїх об’єктів: житлові будинки, теплотраси та котельні, водопровідні та каналізаційні мережі, зелені насадження, опори освітлення та трамвайні колії. За результатами цих оглядів складаються графіки виконання ремонтних робіт.

Так з метою підвищення надійності теплопостачання по закінченню опалювального сезону в квітні 2018 року, були проведені гідравлічні випробування трубопроводів теплотрас на всіх котельнях виробничої одиниці «Дружківкатепломережа» обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго». У результаті цих випробувань були визначені ділянки, що потребують ремонту в першочерговому порядку. Згідно з планом заходів підприємство планує виконати ремонт 1490 м по каналу теплових мереж, із них 660 м труб у ППУ ізоляції, капітальний ремонт 8 котлів на 5 котельнях, а також поточний ремонт 30 котлів та допоміжного обладнання на міських котельнях.

Дружківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» є комплексом ємкостей питного водопостачання міста, пристроїв знезараження води, водопровідних насосних станцій та міських магістральних і розподільних водопровідних мереж, міських очисних споруд, каналізаційних мереж та насосних станцій.

Протягом літнього періоду 2018 року підприємством планується замінити 700 п.м водопровідних та 200 п.м каналізаційних мереж, 52 пожежних гідранти, 16 одиниць запірної арматури на водопровідних мережах, а також виконати ремонт 42 колодязів із заміною перекриття та накриттям їх кришками.

На водопровідній та каналізаційних насосних станціях передбачений ремонт 246 м2покрівлі, утеплення приміщення та запірної арматури. На каналізаційних насосних станціях №1,3,4,5,6 проводитиметься заміна дверей та запірної арматури у кількості 24 одиниці. Також планується виконати ремонт скребкових та трансбордерних візків на відстійниках каналізаційних очисних споруд, утеплення дюкерних переходів через річки Казенний та Кривий Торець.

-Дружківка – мирне українське місто! Хоч і знаходиться поруч з фронтом! – зазначив Міський голова Валерій Гнатенко, – Нам вдається вирішувати всі проблеми, долати виклики сучасності, забезпечувати конституційні права громадян. Зрозуміло, є недоліки, недопрацювання, недофінансованість. Як і скрізь. Але, ми впевнені у майбутньому!

Найбільш проблемним питанням після завершення зими заступник міського голови Руслан Верещагін назвав стан міських покрівель. До комунального підприємства «Комсервіс», яке є управителем житлового фонду Дружківської міської ради, за період січень-березень 2018 року надійшло 97 звернень з цього питання. Більшість з них у лютому-березні, після розтавання снігу та льоду. На жаль, погода в I кварталі не дозволила виконувати ремонти покрівель у значному обсязі. На сьогодні виконаний поточний ремонт 1340 м2 м’якої покрівлі на 24 будинках. Всього ж влітку планується відремонтувати 11 тис. м2 покрівель.

Буде продовжена робота по ремонту під’їзних козирків та заміні аварійних і зруйнованих. Передбачається ремонт 5 тис. п.м міжпанельних швів, 40 під’їздів, цоколів та фасадів 10 житлових будинків. Планується відремонтувати 30 електрощитових та встановити 56 електролічильників.

Підприємством електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло», Дружківським комунальним автотранспортним підприємством, комунальним підприємством «Спектр» та «Дружківкаавтоелектротранс» також розроблений ряд заходів з благоустрою міста, які будуть виконуватися протягом літнього періоду.

Значна увага приділятиметься ремонту автодоріг Дружківки.

Взагалі в планах по ремонту доріг на поточний рік у межах виділеного фінансування 11,5 млн. – поточний ремонт центральних автодоріг міста, завершення капітального ремонту ділянки автодороги по вул. Педагогічна та капітальний ремонт автодороги по вул. Свободи (1,4 км). До травневих свят планується нанесення дорожньої розмітки по вул. О. Тихого, Хмельницького та Соборна. Вже проведені роботи по очищенню автодоріг по вул. О.Тихого, Соборна, Машинобудівників, Космонавтів та інших від нанесеного ґрунту та піску. Завершений поточний ремонт автодоріг по вул. О.Тихого та в’їздів на суміжні з нею вулиці, відремонтовані вул. Дубініна, Котляревського, Сахненко (район лікарні № 1 мікрорайон Яковлівка), а також вул. Одеська, Миру, Откаленко та Волгоградська.