хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Вчора відвідав художній музей у Харкові

Вчора вирішував деякі питання у Харкові, і виявилось, що треба чекати майже п'ять годин. Куди подіти себе на цей час у Харкові? Погода не сприяє прогулянкам містом, слизько, вузькі тротуари, а з дахів будинків нависають гігантські бурульки. 

Вивчення мого місцезнаходження за допомогою Гугла вказало на наявність неподалік художнього музею. Не сподіваючись щось таке цікаве там побачити (а що взагалі цікавого може бути у Харкові?), а просто згаяти час, без поспіху вирушив до музею.

Ціни на квитки дуже символічні. А я повний нуль у образотворчому мистецтві, хоча багато хто в роду дость добре малював, і деякі мої діти теж мають такий талан. Можу тільки критикувати твори інших. А ще мене дратує, коли картина висить кривувато. До речі, у музею Харкова картини висять рівно. 

Фотографій не робив, бо не купив квиток для фотографування. Але зразу ж пошкодував, бо на початку огляду мене вразили малюнки, виконані якимось художником, життя і творчість якого пов'язані з м.Харковом. Здавалося б - нічого особливого, папір і вуглина. Але художнику вдалося так уміло відтворити портрет, передати риси, гру світла і тіні, що хочеться запитати, як взагалі це можливо?

У наступному невеликому залі картини художника, який малював своє обличчя. Більше нічого іншого. Обличчя нетипове, неголене, ось воно олівцем, а тут - акварель, далі акварель + туш, тут вуглиною, а отам якимись блакитними плямами. Хоч кумедно, але я так не зможу. 

Картин досить багато, подивитися є на що. І тепло :) Так що навіть такій далекій від творчих талантів людині як я, було цікаво. 

Вразили своєю витонченістю гіпсові мініатюри (щось на кшталт рельєфного зображення вояк із списами і щитами, в обладунках). 

Картина 1800 якогось року - літо, старий напівзруйнований хлів, пейзаж, перспектива і яскравість фарб. Наче фотографія, але ж ні - картина досить велика і їй років 150 чи навіть більше. Як це можливо?

Із широковідомих епічних творів, про які чули і знають всі - "козаки пишуть листа турецькому султану" у виконанні Рєпіна. Оригінал, друга незавершена. На мій погляд - не досить вже таке суперове її виконання, але враховуючи розміри, і якщо дивитися здалеку, то таки нівроку!

Мені не подобаються картини, які створені технікою рельєфного накладання товстого шару фарби (чи то тиньк якийсь разом з фарбою) не знаю. Бачив там кілька таких, ні... Не мій смак.

Скульптури. Їх зовсім небагато. Але ретельно виконаних. Мармур, бронза...

Наостанок - експозиція "хвархвору", чи як то правильно називається. Розмальовані тарілки, дуже багато фігурок різних - діти, ангелки, тварини, якісь ескімоси чи чукчі, олені, кацапи п'яні з гармошкою, робочі, солдат, гола дівка, ще одна, яйця з автографами золотом, і ще багато всього, про що я не здатен розказати тут, це все неймовірно гарне. Люди вклали час і терпіння, щоб оте все зробити. Практичної користі в тому, на мій погляд, особливої немає, але оте все вищеописане має силу надихати навіть деяких простих людей до краси.

2

Коментарі

118.01.19, 09:14

А де хвотки?

    218.01.19, 09:17Відповідь на 1 від Яся Яскрава

    А нема

      318.01.19, 09:21

      Харьков - город контрастов

        анонім

        418.01.19, 09:32

        "(а що взагалі цікавого може бути у Харкові?" - это называется предвзятое отношение. В Харькове и его окраинах много чего есть интересного.
        Спасибо за критику. Хуже всего - это равнодушие.

          518.01.19, 09:34Відповідь на 4 від анонім

          "(а що взагалі цікавого може бути у Харкові?" - это называется предвзятое отношение. В Харькове и его окраинах много чего есть интересного.
          Спасибо за критику. Хуже всего - это равнодушие.
          согласна! Харьков интересный город

            анонім

            618.01.19, 09:42Відповідь на 5 від ёlkа

            "(а що взагалі цікавого може бути у Харкові?" - это называется предвзятое отношение. В Харькове и его окраинах много чего есть интересного.
            Спасибо за критику. Хуже всего - это равнодушие.
            согласна! Харьков интересный город

              718.01.19, 10:29

              Дякую за екскурсію. Бачимо, що й словом можна замінити фотографії

                818.01.19, 10:31Відповідь на 7 від doktor_khaos

                Дякую за екскурсію. Бачимо, що й словом можна замінити фотографіїтем более, что сегодня их забанили

                  918.01.19, 10:40Відповідь на 8 від ёlkа

                  Дякую за екскурсію. Бачимо, що й словом можна замінити фотографіїтем более, что сегодня их забанилиРозвиваємо мову, дикцію та образне мислення !

                    1018.01.19, 10:50Відповідь на 9 від doktor_khaos

                    Дякую за екскурсію. Бачимо, що й словом можна замінити фотографіїтем более, что сегодня их забанилиРозвиваємо мову, дикцію та образне мислення !я Ленина не видела, но я его люблблю!

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна