Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Розмірковую собі...

  • 24.08.16, 20:34
Для початку звернення Сашка Сотника до українців. Дуже мені подобається цей розумний дядько.


Ну і про таке...
Дивилась сьогодні парад і насолоджувалась, як багато людей прийшло у національному одязі , як гарно наші жіночки та чоловіки виглядають у вишиванках. І чомусь уявила, як би на параді у Москві натовп стояв у сарафанах і лаптях, але чомусь на паради там ніхто не вдягає національне вбрання...стидаються чи що?
Міркувала я над цим питанням і полізла зі своїми думками у Вікіпєдію, а там знайшла цікавинку... може хто це і знав, але я дійшла до цього сама тяжким тернистим шляхом.

Отже цитую Вікіпєдію: 

Сарафан (др.-рус. сарафанъ; заимств. с Азии, через тюрк. srара(i) из индо-иранского sarр) — распространенная в странах Евразии женская одежда в виде платья без рукавов. Сарафаны различались по тканям и покрою. Сарафаны носились в Центральной и Восточной Европе, Скандинавии. Сарафан проникший в Россию через тюркские народы и поныне распространен в странах Центральной Азии и Казахстана. Представляет собой легкую женскую одежду без рукавов.
Вышиванка (укр. вишиванка; белор. вышыванка) — славянское разговорное название традиционной вышитой рубахи.

Много вариаций дизайна вышивки было создано в XIX веке. Обычно их изготовляли из самодельного полотна, которое ткали на станке. В орнаменте рубашки находили отображение местные особенности.

На протяжении исторического и культурного развития, сложились наиболее уместные, с точки зрения практических и эстетических требований формы одежды, её крой, разнообразные методы и способы декоративного оформления. Среди них ведущее место занимает вышиванка. Она широко использовалась в народном костюме и в бытуВышивка славянского костюма богата и разнообразна. Ею украшали женские и мужские рубахи, верхнюю одежду, головные уборы. Мотивы орнаментов, композиции, цвета передавались из поколения в поколение, становясь традиционными. Искусство вышивки у славян своими корнями уходит в дохристианский период, как и все направление — имеет многовековую историю.

Із всього того, що я вичитала, а шукала я інформацію не тільки у Вікіпєдії, я собі подумала: або росіяни таки точно ні фіга не слов'яни, або щось у них з національним одягом не ліпиться. До того всього ще я знайшла таку інформацію, що вишиванка - це вбрання заможніх людей, бо вишивкою прикрашалося святкове і дороге вбрання, а сарафани носили бідні жінки, бо їх було легко кроїти і т.д.

Майже у кожного українця в хаті є вишиванка і вишитий рушник, але я  дуже сумніваюся, що хоч у десятої частини росіян в шафі є сарафан або косоворотка.

А тепер, любі мої сосайтівці (трясця, булька тому з носа, хто придумав слово "сосайтовка") голосуємо.

P.S. Хто буде матюкатися у моїй замітці, або лаяти Україну, тому хай в роті пір'я поросте! 





45%, 5 голосів

18%, 2 голоси

18%, 2 голоси

18%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
7

Коментарі

124.08.16, 22:36

Хоч у мене і немає вишиванки, та мені до сраки всі ті сарафани в лаптях!

    224.08.16, 22:47Відповідь на 1 від Андрій1961

    Хоч у мене і немає вишиванки, та мені до сраки всі ті сарафани в лаптях!Береш ноги в руки, кохану і їдеш у Косів або Яремчу за вишиванкою. Коли щось надумаєш купити, то не бери одразу, а торгуйся, можна збити ціну на 150-200 грн. Мертвий сезон там кінець жовтня-листопад, туристів мало і ціни за кімнати суттєво знижують. Не забудь там ще прикупити носків з козячого пуху, тепленні що торба!

      324.08.16, 23:44Відповідь на 2 від muxa-xa-xa

      Хоч у мене і немає вишиванки, та мені до сраки всі ті сарафани в лаптях!Береш ноги в руки, кохану і їдеш у Косів або Яремчу за вишиванкою. Коли щось надумаєш купити, то не бери одразу, а торгуйся, можна збити ціну на 150-200 грн. Мертвий сезон там кінець жовтня-листопад, туристів мало і ціни за кімнати суттєво знижують. Не забудь там ще прикупити носків з козячого пуху, тепленні що торба! у Косові таки буде дешевше, ціну наприкінці жовтня можна збити удвічі

        424.08.16, 23:45Відповідь на 2 від muxa-xa-xa

        а панчішки з вівці бачила?

          524.08.16, 23:46Відповідь на 1 від Андрій1961

          Хоч у мене і немає вишиванки, та мені до сраки всі ті сарафани в лаптях!Ще один спосіб: троєщинський ринок.. Там всього 3-4 точки, але ціни дешевші, ніж на західній

            625.08.16, 10:15Відповідь на 4 від Міс Марпл

            а панчішки з вівці бачила?Гольфи? Це бачила. Я собі такі прикупила, біленькі з рожевими квіточками.

              725.08.16, 10:50Відповідь на 6 від muxa-xa-xa

              а панчішки з вівці бачила?Гольфи? Це бачила. Я собі такі прикупила, біленькі з рожевими квіточками. це нам гольфи, а дитині моїй панчішки