хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Справжня історія Локі

  • 16.09.22, 18:12



Доки мені лікарі заборонили підіймати більше, ніж три кілограми, доки я фактично ув'язнений у чотирьох стінах, я задумав перекласти свої ж статті, де розповідаю про скандинавського бога Локі. Сподіваюся, що читачам подобається значно більше, ніж написана мова окупанта оригіналу.

Це стало можливим, коли я придбав собі «Старшу Едду» в українському перекладі, бо досить часто доводилося звертатися саме до «Едди», яка була в мене лише московською мовою, що й визначило мову написання. Ще тоді я вважав, що переклад "Едди" московською є поганим, який спотворює цей твір, як і все московське, до чого би воно не торкнулося.

Усі вірші, які взяті зі "Старшої Едди" в оповіданнях про Локі, знаходяться в першому виданні цього літературного пам'ятника українською мовою в перекладі Віталія Кривоноса, дніпровського письменника, журналіста та перекладача, який працює з англійськими, ісландськими та шведськими текстами.

"Старша Едда" українською вийшла у видавництві Жупанського в цьому важкому для України році. Переклад сочний, легко читабельний та зрозумілий, який передає не лише стиль викладеного матеріалу першоджерела, але й вносить присмак атмосфери тих далеких років, коли "Старша Едда" була записана.

Вибачаюся перед видавцем, що поки що не взяв дозвіл на публікацію уривків з цієї книги, але не зміг утриматися.

ОМ!!!

3

Коментарі

116.09.22, 19:54

Локі - один з ангелів з фільму "Догма"

    216.09.22, 20:24Відповідь на 1 від Лъйошкин_Кот

    Локі - один з ангелів з фільму "Догма"я не дивлюся фільмів. мені вистачає того, що про своїх богів та героїв писали скандинави. хоча, можливо, фільм цікавий. але я подивився, здається, про Тора - рідкісна хуйня для малолєток.

      316.09.22, 20:59Відповідь на 1 від Лъйошкин_Кот

      Локі - один з ангелів з фільму "Догма"як на мене, то один з тих фільмів, котрі обов'язково треба подивитися.

        416.09.22, 22:04Відповідь на 3 від TotgeKot

        Локі - один з ангелів з фільму "Догма"як на мене, то один з тих фільмів, котрі обов'язково треба подивитися.спробую, якщо радять.

          520.09.22, 17:38

          Де, курва, самий текст?

            621.09.22, 05:38Відповідь на 5 від ProfessorTV

            Де, курва, самий текст?вже в стічці. щоправда, нередагований.