хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ до журналістів

  • 31.07.12, 13:36
ШАНОВНІ ЖУРНАЛІСТИ!
                                                                                           Звертаюсь до Вас з ВІДКРИТИМ ЛИСТОМ та проханням.

                          Пояснення з якого приводу звертаюсь та чому (мотивування):

 Для того, щоб оволодіти повною інформацією, що коїться навколо резонансного судового процесу “по справі ЕЄСУ“, я звернувся спочатку до розтиражованих гасел особи, висловлювання якої  багатьма ЗМІ, взято як саме вірне та точне, а тому не підлягаюче сумніву – тези (беру саме цей термін для коректності) захисника Тимошенко Ю.В. – Сергія Власенко.

Спочатку не роблячи ніяких висновків, я почитав Ваші новини, подивився телевізійні репортажі, і побачив, що захисник (особа яка має не просто юридичну освіту, а адвокатське посвідчення) Власенко С.В. розповідає Вам на брифінгах невідповідаючі дійсності та непідтверджені видумані ним нібито факти, перекладає свою провину на кого завгодно, але не на власні прорахунки у виборі стратегії і тактики захисту.

 Для того, щоб послухати його особисто та побачити на власні очі, я був на брифінгах Власенко С.В.  13.07.12р.,  16.07.12р., 19.07.12р., та у суді 23.07.12р.

Коротко, що я почув та зрозумів, майже жодне висловлювання Власенко С.В. не підтверджено беззаперечними фактами, для усіх, таке твердження є лише припущенням і не більш того. Або висловлювання носили характер гасел, на кшталт “Юлі-волі”, “Україна переможе” та інше.

Задайтесь собі думкою, а що, якщо Ви будете казати “Юлі – ВОЛЮ”, хоч сто разів, вона вийде на волю, чи для цього потрібно зробити процесуальні дії, зайняти активну захисну позицію, надати покази та докази в суді, послатися на конкретні документи, які доводять її невинність. Якщо, хтось, я, Ви, чи Власенко буде казати “Юлі – здоров’я”, вона буде здорова в одну мить, чи потрібно пройти обстеження, лікуватись, приймати процедури, ліки ? Вірно, від таких  висловлювань не буде ніяких взагалі змін, потрібні дії.

Я попросив, що б захисник Власенко відповів на низку запитань в юридичній площині, але  мої питання на цих брифінгах, підказки, Сергієм Власенком при активній підтримці деяких журналістів по суті були проігноровані, він  бажав, на мою думку, чого завгодно, але не настання для Тимошенко  бажаного, здоров’я та волі.

Він казав, що вона сама відмовилась від лікування, а потім, що їй перешкоджають в цьому, він казав, що вона не бажає пройти обстеження, мотивуючи недовірою, а як можна лікувати не знаючи стану, як можна призначати, не побачивши “картини” хвороби в цілому, чому хвора не бажає щоби  експерти обстежили ії, зробили висновки та описали хворобу (якщо така є тяжка хвороба) ?

Він каже, що підсудна не прийде на судове засідання, не розповідаючи Вам про те, що явка підсудної у даному разі згідно норм КПК України є обов’язковою, та правовим наслідком неявки є цілком законний привід  до суду, і ніякі спецслужби, як він розповідає, будуть винні в цьому, а  тільки він сам за такі запропоновані дії для його підзахисної.

Вам Власенко говорить, що, якщо Тимошенко хвора, то ії не мають права доставляти до суду, не доповідаючи Вам, що не просто хвороба, а лише тяжка хвороба, є єдиною можливою уважною підставою по неявці Тимошенко до суду.

Власенко розповідає про те, що він  вирішив, що Тимошенко хвора, при цьому підкреслюючи, що він не е  медиком, та  забуваючи, що йому потрібно регулювати свої дії до КПК і  законів України, і для такого твердження потрібно мати  медично-експертний висновок, і оскільки медична діяльність ліцензована, а експертом е не кожен медичний працівник, то Тимошенко потрібно пройти обстеження, якщо він бажає, щоб вона мала можливість не явитись до суду.

Я вважаю, що Власенко свідомо вводить Вас, а через Вас і суспільство в оману,  як приклад з тим же експертним висновком № 266ке9 судово-медичної комісійної експертизи) від 20.07.12р., ним надається Вам доповідь, що експерт чітко не вказав, що Тимошенко має можливість бути присутня у суді, але Вам, не маючим спеціальної освіти, не доповідається, що  медичні висновки так і формулюються. При цьому Власенку ще і звинувачує медиків в тому, що «вони порушили все, що можна порушити».

Він каже, що згідно висновку Тимошенко може бути присутня у бібліотеці, то тим паче, і у суді вона може мати можливість вільно розуміти, висловлювати думки і бути присутня у суді (стан здоров’я не перешкоджає… не вибачає протипоказань).

 Власенко на камери вказує журналістам,  що Тимошенко не має можливості і бажання (!!!) бути присутньої у суді, а її адвокат Олександр Плахотнюк на засіданні 23.07.12 р. висловив суду, що без Тимошенко не можливо проводити слухання по  справі, але чомусь  ця правова заява не освітлюється в наших чесних ЗМІ.

 Власенко розповідає, що Юлії Тимошенко так погано, але при цьому ВОНА має можливість та спроможність майже кожний день приймати, розуміти, та сповіщатись з численними міжнародними делегаціями на іноземній мові, а у суді не зможе розуміти українську мову, так чи що?!

 Він розповідає, а Ви сповіщаєте, що  вона хвора, що не встає з ліжка, і тут же в наступному реченні, що вона  бажала та мала необхідність подзвонити, для чого була готова  спуститися (чи спустилася) на восьмий поверх до телефону, як, за його же  твердженням це могла зробити людина, яка не може самостійно встати ?

Він розповідає про тяжкі умови ув’язнення та лікування, а Ви надайте собі відповідь, який звичайний хворий, а тем більш ув’язнений взагалі має можливість так лікуватися відбуваючи покарання та, щоб його лікували німецькі лікарі з недешевої лікарні ?

Навіщо 19.07.12р. Власенко розповідає, що з часу коли поїхав німецький лікар (11.07.12р.) минуло два тижня, якщо це вісім днів ?

Ви не надали собі відповідь?  Можливо приводити ще багато фактів де Власенко надає неточну, а іноді  сумнівну інформацію, яка вводить в оману Вас, а Вами доводиться до  громадян. То чому Ви цю несинітницю, як аксіому надаєте  громадянам в інформаційному блозі? Чому коли навіть стає очевидним, що  раніше поширена Вами інформація не відповідає дійсності, не говорите про це читачам? Я не розумію.

  Своїми діями саме Власенко робить, щоб настали події саме приводу Тимошенко до суду за судовою постановою, а не ніякі там “спецслужби”.

  Мені стало сумно та соромно, як особі  маючій юридичну освіту та багато років приймаючій участь у судових  справах, а також, як особі, яка має відношення і до ЗМІ.

 По перше, оскільки Власенко С.В. не кваліфіковано захищає Тимошенко Ю.В., робить своїми діями шкоду їй, а по друге, що журналісти, замість того, щоб висловлювати новину з думками усіх сторін для повноти та об’єктивності, беруть його припущення та його словами “брехню” і доносять цю «інформацію» читачам та глядачам, як істину в останній інстанції?!

 Чому потрібно журналістам  освітлюючи ці події більш уважніше підходити до інформації, яку доносять до громадян?  В даному випадку Ви освітлюєте не просто якусь подію,  факт, а саме дії та події, які вже лежать у юридичній площині. Тобто з  юридичного боку і потрібно роз’яснити, чому так чи інакше було  здійснено, та як потрібно було робити особам по справі, та чому кожна з  осіб вважає таки дії правомірними.

 Для приклада, подія у сфері погоди, дощ пройшов не тому, що хтось у когось вкрав гроші, а тому, що є закони природи. І якщо навіть дощ пішов відразу після того як у громадянина В. вкрали гаманець, то ніяких причинно-наслідкових зв’язків в цьому немає.

 В кожній телевізійної компанії, газеті, іншому ЗМІ є в штаті юристи, чи знайомі, які мають юридичну освіту, та  мають можливість надати саме правовий аналіз того чи іншого явища по  судовій справі, консультація якого потрібна, не кажучи вже про  коментарі. Оскільки з Вашого репортажу, людина зробить невірні висновки, яку за Вашою згодою вводять в оману.

 Для Власенко ж потрібно більш критично відноситься до своїх дій по захисту, не виправдовуючи свої невірні дії, перекладаючи провину на кого завгодно, а робити професійно свою справу. “Будь-який психіатр підтвердить, що божевілля починається з падіння критики до себе. Коли людина ігнорує об’єктивну інформацію, починає бачити світ не таким, яким він є, а таким, яким хоче бачити. Будь-який негативний сигнал сприймається як змова ворогів і викликає параноїдальні симптоми.”  Мої висновки у цьому листі є особистими судженнями, але зробленими на підставі аналізу побаченого та почутого на внутрішньому переконанні.

  Що прохаю (це Ваше право брати до уваги чи ні, але задуматись потрібно):

 Тому пропоную та прохаю, доносьте інформацію про кожну судову справу, саме через юридичну площину, доносьте таким чином повно, об’єктивно, надаючи можливість різним сторонам  надати свою думку як і про “мораль”, так і про законність.

Бажано що би кожен журналіст ніколи не забував про свій обов’язок подавати   для   публікації   об’єктивну   і   достовірну  інформацію,  та конституційне право громадян України на отримання достовірної і  повної інформації.

З повагою, Олександр Каряка, юрист, правозахисник та журналіст.

30.07.2012р. 

PS:  ПРОСЬБА к редакторам и журналистам СМИ – кто посчитает нужным и возможным, разместите пожалуйста это ОБРАЩЕНИЕ!

Андрей БородавкаПредседатель Правления ХООО "ИНСТИТУТ РЕГИОНАЛЬНОЙ ПОЛИТИКИ" .
6

Коментарі

131.07.12, 14:02

http://www.youtube.com/watch?v=9Ix0lUxj-Zo
Комментарии на ФСБ:
Татьяна Виллард – А. Каряка поднимает абсолютно объективные и справедливые вопросы здравого смысла. Очень надеюсь, что журналисты задумаются об этом и начнут освещать события, связанные с Тимошенко, не однобоко (как до сих пор происходило), а вдумчиво и более профессионально.

Андрей Бородавка – Татьяна, первым показателем будет – осветят ли журналисты вообще сам факт этого обращения и наличия проблемы о которой говорит АК. Сегодня в здании апсуда после судебного заседания перед брифингом Власенко, Александр Каряка выступил с этим обращением перед десятком видеокамер и оставил его распечатанным для журналистов, а затем выступил на митинге. Как Вы думаете, узнаем ли МЫ об этом в вечерних новостях???? Судя по реакции на рассылку

    Гість: Картек

    231.07.12, 14:04

    Хренушки, журналисты должны подать информацию как сенсацию, дабы вызвать эмоции и аудитории, иначе грош им цена. Скупой юридический язык не катит

      анонім

      331.07.12, 14:05

      Ну по-перше дуже безграмотно написано - "освітлючи події" треба "висвітлюючи події" і т.д. По-друге, ці всі юридичні висновки когось цікавили б як би процес був чесним і відкритим, я думаю і їжаку зрозуміло що це не так. Всі прекрасно розуміють, що цей процес не юридичний а політичний, відповідно і політичний захист від Тимошенко. А якщо шановний пан має іншу думку прошу згадати за що була засуджена Тимошенко в перший раз - за підписання газових угод і що зробив недавно нинішній премєр-міністр Азаров - повністю аналогічна ситуація підписав договір про зону вільної торгівлі в СНД без формальних "настанов" нинішнього гаранта. І де зараз Азаров? І чого він до сих пір премєр-міністр, а не звільнений і непритягнутий до суду?

        431.07.12, 14:42Відповідь на 3 від анонім

        дуже безграмотно написано - "освітлючи події" треба "висвітлюючи події" і т.д.

        Так. Таке враження, що москаль писав... За таку його помилку перший раз, думаю, треба обiйтись гуманним покаранням - розстрiлом. Ми ж не звiри якiсь. А Юлi, звичайно, волю. Навiть за рахунок усього народу

          531.07.12, 14:42

          Ну і чого Ви так репетуєте? Як би хотіли звільнити Ю.В. так Власенко не вів би себе так, як людина якій потрібно пити зеленку з йодом 3 разі в день по 1 флакону того й другого і запивати святою водицею. А так інтереси всих сил збіглись в одному - не допустити Ю.В. до виборів і тут все йде в хід: від зради до маразму і т.д.

            631.07.12, 14:48Відповідь на 5 від Автодор 7

            Ну і чого Ви так репетуєте? Як би хотіли звільнити Ю.В. так Власенко не вів би себе так, як людина якій потрібно пити зеленку з йодом 3 разі в день по 1 флакону того й другого і запивати святою водицею. А так інтереси всих сил збіглись в одному - не допустити Ю.В. до виборів і тут все йде в хід: від зради до маразму і т.д.Совершенно верно. Если дело действительно высосано из пальца и цель - действительно освобождение от тяжелых оков, то лучший вариант - развалить его логичной, грамотной защитой.

              731.07.12, 15:11

              "...можливість так лікуватися відбуваючи покарання та, щоб його лікували німецькі лікарі з недешевої лікарні ?"
              Да, но где результат его лечения? Украли (сукраинили) документы?
              И вообще, где диагноз - чем она болеет? От чего заболела. Она стыдится своей болезни и не даётся врачам. Если узнают, чем она болеет, Тимошенко придётся прятаться от всех.
              "...що не просто хвороба, а лише тяжка хвороба,"
              Какая хвороба? Вот. Вы не знаете и никто не знает.
              Так что бросьте эту тему, не морочьте себе голову. Всё равно толку не будет. Просто вы зарисуетесь этаким объестивнфм и честным правдолюбцем на фоне несерьёзных журналистов.

                831.07.12, 15:19Відповідь на 6 від CKB

                Это дело высосано из грязного пальца.
                Решить проблему можно соблазнив Сосателя новыми грязными пальцами. Он обгадится.
                И вообще, Тимошенко может освободить только российский спецназ. Точка.
                А нет- пусть сидит тихо, качает мускулатуру и учит иностранные языки, как Мандела- до старости сохранится, а так пропадёт до срока.

                  931.07.12, 15:21Відповідь на 8 від фон Терджиман

                  Это дело высосано из грязного пальца.
                  Решить проблему можно соблазнив Сосателя новыми грязными пальцами. Он обгадится.
                  И вообще, Тимошенко может освободить только российский спецназ. Точка.
                  А нет- пусть сидит тихо, качает мускулатуру и учит иностранные языки, как Мандела- до старости сохранится, а так пропадёт до срока.
                  Российский спецназ обиделся на Джульетту еще зимой 2004-го
                  Да и вообще - все мужчины, так или иначе соприкасавшиеся с Юлией Владимировной, очень плохо кончали. Проверено электроникой

                    1031.07.12, 15:29Відповідь на 9 від CKB

                    Россссии надо иметь женский спецназ. Давно пора. Девственниц-мусульманок.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна