хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

ТЕРМІНАЛ АГРО самовільно займає земельну ділянку

  • 11.03.23, 21:46

ТЕРМІНАЛ АГРО самовільно займає земельну ділянку

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, у місті Дніпро ТОВ «ТЕРМІНАЛ АГРО» самовільно займає земельну ділянку по вул. Надії Алексєєнко, 70, чим заподіяно спричинення мільйонної шкоди.

Журналісти Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» виявили порушення з боку ТОВ «ТЕРМІНАЛ АГРО», яке самовільно займає земельну ділянку  площею 0,8178 га.

Згідно статті 122 Земельного кодексу України, надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування здійснюється Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.

Дослідження бази обліку прийнятих рішень Дніпровської міської ради показало, що прийнятих рішень про передачу в оренду або постійне користування земельної ділянки не було виявлено.

Акт ГУ Держгеокадастру № 426-ДК/485/АП/09/01/21 від 12.05.2021 підтверджує факт самовільного зайняття земельної ділянки площею 0,8178 га з боку ТОВ «ТЕРМІНАЛ АГРО» на вулиці Надії Алексєєнко, 70 у м.Дніпро.

Використовуючи майже гектар землі без відповідного рішення органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування. Розмір шкоди заподіяної ТОВ «ТЕРМІНАЛ АГРО» внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки може становити 2 011 326,06 грн.

За таких обставин, ТОВ «ТЕРМІНАЛ АГРО» займає земельну ділянку самовільно, без необхідних дозволів та згоди відповідних органів влади.

Такі дії є порушенням законодавства України, а саме Земельного кодексу. За порушення встановлених правил надання земельних ділянок можуть бути застосовані адміністративні та/або кримінальні санкції.

Згідно з Частинами 1 та 2 статті 229 Земельного кодексу України, правопорушення, пов’язане з самовільним зайняттям землі, може бути покаране штрафом у розмірі до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Згідно Земельного кодексу України, відповідальність за відшкодування збитків, завданих державі у зв’язку з порушенням законодавства про землю, несуть особи, які такі порушення вчинили.

Отже, ТОВ «ТЕРМІНАЛ АГРО» повинно відповісти за свої дії та відшкодувати збитки, які були завдані державі у зв’язку з самовільним зайняттям земельної ділянки.

З даного приводу було подано відповідну заяву до ВП №6 ДРУП ГУНП у Дніпропетровської області. Відомості внесені до ЄРДР, розпочато досудове слідство за ст. 197 -1 Кримінального кодексу України.

Інформаційне агентство ГО «Антикорупційна правозахисна рада» звертається до відповідних органів влади з проханням вжити необхідних заходів щодо відновлення порядку та встановлення законності в даній ситуації.

Раніше ми неодноразово писали про аналогічні правопорушення. В тому числі писали про факт нераціонального використання земель в охоронній зоні прибережної захисної смуги. Також варто зазначити, що питання самовільного зайняття землі залишається актуальним не лише у місті Дніпро, а й у багатьох інших населених пунктах України. Недостатня увага до цього питання може призвести до зростання кількості правопорушень.

У свою чергу, журналісти Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» продовжують вести розслідування подібних випадків. Нагадуємо, що кожен громадянин має право на доступ до інформації про використання земельних ресурсів та контролювати дії органів влади та землекористувачів у цій сфері.

0

Коментарі