Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

ДБР розслідує дорожньо-транспортну пригоду

  • 31.01.22, 11:21

hlavnyj-rysunok-2-e1643462460118.jpg

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, ДБР розслідує дорожньо-транспортну пригоду у місті Кам’янське яка сталася за участі автомобіля співробітника Дніпровського УВБ ДВБ

lajosha_kartynka.jpg?w=1200&ssl=1В квітні минулого року Інформаційне агентство ГО «Антикорупційна правозахисна рада» оприлюднило інформацію про ДТП, яке сталося на в’їзді у м.Кам’янське. В матеріалі йшлося про можливу участь у скоєнні ДТП оперуповноваженого Дніпровського УВБ ДВБ НП України старшого лейтенанта поліції – Крістіана Лайоші. Слід зазначити, що даного співробітника разом із собою привів попередній керівник Дніпровського УВБ ДВБ - Володимир Желізняка. Про особливості роботи пана Желізняка  на займаній посаді ми писали раніше. Також нами було отримано інформацію про те, що ДБР розслідує зазначену дорожньо-транспортну пригоду.

Через пів року після виходу матеріалу до нас звернувся сам пан Лайоша. В листі він вимагав спростувати припущення про його можливу участь у скоєнні ДТП. А також жалівся на поширення недостовірної та негативної інформації. При цьому пан Лайоша не вказав, яка конкретно інформація на сайті є недостовірною. Що ми мали спростовувати – факт ДТП, але як пояснити фото потрощеної Шкоди. Або журналісти нашого інформаційного агентства мали спростувати можливу участь у ДТП самого Лайоші. Ми вирішили з’ясувати як розслідується дорожньо-транспортну пригоду у місті Кам’янському, що сталася за участі автомобіля оперуповноваженого Дніпровського УВБ ДВБ.

  Ми звернулися із запитом до Національної поліції України. Просили надати інформацію про хід розслідування щодо можливої участі у скоєнні ДТП Крістіана Лайоші.

Серед іншого нас цікавили наступні моменти. Чи відомо в ГУНП Дніпропетровській області яким транспортним засобом користується  Крістіана Лайош у робочий час. Чи проводилась службова перевірка за фактом ДТП з автомобілем Шкода.  Чи було встановлено осіб, постраждалих від ДТП та особу, яка її скоїла. Хто зняв державні номерні знаки з автомобіля та з якою метою, і чому водій Крістіана Лайош втік з місця пригоди. Якщо ДТП скоїв Крістіана Лайоша,  які вжито заходи для притягнення його до передбаченої законом відповідальності. Та чи відшкодовано збитки заподіяні ДТП власникам майна.

Відповідь на запит, адресований Національній поліції, надало Державне бюро розслідувань. ДБР розслідує дорожньо-транспортну пригоду, що сталася у місті Кам’янському в рамках досудового розслідування за № 62021170030000107. Подію кваліфікували за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу. Досудове розслідування було доручено слідчим третього слідчого відділу (з дислокацією у м.Дніпрі) теруправління ДБР, розташованого у місті Полтаві. Процесуальне керівництво мало здійснювати Дніпропетровська обласна прокуратура.

            Не за кожне порушення правил безпеки дорожнього руху береться Державне бюро розслідувань, а процесуальне керівництво здійснює обласна прокуратура. Згідно підслідності, Державне бюро розслідувань покликано розслідувати кримінальні правопорушення, що вчинили, в тому числі працівники правоохоронних органів та інші посадовці.

Наприклад, ДТП за можливої участі нардепа від «Слуги народу» Олександра Трухіна розслідує саме ДБР. В нашому випадку ДБР розслідує дорожньо-транспортну пригоду, через можливу участь в його скоєнні співробітника поліції в особі Крістіана Лайоші. До речі, «Слуга народу» Олександр Трухін заявляє, що під час ДТП не знаходився за кермом автомобіль Audi.

Втім повернемось до дорожньо-транспортної пригоди, що сталося у Кам’янському. ДБР підтверджує, що Шкода Октавія належала Крістіану Лайоші. Інформацію про цю автівку знаходимо в декларації Крістіана Лайоші, виявляється, що належить вона матері поліцейського, а він бере покататися. Втім під час дорожньо-транспортної пригоди, пише ДБР, Лайоша знаходився на пасажирському сидінні, а за кермом перебував цивільний громадянин. Можливо це була мати поліцейського, яка і володіє авто? Також ДБР зазначає, що після ДТП Крістіан Лайоша попрямував до місця проходження служби. Якщо вірити ДБР, маємо розтрощену автівку і пасажира в особі пана Лайоші, який вилазить з неї та поспішає на роботу. Нагадаємо, що доїхати Крістіан Лайоша мав до міста Дніпра, де на вулиці Січеславській Набережній, 19, знаходиться УВБ в Дніпропетровській області.

            ДБР зазначає, що після ДТП автомобіль, яким користується Крістіан Лайоша доправили на майданчик зберігання тимчасово вилучених транспортних засобів. Тут в середини авто було виявлено скручені номерні знаки, це може свідчити про спробу приховування власника автомобіля.

Під час огляду автомобіля були зроблені змиви біологічного матеріалу з контактуючих поверхонь транспортного засобу. Ця процедура дає змогу з’ясувати хто саме перебував за кермом. Тобто чиї відбитки знаходимо на кермі, та особа і могла потенційно керувати машиною. Далі у відповіді ДБР зазначає, що факт причетності оперуповноваженого Дніпровського управління ДВБ НП України К.В.Лайоша до вчинення дорожньо-транспортної пригоди свого об’єктивного та документального підтвердження не знайшов.

Якщо вірити ДБР, то Крістіан Лайоша, який користується автомобілем Шкода Октавія, керма не торкався. А поруч завжди мав цивільну особу, яка його підвозила куди треба. Але 16.04.2021 через ДТП куди треба Лайоша не доїхав, проте став героєм матеріалу Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада».

Також ДБР повідомило, що кримінальне провадження № 62021170030000107 закрито за відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення. Таке рішення в ДБР пояснили відсутністю осіб, які отримали тілесні ушкодження в наслідок дорожньо-транспортної пригоди, що трапилась 16.04.2021.

Вчасно покинути місце ДТП, домовитися із постраждалим і жодної кримінальної відповідальності. Саме цьому може навчити ситуація, яка сталася із автомобілем, яким користується Крістіан Лайоша.

Що бачимо по факту? Співробітник Дніпровського УВБ ДВБ зранку наступного дня після святкування «Дня карного розшуку», начебто рухався на пасажирському сидінні свого автомобіля. Автомобіль потрапив в ДТП, з невідомих причин державні номерні знаки з машини зникли, а  Лайош, начебто, попрямував на роботу… На нашу думку, доволі сумнівне розслідування та нелогічні висновки… Ворон ворону око не виклюне, або чесний поліцейський дійсно ненавмисно потрапив у неприємну пригоду?!

0

Коментарі