хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Незаконний видобуток піску

  • 18.06.21, 16:21


https://com1.org.ua/nezakonnyj-vydobutok-pisku/

В ході власного розслідування було виявлено незаконний видобуток піску в місті Кам’янському. Сподіваємося, що на цей факт відреагують в правоохоронних органах.

В ході власного розслідування журналісті Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» зіткнилися із діями, які могли нагадувати незаконний видобуток піску. Добували пісок невідомі особи, які могли порушувати умови спеціального дозволу на користування надрами. Тобто за відсутності акту про надання гірничого відводу організували незаконний видобуток піску. Роботи проводилися на землях територіальної громади міста Кам’янське в районі бази відпочинку  «Дубовий Гай».  

Незаконний видобуток піску винахідливі копачі приховали під роботи із розробки водойми. Комерційна структура розробляла надра та здійснює видобуток піску землях водного фонду, охороні яких українське законодавство приділяє особливу увагу.

Площа, яка потрапила під незаконний видобуток піску, складає майже десять гектарів. У більшості випадків роботи ведуться на ділянках прибережної захисної смуги, ширина яких для великих річок складає 100 метрів і більше.  Зазначений незаконний видобуток піску місті Кам’янському ведеться у промислових масштабах. Невстановлені особи  намивали породу за допомогою земельного снаряда, також активно застосовувалися екскаватори. Така практика видобутку руйнує береги річки, що може спричинити екологічну, техногенну катастрофу.

Скоріш за все незаконно видобуту суміш за готівку реалізовували фізичним особам і комерційним структурам в м. Кам’янське та  Дніпропетровської області. Знижку за незаконний видобуток ділки не робили, податкові, звісно, також ніхто не сплачував.    

За словами місцевих мешканців щоночі з ділянки, де незаконного видобувався пісок, вантажівки вивозили у середньому по 100-200  тон піску.

За попередніми оцінками земельна ділянка стала непридатною до використання за цільовим призначенням і відновленню не підлягає. Реальну суму збитків, що завдано екології, встановить відповідна експертиза.

Слід зазначити, що намив піску шкодить екологічній біосистемі водного об’єкту, спричиняючи загибель біоресурсів річки. Також, знищуються земельні ділянки прибережної захисної смуги. Невідомі особи, займаючись зазначеною шкідливою незаконною діяльністю, уникають сплати необхідних бюджетних, податкових зборів та платежів.

За незаконний видобуток піску передбачено кримінальну відповідальність розділом VIII КК України (кримінальні правопорушення проти довкілля), зокрема, статтями 239-1, 240, 254 Кримінального кодексу України

З даного приводу, звертаємося до правоохоронних, спеціалізованих контролюючих органів, з вимогою вжити термінові заходи реагування.  Перевірити законність видобутку (намиву) піску на території міста   Кам’янське. При підтвердженні здійснення правопорушення, притягнути винних осіб до відповідальності.

Ми продовжуємо слідкувати за даної подією. Після отримання необхідних підтверджуючих документів, буде ініційовано відповідні перевірки з боку спеціалізованих контролюючих органів.

Більше новин 


0

Коментарі