хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Дорогі парковки дніпра

  • 10.06.21, 12:50
В порівнянні з іншими містами України парковки Дніпра  доволі дорогі. Але до бюджету міста доходить мінімум отриманих коштів.
Впродовж декількох років тривають суперечки між активними містянами, водіями та Дніпровською міською радою. Предмет спору – розмір плати за  місце для паркування, порядок визначення такої ціни, а також хто має бути оператором паркувальних майданчиків. Тобто, хто саме має збирати гроші з водіїв і куди ці гроші мають йти, до бюджету або до стороннього оператора паркувальних майданчиків.  Часто справи про дорогі парковки Дніпра доходять до суду, де міська влада традиційно програє.
Після сесії Дніпровській міської ради, яка пройшла у вересні 2020 року, тариф за годину паркування склав десять гривень. ГО «Платформа Громадський Контроль» такий тариф оскаржили у суді. Спочатку міська влада Дніпра «затягувала» з апеляційною скаргою, а потім «провела» «громадські слухання». Після так званих «громадських слухань» виконком Дніпровської міської ради затвердив нові тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування.
Тепер за дорогі парковки мешканці Дніпра мають платити від десяти до двадцяти гривень, в залежності від місця, де авто залишили. Цікаво, що представники найбільшої приватної фірми, яка надає послуги з паркування, жалілися на збитковість своєї діяльності  і просили про підвищення тарифів. Містянам ця фірма, з офшорними коріннями, відома як ТОВ «Паркт Сервіс Группе» (ЄДРПОУ 40884777).
Дорогі парковки автотранспорту Дніпра, де оператором, здебільшого призначено ТОВ «Паркт Сервіс Группе». Навіть з урахуванням найдорожчих тарифів міський бюджет поповнюється не достатньо. Також оператор, начебто, витрачає на свою діяльність близько 60 відсотків отриманих коштів, хоча, наприклад, Київському комунальному закладу вистачає 40%. Також слід враховувати, що станом на кінець 2019 року в ТОВ «Паркт Сервіс Группе» працювало лише 17 чоловік. Функцію «загоняти» клієнтів передоручено чисельній армії інспекторів з паркування, які отримують заробітну плату з місцевого бюджету. Більш того, на сьогодні планується підняти тарифи з паркування. Тепер ми будемо сплачувати по 10-15-18-20 грн./год.. Слід зазначити, що з урахуванням того факту, що оператором є приватна фірма, підвищення платні збільшить лише, виключно прибутки ТОВ «Паркт Сервіс Группе», надходження до міського бюджету більше НЕ стануть!
Втім в ТОВ «Паркт Сервіс Группе» беруть не кількістю, а якістю. Виходить добрий менеджерський підхід, нехай і за кошти дніпрян. Так, з лютого 2021 року ТОВ «Паркт Сервіс Группе» очолив Володимир Бацун. До цього він очолював Інспекцію з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради. Співробітники саме цієї установи штрафують автовласників у місті Дніпрі. Переважно штрафи оформлюються за те, що  авто припаркували не на майданчику «Паркт Сервіс Группе».
Після проведення вищевикладеної поверхневої аналітики з’явилось більше питань ніж відповідей…
–        Чому міськрада Дніпра, як в інших містах України, не доручить функцію оператора з паркування комунальному закладу? Це дало б можливість знизити тарифи для громадян та забезпечити прозоре поповнення бюджету.
–        Чому парковки Дніпра самі дорогі в Україні? Адже, як бачимо з прикладів інших міст, така завищена тарифікація є необґрунтованою! Більш того, незрозуміло навіщо створювати платні паркувальні майданчики поза центральними вулицями міста.
В нас складається враження, що посадові особи в даному випадку опікуються лише заробітком приватної фірми, не зважаючи на інтереси містян та місцевого бюджету.
В даній статті викладено не всі питання… Деякі, більш незручні та гострі ми переправили до компетентних правоохоронних органів. Далі буде…

ДЕТАЛЬНІШЕ (ДОКУМЕНТИ) https://com1.org.ua/dorohi-parkovky-dnipra/
0

Коментарі