Побут дитини-алергіка

    Визначення сенсибілізації до різноманітних алергенів-це найперша справа у боротьбі з алергічними станами.Проте недешевий аналіз дає нам неповну картину,адже він визначає лише “головні” чинники,а їх існує безліч.Фактично,визначити усі алергени зовсім нереально,і лікар повинен постаратися визначити етіологічну складову(куди їздили,де проживаєте,коли що цвіте і тд.)Як би там не було,але левову частку часу,попри те,що алергіку рекомендовано якомога більше часу проводити на свіжому повітрі,дитина усе ж проводить удома.Тому попробую згрупувати поради із власного досвіду по організації гіпоалергенного побуту дитини.

  усунути синтетичні миючі засоби(мила,гелі,порошки і тп.),ніяких парфумів,лаків для нігтів чи волосся у присутності дитини!

  для миття використовуйте лише господарське мило чи натуральне дитяче мило,

  прибрати з помешкання все можливі пилозбірники(різні дрібнички,котрими заставлені полички,серванти)

  одяг і книги(це найбільші пило та кліщезбірники) тримати лише у закритих шафах

  вовняні та ватні ковдри,пухові чи пір’яні подушку негайно викинути узагалі,замінивши їх або синтетикою,котру тим не менше слід обов’язково прати не менше разу в місяць,або натуральними аналогами(подушка з гречаним лушпинням)

   скріпіть серце і постарайтеся обмежити кількість м’яких іграшок,а якщо дитина дуже скорбить за улюбленим ведмедиком,то його треба попилососити ретельно і відправити у експедицію у Лапландію(на кілька годин упакувати у поліетилен і сховати у морозилку на кілька годин).Процедуру повторювати періодично-раз у місяць

  постільну білизну слід ретельно прасувати,пропускаючи пару,а потім насухо-волога сприяє розмноженню паразитів,міняти слід раз на тиждень

  прибирати слід якомога частіше.Найбільшу увагу слід приділяти м’яким меблям(пилососити),робити вологе прибирання,дитина при цьому повинна знаходитися поза приміщенням

  ніяких килимів,паласів чи гобеленів,жодних домашніх тварин із шерстю,навіть тих що “не линяють”,якщо є акваріумні рибки-не годуйте їх сухим кормом

  якомога частіше провітрюйте приміщення

  звичайні порохотяги збирають лише видимий пил і,як не крути,утворюють невидимий стовп дрібнодисперсної пилюки,тому бажано по можливості використовувати апарати нового покоління з НЕРА- та антибактеріальними фільтрами

  якщо у приміщенні сиро і сирість не піддається усуненню-це рай для цвілі та різноманітних грибів,міняйте назавжди або тимчасово помешкання

  винищіть під корінь тарганів,мурах,молей та інших супутніх людині паразитів(котрі своєю хітиназою отруюють побут алергіків)

  Ось такі ази.Одразу все і не систематизуєш.Якщо щось пригадаю-обов’язково доповнюватиму дану статтю.

  ©ambra.in.ua  
Тетяна Чайковська

Інтимна гігієна:народні методи

  
     Інтимна гігієна дуже важлива для здоров'я жінки. І хоча зараз косметичні компанії пропонують широкий вибір спеціальних засобів ( гель для інтимної гігієни , спеціальне мило для інтимної гігієни , серветки з лосьйонами і т.д. ) деякі жінки вважають за краще користуватися « бабусиними » рецептами інтимної гігієни.У цьому є раціональне ланка , так як не завжди ми можемо бути впевнені що в покупному гелі або милі дійсно міститися цінні екстракти лікарських рослин. Якщо ж приготувати спеціальний відвар вдома самій , в якість і користь можна не сумніватися.

Якщо Ви прихильниця народних рецептів і не дуже довіряєте готовим складам можна скористатися бабусиними рецептами для інтимної гігієни.

    Настої для підмивання

  Такий відвар , наприклад , допомагає навіть вилікується від молочниці і дуже корисний для інтимної гігієни:

- Збір з ягід ялівцю звичайного (лат. Juniperus communis ) ,

- Трави деревію звичайного ( лат. Achilla milleflium L. ) ,

- Листя шавлії лікарської (лат. Salvia officinalis ) ,

- Евкаліпта прутовидного (лат. Eucalyptus viminalis Labill ) ,

- Квіток ромашки аптечної (лат. Matricria recutta ) ,

- Календули лікарської ( лат. Calndula officinlis ) ,

- Бруньок берези повислої (лат. береза повисла - Btula pndula , нирка на латині - gemma ) , тополі чорної (лат. Ppulus ngra ) .

  Для приготування настою 2 столові ложки збору заливають одним літром окропу , настоюють ніч у термосі. Настій застосовують для місцевих ванн 1 раз на день. У разі молочниці приймають по 1/3-1/4 склянки 3-4 рази на день за 30 хвилин до їжі. Курс - 1 місяць.

  Настій для підмивання протимікробний :

  - Кора дуба 3 частини (лат. дуб - Quercus , деревна кора лат. - Induviae arboris )

  - Коріння кропиви 2 частини (лат. Urtca , коріння лат. - Radix , radicula )

  - Трава череди 1,5 частини (лат. Bdens tripartta , синоніми - Bidens acuta , Bidens comosa)

  - Лаванда 1 частина (лат. Lavandula )

  Як приготувати відвар: одну столову ложку збору залити 150 мл крутого окропу , закрити , настояти 2 години , зцідити , долити ще 150 мл окропу і відвар готовий. Можна підмиватися . Цей ароматний відвар має протизапальну і протівомікробіое дію.

  Є відомості що можна використовувати для особистої гігієни мед . Мед розводять з кип'яченою водою у співвідношенні 1: 10 .

  Настій для підмивання з ромашки

  інгредієнти:

- 1 ст. л . сухих квіток ромашки ( лат. Matricria recutta ) ,

- 1 склянку окропу.

  Спосіб приготування. Квітки ромашки залийте окропом і настоюйте протягом 15 хвилин. Підмиватися настоєм 2 рази на день. Після цього не обполіскуйте статеві органи водою , а акуратно промокніть чистим рушником.

  Настій для підмивання з календули , череди і деревію

  інгредієнти:

  - 1 ст. л . череди ( лат. Bdens tripartta , синоніми - Bidens acuta , Bidens comosa ) ,

  - 1 ст. л . квіток календули - нігтики лікарські ( лат. Calndula officinlis ) ,

  - 1 ст. л . квіток деревію (лат. Achilla milleflium L. ) ,

  - 2 склянки окропу.

  Спосіб приготування. Трави змішайте , залийте окропом і настоюйте 20 хвилин. Перед вживанням настій процідіть. Застосовуйте настій для підмивання 2 рази на день вранці і ввечері.

  Настій для підмивання з листя евкаліпта

  інгредієнти:

  - 1 ст. л . сухого листя евкаліпта (лат. Eucalyptus globulus ) ,

  - 1 склянку окропу.

  Спосіб приготування. Листя евкаліпта залийте окропом і настоюйте 20 хвилин. Перед вживанням настій процідіть. Застосовуйте настій для підмивання і ванночок .

  Настій з кори дуба і череди

  інгредієнти:

  - 1 ст. л . кори дуба (лат. дуб - Quercus , деревна кора лат. - induviae arboris ) ,

  - 1 ст. л . череди ( лат. Bdens tripartta , синоніми - Bidens acuta , Bidens comosa ) ,

  - 2 склянки води.

  Спосіб приготування. Воду доведіть до кипіння , всипте в неї трави і варіть на водяній бані 15 хвилин. Остудіть , процідіть і додайте 0,5 склянки холодної кип'яченої води.

  Обмивайте відваром інтимні місця 1-2 рази на день.

  Настій з ромашки , календули і м'яти

  інгредієнти:

  - 1 ст. л . сухих квіток календули - нігтики лікарські ( лат. Calndula officinlis ) ,

  - 1 ч. л . сухих квіток ромашки ( лат. Matricria recutta ) ,

  - 1 ч. л . м'яти (лат. Mntha piperta ) .

  Спосіб приготування. Трави змішайте і залийте окропом , настоюйте протягом 20 хвилин. Підмивайтеся приготованим настоєм 2 рази на день.

  Лимонно - гранатовий сік

Лимонний і гранатовий соки відомі своїми протизапальними властивостями. При їх використанні зверніть увагу на те , що лимонний сік повинен бути добре розведений водою , так як він може висушити слизову і посилити подразнення .

  інгредієнти:

  - 1 ч. л . соку граната ,

  - 1 ч. л . соку лимона ,

  - 1 склянка води.

  Спосіб приготування. Соки змішайте і розведіть теплою водою. Підмивайтеся отриманим розчином ввечері перед сном , після прийняття душу.

  Настій з квіток граната

  інгредієнти:

  - 1 ст. л . квіток граната (лат. Punica granatum , квіти на лат . - flores ) ,

  - 1 склянку окропу.

  Спосіб приготуванняКвітки граната залийте окропом і настоюйте протягом 20 хвилин.  Підмивайтеся настоєм в міру необхідності , для зняття роздратування і свербіння.

  Настій з кореня алтея

  Ранозагоювальну та антисептичну дію алтея зробило цю рослину одним з найпопулярніших засобів народної медицини для лікування будь-яких подразнень . Народні назви « Слиз -трава , просвирняк , проскурняк , просвірка , калачики (від подібності насіннєвих головок його ) , собача рожа » (В. Даль ) . Застосовується в офіційній медицині , зокрема Мукалтин - суміш полісахаридів , одержуваних з алтеї лікарської . Застосовується у вигляді таблеток при захворюваннях дихальних шляхів і легенів. Ну а народна медицина радить :

  інгредієнти:

  - 2 ст. л . подрібненого кореня алтея (лат. Althaa ) ,

  - 2 склянки води.

  Спосіб приготування. Корінь залийте холодною водою і настоюйте 8 годин. Перед вживанням настій підігрійте . Використовувати для промивання роздратованого місця 1-2 рази на день вранці і ввечері.

  Збірний трав'яний настій

  інгредієнти:

  - 3 ст. л . насіння льону ( лат. Lnum , насіння лат. - semen , sementis ) ,

  - 1 ст. л . кореня алтея (лат. Althaa ) ,

  - 1 ст. л . квіток ромашки ( лат. Matricria recutta ) ,

  - 1 ст. л . квіток мальви (лат. Malva ) ,

  - 1 ст. л . квіток буркуну (лат. Meliltus ) ,

  - 3 склянки окропу.

  Спосіб приготування. Трави змішайте , залийте окропом і настоюйте протягом 15 хвилин. Після цього настій процідіть через марлю.

  Настій використовуйте для щоденних підмивання , поки не зникне роздратування.

  Настій з ромашки і мати-й -мачухи

  інгредієнти:

  - 1 ст. л . сухого листя мати-й -мачухи (лат. Tussilgo frfara ) ,

  - 1 ст. л . сухих квіток ромашки ( лат. Matricria recutta ) ,

  - 1 склянку окропу.

  Спосіб приготування. Трави залийте окропом , настоюйте 20 хвилин. Після цього настій процідіть і розведіть склянкою холодної кип'яченої води. Обмивайте роздратоване місце за допомогою ватного тампона. Після цього акуратно промокніть м'якою серветкою.

  Окреме місце у боротьбі з проблемами в інтимній сфері займає мило ручної роботи,в котре,на відміну від максимально здешевлених і насичених всеможливими хімічними агентами промислових аналогів,мильних діл майстри додають спеціально збалансовані відвари з трав'яних зборів,інфузи і мацерати трав і молочну кислоту.Ми створили таке тверде мило одними з перших.

  Тетяна Чайковська  ©ambra.in.ua

Масло від післяродових розтяжок

  Шкіра вагітних жінок піддається сильному розтягуванню , і тому ймовірність появи розтяжок у вагітних дуже велика.Але загальні рецепти боротьби з розтяжками не підходять для вагітних і нещодавно народили. Для жіночої шкіри в цей період потрібно особливо акуратний догляд. Тому необхідно правильно підібрати засоби від розтяжок.Натуральні жирні та ефірні масла - відмінний засіб для зволоження шкіри , збільшення її пружності , еластичності і запобігання розтяжок . Для вагітних основним плюсом використання жирних та ефірних масел є їх 100 % натуральність.Однак використовувати масла вагітним тим не менш варто дуже обережно , дотримуючись ряд важливих рекомендацій .

  Масло від розтяжок під час вагітності

Для шкіри грудей , живота , стегон під час вагітності обов'язково додаткове зволоження .

  Протягом першого триместру , коли особливо важливо захистити несформованого малюка від впливу хімії , натуральні масла мало не єдиний засіб, який можна використовувати для боротьби з розтяжками . Найкраще підійде масло зародків пшениці і масло жожоба. Можливо також використання оливкової олії.

  Розтяжки у вагітних найчастіше утворюються саме в другий триместр . З цього часу Ви можете починати користуватися спеціальним кремом або гелем від розтяжок. Але масло і в цей період може послужити відмінним захистом від розтяжок або доповненням до крему .

  Які масла використовувати вагітним проти розтяжок ?

  Для боротьби з розтяжками вагітні можуть використовувати жирні олії в чистому вигляді ( найкраще підійде масло зародків пшениці й жожоба ) або додавати в них ефірні .

  Особливо популярні в період вагітності ефірні масла лаванди , неролі , апельсина.

  Рецепти масла від розтяжок під час вагітності:

  4 стіл . ложки оливкової олії
  2 краплі лаванди ;
  2 краплі герані ;
  2 краплі апельсина.

або

  40 мл рослинного масла ( оливкової , кунжутного , міндальноего або персіковоего ) ;
  2 краплі лаванди ;
  1 крапля неролі ;
  крапля апельсина.
  Для лікування і профілактики розтяжок під час вагітності приготовлену суміш необхідно щодня наносити на шкіру проблемних зон.

  Якщо приготовленої суміші вистачить не на одне застосування , Ви можете перелити її в пляшечці з темного скла і зберігати в холодильнику від одного до трьох місяців. Якщо запах масел стане неприємним , суміш краще викинути.

  Масаж від розтяжок під час вагітності

  Приблизно з другого триместру вагітності починайте щодня виконувати масаж для профілактики розтяжок. Після нанесення приготованого масла від розтяжок , рецепти якого наведені вище , легко масажуйте стегна і груди легкими пощипують рухами.

  Особлива масажна суміш від розтяжок на грудях під час вагітності :

  1 столова ложка жирної олії жожоба ;
  2 краплі ефірного масла герані ;
  1 крапля ефірного апельсинового масла ;
  Як тільки груди почне збільшуватися , використовуйте цю суміш для її ніжного масажу.

  Ванни з ефірними маслами

  Суміш масел ви можете додати в теплу ванну. Ванна відмінно допоможе майбутній мамі розслабитися , зняти стрес і забезпечить контакт глибоке проникнення масел в розігріту шкіру всього тіла. При додаванні масел безпосередньо у воду вони осядуть на поверхні. Для того , щоб частинки масел рівномірно розподілилися по всій товщі води , необхідно змішати їх з 30-60 г піни або солі для ванн , меду , молока).

  У ванну додається 1 крапля ефірного масла на 20 літрів води.

  Рецепт масла від розтяжок для ванни під час вагітності:

  1 ст. ложка жирної олії зародків пшениці ;
  1 крапля ефірного масла лаванди ;
  1 крапля ефірного масла неролі .
  Дайте шкірі природно висохнути після ванної , без рушника .

  Важливо пам'ятати , що приймати ванну під час вагітності можна строго при температурі води не більше 38 ? С.        Тривалість процедури не більше 15 хвилин 1-2 рази на тиждень.

Компреси

  Компреси особливо гарні для обробки локальних ділянок шкіри , схильних растяжкам . Особливо зручно використовувати їх для боротьби з розтяжками на грудях під час вагітності.

  Рецепт олії проти розтяжок для компресів під час вагітності

  2 краплі олії лаванди ;
  1 крапля олії герані ;
  1 крапля олії петіт грейна ;
  Розведіть приготовлену суміш в 200 мл води кімнатної температури. Змочіть у воді марлеву серветку і накладіть компрес на проблемну Марлеву серветку змочити в цій суміші і накласти компрес на проблемну ділянку на 15 хв. Цю процедуру проводити 3-4 рази на тиждень.

  Заходи безпеки під час вагітності

  Ефірні масла під час вагітності варто використовувати особливо обережно. Кількість ефірної олії в готової суміші для вагітних не повинна перевищувати 1% (на 2 столові основи - 4 краплі ефірного масла).

Абсолютно неприйнятні для вагітних ефірні масла , які можуть стимулювати менструацію або викликати скорочення матки :

  базилік ;
  материнка ;
  імбир ;
  кедр ;
  кориця ;
  ромашка ;
  мускатний горіх ;
  м'ята ;
  ялівець ;
  петрушка ;
  полин ;
  троянда ;
  розмарин ;
  чебрець ;
  фенхель ;
  шавлія.

  Деякі масла фото- токсичні. Вони можуть пошкодити шкіру під впливом сонця . Особливо це стосується цитрусових ефірних масел. Не варто застосовувати перед виходом на яскраве сонце масло бергамота , фенхель , лимона і лайма , апельсина , мандарина , грейпфрута.

Олія для післяпологових розтяжок

  Після пологів знімається ряд заборон на використання масел від розтяжок. Можна застосовувати суміш масел 2% концентрації (на 2 столові ложки основи - 5-8 крапель ефірного масла). Крім того знімається заборона на використання царського масла - троянди. Це дуже важливо , тому що саме масло троянди відмінно прибирає рубці , вирівнює рельєф і колір шкіри , омолоджує і тонізує її .

  Активно використовуються від розтяжок після вагітності ефірні масла лаванди , герані , апельсина , пачулі , м'яти і гвоздики , розведені в базовому маслі. Вони активно борються розтяжками , покращують рельєф і колір шкіри , підвищують її пружність.

  Рецепти олії проти розтяжок після пологів :
  
  9 стіл. ложок оливкової олії;
  1 стіл . ложка олії зародків пшениці ;
  10-15 крапель ефірного масла троянди або пачулі

або

  30 мл жирної олії макадамії ;
  4 краплі ефірного масла розмарину ;
  2 краплі ефірного масла лаванди ;
  2 краплі ефірного масла м'яти;
  2 краплі ефірного масла гвоздики.
  Процедури з маслами проти розтяжок після пологів

  Продовжуйте робити масаж проблемних зон для запобігання розтяжок ( не виключаючи живіт) , застосовуючи спеціальні масла після пологів , рецепти яких описані вище.

  Ванни проти розтяжок і компреси все також корисні для Вас .


  1 ст. ложка жирної олії виноградної кісточки ;
  1 крапля ефірного масла розмарину ;
  1 крапля ефірного масла м'яти;
  1 крапля ефірного масла гвоздики.
  Обгортання від розтяжок
  Крім того , після закінчення періоду годування грудьми корисно робити обгортання для ефективної боротьби з розтяжками .

  Ефірні олії можна додавати до грязьових , глиняним , шоколадним і водоростевим обгортання проти розтяжок для посилення ефекту або виготовити суміш для обгортання безпосередньо з масел .

  Рецепт масла для обгортання проти розтяжок :

  20 мл олії ламінарії ;
  10 мл олії фукусу ;
  2 краплі ефірного масла гвоздики ;
  1 крапля ефірного масла пачулі ;
  1 крапля ефірного масла м'яти.
  Детальніше про проведення обгортання читайте статтю " Обгортання в домашніх умовах".

  Тест на алергію

  Проведіть алергічний тест на олії. Для цього нанесіть невелику кількість масла на чутливий ділянку шкіри (наприклад , на зап'ясті або за вухо ) . Поспостерігайте за реакцією шкіри і організму протягом 24 годин. При будь-якої негативної реакції організму негайно припиніть використання масла.

  Перед застосуванням описаних заходів для боротьби з розтяжками обов'язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем.

  
Тетяна Чайковська   ©ambra.in.ua

Мило ручної роботи

  Таке мило може приготувати кожен вдома і використовувати для наших діток натуральне,а не хімарь магазинний...
 

  Склад:омилені жирні кислоти оливкової та кокосової олій,відвар череди і ромашки,вівсяний кисіль,олія виноградних кісточок та зародків пшениці
  дуже ніжна і м'яка піна

50%, 1 голос

0%, 0 голосів

50%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.