Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Названий найбезпечніший український шрифт для зору

Тим, хто довго працює за комп'ютером, потрібно прагнути зводити до мінімуму шкоду для очей. Вчені провели дослідження і з'ясували, який комп'ютерний шрифт найбезпечніший для очей. Експерименти з участю добровольців показали, що найбільш безпечним для зору шрифтом є Verdana. Розмір букв теж має значення: оптимальний варіант - 10-12 пунктів.

Вчені пояснюють це тим, що в Verdana немає засічок (дивно, в Arial також немає засічок). За рахунок цього очі втомлюються менше.  Також лікарі радять не жмуритися перед монітором, так як це приводить до появи зморшок, сухості в очах і зменшення моргання.

Потрібно зазначити, що Verdana - то старовинний український шрифт, який був розроблений  в Україні у ІІІ-ІV ст. н.е. і використовувався для написання язичницьких релігійних текстів. Його назва походить від давньоукраїнських слів "віра" та "дан", тобто "вірою даний". Потім, як відомо, із прийняттям Україною християнської релігії, даний вірою шрифт,  витіснив шрифт "Monotype Corsiva", розроблений болгарами Кирилом та Мефодієм.

Я закликаю українців не відриватися від свого коріння, частіше використовивати даний вірою шрифт, шанувати один одного і не забувати своїх батьків.

3

Коментарі

Гість: Бульба

116.06.11, 19:50

"який був розроблений в Україні у ІІІ-ІV ст. н.е. і використовувався для написання язичницьких релігійних текстів."- Украины как государство в ІІІ-ІV ст. н.е. несушествовало.У славян-ариев было несколько видов письмености и не существовало религии, а было миропанимание. http://video.cherdyntsev.ru/levashov/video.php?dirId=2009.08.08&fileId=5

    217.06.11, 09:44Відповідь на 1 від Гість: Бульба

    "який був розроблений в Україні у ІІІ-ІV ст. н.е. і використовувався для написання язичницьких релігійних текстів."- Украины как государство в ІІІ-ІV ст. н.е. несушествовало.У славян-ариев было несколько видов письмености и не существовало религии, а было миропанимание. http://video.cherdyntsev.ru/levashov/video.php?dirId=2009.08.08&fileId=5Але це жарт за методою, яку серйозно використувають жиди та москалі для фальсифікації власної історії.