хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Проект програми адаптації 1-й аркуш

                                                    ГРОМАДСЬКА  ОРГАНІЗАЦІЯ

 ІНВАЛІДІВ  ПРАЦІ, ПОТЕРПІЛИХ  ТА  СІМЕЙ РОБІТНИКІВ ЗАГИБЛИХ

НА  ВИРОБНИЦТВІ  ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ « МИР »

   Свідоцтво Головного УправлінняЮстиції Дніпропетровської області від 30.06.2009р. № 110551465, _______________________________________________________________________________________________________________________

        20.01.2013р. № 350-02/13                                         МІНІСТРУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

                                                                                                               Р. БОГАТИРЬОВОЇ

 

ЗАЯВА

Про затвердження програми адаптації для потерпілихі інвалідів, 

які ушкодили своє здоров’я при виконанні трудовихобов’язків на виробництвах в умовах підвищеної небезпеки.

         Стаття 5 Закону України від 21.03.91р.№876 «Види і обсяги необхідного соціального захисту інваліда надаються у вигляді індивідуальної програми медичної, соціально-трудової реабілітації і адаптації».

             На виконання статті 5 Закону України від 21.03.1991 року № 876-12 «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» пропонується Міністерству охорони здоров’я України підтримати пропозицію затвердження програми адаптації для інвалідів, потерпілих (1,2,3 групи інвалідності), з стійкою втратою професійної працездатності на виробництві за рішенням МСЕК «безстроково» або «довічно», у зв’язку з каліцтвом, профзахворюванням або іншим ушкодженням здоров'я.

                                               ІНДИВІДУАЛЬНА  ПРОГРАМА                                         ПРОЕКТ

    адаптації потерпілих, інвалідів з стійкою втратою здоров’я на виробництві в умовах підвищеної небезпеки у зв’язку з каліцтвом, професійним захворюванням або іншим ушкодженням здоров’я, за рішенням МСЕК терміну перебування на інвалідності – безстроково

             1.         Ціль програми адаптації: надати можливість інвалідам, потерпілим, які за станом здоров’я не можуть реабілітуватися до встановленого МСЕК строку стійкої втрати професійної працездатності «безстроково» або «довічно» - адаптуватися до сучасних сфер життя суспільства, до соціально-побутових умов проживання, до умов спілкування згідно з індивідуальними здібностями і інтересами.

            2.    Програма адаптації діє для потерпілих і інвалідів з стійкою втратою працездатності в умовах підвищеної небезпеки на виробництві, яким висновком МСЕК встановлена 1, 2 або 3 група інвалідності строком «безстроково» або «довічно»  у зв’язку з каліцтвом, профзахворюванням або іншим ушкодженням здоров’я,  не повинна накладати їх обов’язок дотримання індивідуальної програми адаптації і становетиме рекомендаційний характер.

            3.         Права інвалідів, потерпілих згідно до індивідуальної програми адаптації :

   3.1  Безстрокова дія Положення Фонду ССНВПЗУ «Про забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та адаптації потерпілих у наслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання» для потерпілих та інвалідів, яким призначена індивідуальна програма адаптації.

   3.2  Інвалід за власною заявою до МСЕК може замінити програму адаптації на програму реабілітації. Програма адаптації неповинна впливати на сам факт встановлення інвалідності, є рекомендаційним документом, та коригується за заявою інваліда, потерпілого відповідно його стану і є підставою для безоплатного забезпечення його технічними або медичними засобами, путівками, медикаментозним лікуванням та іншим.

   3.3   Місцеві органи самоврядування, Фонди, медичні заклади та інші установи забов’язані виконувати умови індивідуальної програми адаптації для здійснення цивільних прав і виконання поліпшення соціальних умов життя інваліда, потерпілого за особистим його (довіреної особи) зверненням.

       4.         Медична адаптація: Лікарня,поліклініка, Фонд ССНВ не мають права відмовити інваліду, потерпілому (довіреної особі) за його зверненням про лікування, методів лікування, за його вибором профільного медичного закладу, лікаря, особи за доглядом. (Ст. 284 Цивільного Кодексу України). 

   4.1 Доступність пільгового стаціонарного лікування інваліда  або потерпілого у профільних лікарів - фахівців, у лікарнях за його вибором, у разі відсутності у лікарні цієї місцевості відділення професіональної патології.           /Продолжение на второй странице/ ниже.
0

Коментарі

114.01.13, 00:31

До них не достучаться

    214.01.13, 17:14Відповідь на 1 від Бурулька_

    Усли мы стучимся, то нам открывают.

      314.01.13, 19:08

      А если нет... То мы поможем им открыть

        415.01.13, 20:52

        Спасибо, преклоняюсь. После 25 - ого мы едем в Киев на "штурм".