Знову про фрекінг

  • 09.04.13, 10:56
Вже скільки інформації про фрекінг, а люди так і не зрозуміли, що для України це рівнозначно смерті. Спеціально для тих, хто ще вірить в благі наміри Шелівців.

http://www.zfront.org/ves-svit-lyubit-freking-abo-vidpovid-zaslantsyam/


http://www.zfront.org/kompaniya-shell-opyat-popalas-na-vrane/

Про деякі закони в Україні

   Цікава штука – законодавство в Україні…
   Як не крути, а завжди можна знайти щілину для того, щоб використати Закон в не правовому руслі. Наприклад, ситуація, що склалася з видачею дозвільних документів на видобуток корисних копалин ТОВ «Граніт Групп», є взагалі поза межею здорового глузду. Так п.3 ст.50 та п.3 ст.39 Закону України «Про екологічну експертизу» (надалі – Закон) наголошують, що «надання дозволів на спеціальне природокористування; фінансування та реалізація проектів і програм чи діяльності, які можуть негативно впливати на стан навколишнього природного середовища без позитивного висновку екологічної експертизи» є порушенням в галузі екологічної експертизи і «Реалізація проектів і програм чи діяльності без позитивних висновків державної екологічної експертизи забороняється».
   Натомість ТОВ «Граніт Групп» отримало ліцензію в 2007 році і почало розкривні роботи в 2011 році взагалі без екологічної експертизи. На вимогу протестуючої громади, що вийшла захищати унікальну ділянку заповідника «Інгулецький Степ», вищевказане товариство в надкороткі терміни замовило і отримало екологічну експертизу, виготовлену ДП Центр «Еколого-експертної аналітики», що знаходиться під одним дахом з міністерством екології і природних ресурсів України. Згодом виявилося, що мінприроди і є тією установою, яка одночасно і приймала рішенні про проведення державної екологічної експертизи і виконувала екологічну експертизу, а також надавала «позитивні» висновки цього безглуздя.
   Чому безглуздя? А як ще можна назвати такі дії, які взагалі не відповідають чинному законодавству? Коли нехтуються вимоги громади, порушуються права приватної власності громадян, змінюються межі заказника, плюндруються історичні і біологічні цінності?
Згодом громадянка Дьякова С.В., садове товариство «Інгулець северний-89» та СТ «Родничек» звернулися з обґрунтованою заявою до міністерства щодо оскарження висновків державної екологічної експертизи. Згідно ст..44 Закону «Юридичні особи, заінтересовані в спростуванні висновків державної екологічної експертизи або їх окремих положень, подають обґрунтовану заяву до відповідних Рад, органів державної виконавчої влади, державної екологічної експертизи та інших органів, які приймали рішення про проведення такої експертизи . В разі відмови у розгляді заяви вони мають право звернутися до суду.
Відповідні Ради, органи державної екологічної експертизи, інші органи, які приймали рішення про проведення державної екологічної експертизи, зобов’язані в місячний строк розглянути подану заяву і за наявності підстав призначити проведення додаткової державної екологічної експертизи із залученням належних експертів.».

   Тобто, мінприроди повинно було б виправити свою помилку і призначити додаткову експертизу. Але, натомість, міністерство ігнорувало думку скаржників, і у своїй відповіді  посилаючись на ст.. 13 Закону, пропонує виконати такі «послуги» на підставі договору про надання еколого-експертних послуг з урахуванням ст.. 48 Закону про фінансування інших екологічних експертиз! Тобто, міністерство екології ставить громадян в одну ланку з замовниками екологічної експертизи, зацікавлених в розробці кар’єру, та ще й вимагає від них надати матеріали у повному обсязі(!) і оплатити роботи. Неначе вони є розробниками даного проекту!
   Таким чином, на виконання міністерством своїх обов’язків годі і сподіватися! І цинічними прозвучали слова в О. Вілкула (віце-прем’єр-міністр України) в інтерв’ю на «Радіо Ера» про те, що це питання буде вирішуватися згідно чинного законодавства. Особливо після вирішення справи судами про скасування договору оренди ТОВ «Граніт Групп», яке прямо порушує цілу низку законів України. Але суди відмовили визнати договір оренди недійсним лише на тих підставах, що громадянка Дьякова С.В. (позивач) не є суб’єктом договірних умов!
   Це означає, що при бажанні, районна адміністрація і якийсь невідомий підприємець можуть заключити договір оренди землі для проведення ядерних випробувань без урахування громадської думки. І головне, мешканці сусідніх будинків не зможуть таке рішення оскаржити, бо вони не є суб’єктами договірних умов! А санітарно-захисну зону можуть зменшити з дозволу такої комерційної структури, як Державна установа Інститут гігієни та медичної екології ім.. Марзеєва АМН України. В даному випадку саме ця установа вирішила, що нічого страшного не відбудеться з мешканцями будинків, які розташовані поряд з майбутнім кар’єром.
   Для себе я зробила висновок, що для керівників України не є приорітетними збереження здоров’я і добробуту громадян. І структури, які повинні захищати інтереси держави, навпаки знищують Україну.

Новорічний сюрприз.

15 січня я пережила ще один дарунок долі.
Не отримавши повістку про виклик до суду, я поїхала сама туди, щоб взнати на яке число призначено розгляд справи.
Проштовхуючись між людьми, що були в коридорі, зайшла до секретаря судді і повідомила про те, що я не отримувала повістку, а хотілось би знати на коли призначений суд.
Секретар широко відкрила очі і промовила: "Сьогодні о 10.00". Тепер настала моя черга широко відкрити очі і подивитися на годинник - РІВНО 10.00! Ще раз наголошуючи на тому, що я не отримувала повістку і розгляд справи за таких умов неможливий, попросила повідомити судю про це. Секретар попросила мене зачекати у коридорі і я вийшла.
Яке ж моє було здивування, коли я в натовпі розгледіла усіх відповідачів!!!! Навіть з Києва! І вони знали про суд! А я, позивач, вперше про це чую! Директор карєру зустрівшись очіма з моїми  - отетерів. Схопив мобільний телефон, повернувся спиною до мене і в трубку комусь доповів:"Вона тут!"
Так я випадково зруйнувала усі плани цих бандюків!
Потім, звісно, я написала заяву з проханням призначити іншу дату. Суддя задовольнила мою заяву. І цього разу все наче і обійшлося. Але суміш емоцій, які я пережила і досі пам"ятаю.
А тепер думаю, який ще сюрприз мінприроди і бандюки мені готують? Бо за інформацією, яка стала мені відома, тека з нашою справою лежить у міністра екології зараз на столі.

Враження від виборів

    Вгледівши порушення при складанні спісків виборців для голосування за місцем перебуванням, написала з цього приводу "окрему думку" і сама визвалася бути одним із членів комісії, що проводять голосування за межами дільниці.
    Як і слід було очікувати, мені доручили видачу бюлетенів. Спостерігачів, які б бажали супроводжувати нашу команду на виїзді, не знайшлося. Тому, ми, троє членів комісії, відбули на "прогулянку" по трьом селам. Перші враження від "транспорту" в якому нас возили викликали шок. Думала, що додому ми вже не повернемося. Це був вантажний фургончик перероблений під перевозку людей. Лавки в ньому були не закріплені, і під час поїздки, жили своїм окремим життям, соваючись по всьому салону. Час від часу, на скачках, задні двері самі по собі відчинялися і ці лавки ризикували виїхати на вулицю. Але до кінця дня до цього екстриму ми вже призвичаїлися і такі дрібниці у нас викликали тільки дружній регіт.
    Але коли почали проводити сам процес голосування на дому - було і смішно і боляче за те, що вирішують долю країни люди, які самі не розуміють, що і для чого вони роблять. У більшості випадків це були пенсіонери з глибоким склерозом і маразмом. Так що про "волевиявлення виборця" не могло бути і мови.
    З 73 виборців без жодних нарікань і порушень проголосували всього лише 10 людей, які дійсно були адекватними і власноруч підписували (кимось написані) заяви про голосування за місцем перебування. Загалом же публіка навіть не знала, що за них хтось написав заяви. Майже в усих на столах лежав "потрібний" агітаційний матеріал,на який виборці посилалися при голосуванні. Одна бабуся нас розвеселила так, що ми до кінця виборів згадували її слова: "Мені сказали голосувати за Швинова і за рагуні!"- впевнено вимовила. Ми остовпіли: "Бабуся, у нас таких немає. Може то  десь в місті за таких голосують, а у нас на окрузі інші".
  -Ні, я точно знаю, що є! - і показує на агітку за Шпенова і "партію регіонів". Ми просто випали від регіту.

   А потім, вже під час підрахунку голосів, мені ревіти хотілося, бо от такі неадекватні вибоці віддали свої голоси за ПР 257 одиниць. Тут був задіяний і адмінресурс і майже силоміць підвезені виборці, яких виловили вдома під час управляння біля скотини. Привезли деяких прямо в домашніх капцях, або в калошах, в яких вони поралися в сараї.

   Тільки сьогодні змогла спокійно доповзи до компа і почитати, що ж в країні робиться. І депресія знову охопила душу. Явні фальсифікації ми на своїй дільниці не допустили. От тільки що робити з адмінресурсом? На це навіть покарання не передбачено...

Мінприроди підписує угоду про сланцевий газ без згоди українців

  • 18.10.12, 15:23
Мінприроди підписує угоду про сланцевий газ без згоди українців

 
Cтало відомо, що Міністерство екології та природних ресурсів України на поточному тижні визначиться з датою підписання угод про розподіл продукції [сланцевого газу], які будуть добуватися в межах ділянок Олеська і Юзівська компаніями Chevron і Shell [1].
 
Олексій Василюк, Заступник Голови Національного екологічного центру України, коментує:
"Нам не зрозуміло, яким чином Мінприроди може планувати підписання будь-яких потенційно екологічно небезпечних угод до того, як будуть проведені вичерпні громадські слухання з цього питання. Враховуючи маштаб проблеми, вирішити чи потрібен україні видобуток нетрадиційного газу, мав би загальнодержавний рефрендум. Втім, українців ніхто не питав чи згодні вони дозволити видобувати сланцевий газ у своїй країні"

Полісся знищується!

Бандитська влада збагачується на наших кістках. Перетворює Україну в пустелю!
http://www.youtube.com/watch?v=L0YrubcFM1k

Піховшек знову бреше.

http://www.unian.net/news/514312-gotov-li-doktor-harms-polojit-reputatsiyu-na-podtverjdenie-simulyatsii-bolezni-timoshenko.html
Як ви думаєте, чи скоро у Піховшека буде міжхребцева грижа, щоб він зміг оцінити на собі усі "прелести" цього захворювання?

Нардепи окрім мови, знищили ще й закон про екологію

  • 06.06.12, 17:36
Нардепи відзначили міжнародний День довкілля прийняттям антиекологічного законопроекту


Сьогодні партія влади відзначила міжнародний День довкілля голосуванням в першому читанні законопроекту № 10218, який знищує вщент систему державного екологічного управління та екобезпеки, яка будувалася в Україні більше 20 років.

Список "героїв дня" - депутатів, які підтримали законопроект Мірошниченка, в додатку.  Очевидно, що ніяких персональних позицій там не було - голосували чітко за помахом руки лідерів фракцій. Показово, що "за" проголосував п. Шершун, перший заступник голови екологічного Комітету Верховної Ради, попри рішення свого ж таки Комітету про відхилення цього законопроекту.

Всього на розгляд законопроекту з усіма виступами і двома голосуваннями (про розгляд за скороченою процедурою та прийняття в першому читанні) вистачило аж 10 хвилин. Загалом можна побачити, що схема відрежисована та реалізована в однаковий спосіб практично на всіх законопроектах, яких в цей день, користуючись наявністю більшості голосів в Партії регіонів і Ко., в такий експрес-спосіб прийнято чимало.

Потрібно думати, що робити далі і які важелі застосовувати, бо проти "лома" Партії регіонів "нет приема", і наші апеляції до Комітету екополітики і до окремих депутатів наразі не є результативними.

Ряд громадських організацій звертаються до суспільства з черговим попередженням щодо загроз, котрі несуть Україні та довкіллю і конкретний законопроект, і ті люди, які його лобіюють та підтримують (див. Заяву в додатку). Сьогодні ми ще можемо говорити про відтермінування другого читання і для цього маємо розгорнути кампанію серед НУО та громадян.

Тільки наше об’єднання в скоординований екорух здатне дати шанс довкіллю, а наша солідарність з демократичним рухом України – шанс державі. Нам також слід залучити у союзники журналістів, адже саме завдяки ЗМІ більшість українців дізнаються про екологічні проблеми і завдяки гласності вирішена більшість екологічних негараздів, які всім нам вдалось подолати у останні роки.

Організації – автори Заяви – пропонують приєднуватися до неї, сприяти подальшому поширенню цієї інформації, обговорювати разом подальші дії, а також планують провести прес-конференцію найближчим часом.

 

Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86»
    

Зоряна Міщук, Виконавчий директор

Всеукраїнська громадська організація «Національний екологічний центр України»
    

Ярослав Мовчан, Голова

Екологічна група "Печеніги" (Харків)
    

Сергій Шапаренко, Голова Ради

Еколого-культурний центр «Бахмат» (Донецька обл.)
    

Володимир Березін, Директор

Кримська республіканська асоціація «Екологія і Мир» (Сімферополь)
    

Андрій Артов, Заступник Голови

Міжнародна благодійна організація «Екологія. Право. Людина» (Львів)
    

Олена Кравченко, Виконавчий директор