хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Відкритий лист до Президента України

  • 26.01.12, 22:21
Президенту України
п. Януковичу В.Ф.
01220, м. Київ, вул. Шовковична, 12

Відкритий лист

Шановний пане Президенте!
Указом Президента України від 21.02.2002 р., №167/2002 було проголошено створення ландшафтного заказника «Інгулецький степ» у Дніпропетровській області на березі ріки Інгулець. Розпорядженням голови Дніпропетровської облдержадміністрації за № 56-р-06 від 17.02.2006 року в рамках Проекту програми формування та розвитку національної екологічної мережі Дніпропетровської області на 2006 – 2011 роки передбачено створення в 2011 році однойменного регіонального ландшафтного парку площею 4 тисячі гектарів. На кінець призначеного року жодних рухів у напрямку виконання проголошених планів не спостерігалося, зате ТОВ «Граніт Груп», одержавши у 2007 році від Міністерства охорони навколишнього природного середовища ліцензію за № 4295 і не маючи необхідних дозволів, розпочало восени 2011 року на частині раніше зарезервованої для розширення об’єкту ПЗФ території розкривні роботи. Для прикриття заднім числом незаконної діяльності підприємства «Граніт Груп» Мінприроди 2 вересня 2011 року визначило виконавцем робіт з попереднього розгляду та підготовки наукової еколого-експертної оцінки ОВНС «Недайводський гранітний кар’єр» Державне підприємство «Центр еколого-експертної аналітики», який, у свою чергу, листом від 15.09.2011 р., №183 передав таку оцінку на розгляд Мінприроди. Очевидна необ’єктивність оцінки згаданим Центром реальних втрат цінностей біорізноманіття в результаті діяльності підприємства з видобутку гранітів об’єднала в протестних діях екологічну і правозахисну громадськість України.
Повідомляємо Вам, що ініціативна група мешканців сіл Недайвода і Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області, екологічна громадськість України протягом трьох років намагаються довести органам влади і, зокрема, функціонерам Міністерства екології та природних ресурсів України, що на підставі виданого 19 липня 2007 року ТОВ «Граніт Груп» Міністерством охорони навколишнього природного середовища спеціального дозволу (ліцензії за №4295) на розробку гранітів родовища Недайводське під запроектований кар’єр відводиться земельна ділянка цілинного степу, яка без належного наукового обґрунтування обманним шляхом вилучена рішенням Дніпропетровської обласної ради із площі, зарезервованої під розширення території державного ландшафтного заказника «Інгулецький степ».
У свій час Міністерство не передбачило і не здійснило обов’язкової оцінки поширення рідкісних видів флори і фауни на ділянці, на яку надало дозвіл для будівництва кар’єру з видобутку гранітів. Викликає подив спосіб, у який була виконана експертна оцінка ОВНС, оскільки вона мала б базуватися на матеріалах оцінки цінних комплексів біорізноманіття, які уже послужили підставою для віднесення їх до резервату. І ця оцінка вже існує, вона виконана представниками викладацького складу місцевих вузів і вперто ігнорується контролюючими природоохоронними органами.
Закон України «Про Червону книгу України» встановлює відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги, та передбачає компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України , а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання).
Враховуючи існуючі можливості подальшого розширення та наявність зарезервованих майже чотирьох тисяч гектарів території, державний ландшафтний заказник «Інгулецький степ» міг стати одним із найбільших степових заказників України. Проте уже незаконно розпочаті ТОВ «Граніт Груп» розкривні роботи на площі приблизно п’яти гектарів кладуть кінець подібним сподіванням. Крім того, видобуток граніту на березі ріки Інгулець загрожує екологічному стану міста Кривий Ріг, яке розташоване вниз за течею ріки та живиться з неї питною водою через Карачунівське водосховище.
За умов, що склалися, ми, представники громадськості, звертаємось до Вас, як Гаранта Конституції України, з вимогою захистити створення ландшафтного заказника «Інгулецький степ» та припинити знищення майже останнього куточка унікального степового краю Дніпропетровщини і всієї України.

Ініціативна група Недайводської сільської громади "За збереження Інгулецького степу"
21

Коментарі

127.01.12, 08:18

Тільки зміна Президента змінить ситуацію з Інгулецьким степом і на жаль нічого тут не вдієш, вони професійно не поважають Закон!

    227.01.12, 08:38Відповідь на 1 від Голова КРК

    Тільки зміна Президента змінить ситуацію з Інгулецьким степом і на жаль нічого тут не вдієш, вони професійно не поважають Закон!

      327.01.12, 09:33

        анонім

        427.01.12, 09:55

        Може Овощ Вас і "почує"!

          анонім

          527.01.12, 09:59Відповідь на 4 від анонім

          Може Овощ Вас і "почує"!Обіцяв!

            анонім

            627.01.12, 10:19Відповідь на 5 від анонім

            Може Овощ Вас і "почує"!Обіцяв!Якщо з гранатометів кортеж розстріляти -- точно почує!

              727.01.12, 11:35Відповідь на 6 від анонім

              Може Овощ Вас і "почує"!Обіцяв!Якщо з гранатометів кортеж розстріляти -- точно почує!

                анонім

                827.01.12, 11:53

                "вбий підараса" - адекватніше звернення

                  927.01.12, 22:10Відповідь на 1 від Голова КРК

                  Тільки це у них і виходить професійно!

                    1027.01.12, 22:11Відповідь на 4 від анонім

                    А ми йому цей лист з підписами ще й по пошті відправили. Нехай читає.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна